Advarsel til alle vandrere i Bandipur-skoven

Skrevet af Ronald St. John

januar 7, 2014

Assistance | Sikkerhed | Situationsrum | Rejser

Advarsel til alle vandrere i Bandipur-skoven

Risiko for Kyasanur-skovsygdom

Hvis du skal trekking i Bandipur Skoven i staten Karnataka i Indien, sørg for at være godt beskyttet mod flåtbid, f.eks. med et middel mod flåter og passende tøj. Der har været et udbrud af Kyasanur Skovsygdom (KFD), som er en flåtbåren hæmoragisk feber. Denne infektion kan ramme både dyr, især aber, og mennesker.

Hvad er KFD?

Inficerede flåter overfører infektionen. Symptomerne omfatter pludselig indsættende feber og hovedpine efterfulgt af hæmoragiske symptomer, såsom blødning fra næse, hals og tandkød samt gastrointestinale blødninger.

Der findes ingen specifik behandling af denne infektion. Genoptræning tager ca. to uger, men den rekonvalescerende periode er typisk meget lang og varer i flere måneder. Der vil være muskelsmerter og svaghed, som begrænser fysiske aktiviteter i denne periode.

Hvor er KFD?

KFD findes kun i fem distrikter i Karnataka i Indien, herunder Bandipur National Park i Chamarajanagar-distriktet.

Sådan forebygger du flåtbid

  1. Brug et middel mod flåter, der indeholder 20 til 30% DEET (N, N-diethyl-m-toluamid) på udsat hud og tøj for at opnå en beskyttelse, der holder i op til flere timer. Hvis du har glemt dit insektmiddel, vil skovbetjentene forsyne dig med et middel mod flåter, så du undgår flåtbid.
  2. Brug produkter, der indeholder permethrin, på tøj. Behandl tøj og udstyr, f.eks. støvler, bukser, sokker og telte. Det forbliver beskyttende gennem flere vaske. Der findes forbehandlet tøj, som beskytter i op til 70 vaske.
  3. Tjek ofte hele kroppen med et spejl for at finde de steder, der er svære at se, for flåter, og fjern dem straks.
  4. Tjek dit udstyr for eventuelle "passager"-flåter.

Der findes også en vaccine mod denne sygdom. Vaccinationer gives især i Chikmagalur, Udupi, Dakshina Kannada, Shimoga og Bangalore. Sidste år var der 21 mistænkte tilfælde af KFD, og 12 blev bekræftet ved laboratorieundersøgelser.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Yom Kippur, den helligste dag i den jødiske kalender, er en dybsindig og reflekterende oplevelse, kendt som forsoningsdagen. Den symboliserer en dyb forbindelse mellem den enkelte og det guddommelige. Ifølge jødisk tradition skal man under Rosh Hashanah, også kendt som...

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI På grund af en igangværende konflikt om opførelsen af en vandkanal fra en fælles flod er situationen fortsat spændt ved grænsen mellem Den Dominikanske Republik og Haiti. Myndighederne i Den Dominikanske Republik er stoppet med at udstede visa...

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Vi får at vide, at der er et hul i ozonlaget Se, hvad der skyller op på stranden Og Herre, jeg tror, fra himlen til havet Vi tvinger Moder Natur i knæ Så lad os efterlade noget blåt oppe over os Lad os efterlade noget grønt på jorden Det er kun vores at låne,...