Første tilfælde af ebola konstateret uden for Vestafrika - karantæne er indført

Skrevet af Ronald St. John

oktober 6, 2014

Sundhed | Rejser

Første tilfælde af ebola konstateret uden for Vestafrika - karantæne er indført

En person fra Liberia fløj til Texas for at besøge familie og blev syg efter ankomsten. Han tog på hospitalet, men blev sendt hjem. To dage senere blev hans sygdom værre, og da han kom tilbage på hospitalet, var der mistanke om ebola-infektion. Patienten blev straks anbragt i fuldstændig isolation for at forhindre enhver spredning af sygdommen. i hospitalsregi. Dette er den første person, der er blevet diagnosticeret med ebola uden for de ebola-ramte lande i Vestafrika.

Under rejsen havde han ingen symptomer og kunne derfor ikke overføre sygdommen til andre passagerer eller andre personer, som han kom i kontakt med undervejs. Ebola-virus overføres først, når der opstår symptomer efter inkubationsperioden, der kan vare op til 21 dage. Selv da, når symptomerne begynder, overføres den ikke gennem luften. Der kræves tæt kontakt med en persons sved, blod, tårer, opkast eller diarré for at blive smittet.

Inden han blev indlagt på hospitalet, og mens han havde symptomer, var han i tæt kontakt med 12-18 personer. Nærmeste familiekontakter er blevet sat i karantæne i deres hjem. Af forsigtighedshensyn er op til 100 personer blevet kontaktet, og en håndfuld af dem overvåges. Indtil videre har ingen af dem, der menes at have haft kontakt med patienten, vist symptomer på ebola.

Med den igangværende ebola-epidemi i Guinea, Liberia og Sierra Leone var det uundgåeligt, at en person, der havde viruset i kuvøse, ville rejse til et andet land og blive syg.

Faktisk er snesevis af mennesker blevet kontrolleret for virus ved ankomsten til lufthavne i mange forskellige lande. Med undtagelse af tilfældet i Texas har alle prøverne indtil videre været negative. Nogle af de rejsende havde malaria, som er en almindelig infektion i disse lande.

I højt udviklede lande med sofistikerede procedurer for infektionskontrol på hospitalerne er der meget lille risiko for spredning ud over måske et par nære kontakter til det første tilfælde. Der er således kun en lille trussel mod lokalbefolkningen i Dallas eller andre steder.

The Verdenssundhedsorganisationen har advaret alle lande om at være på vagt og om at iværksætte isolerings- og karantæneprocedurer, hvis det er relevant.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Togtragedie i Odisha

Togtragedie i Odisha

Den 2. juni blev der rapporteret om en tredobbelt togulykke på Bahanaga Bazar Railway Station i Balasore, Odisha. Ulykken involverede et godstog og to passagertog, Shalimar-Chennai Coromandel Express og Bengaluru-Howrah Express. Den dødeligste ulykke i to årtier...

AI og rejser: Revolutionerer den måde, vi udforsker på

AI og rejser: Revolutionerer den måde, vi udforsker på

Rejsebranchen omfavner revolutioner for at levere enestående oplevelser og tjenester. I takt med at FinTech blomstrer, gennemgår rejser og turisme betydelige forandringer. Personalisering er nu et økonomisk "ønske". I erkendelse af, at ikke to rejser er ens,...

Voldsomme skovbrande i flere canadiske provinser

Voldsomme skovbrande i flere canadiske provinser

I april forårsagede en isstorm alvorlige ødelæggelser i Ontario og Quebec, hvilket resulterede i dødsfald og omfattende afbrydelser af strømforsyningen. Da maj måned satte ind, blev temperaturerne varmere, og utæmmelige skovbrande ramte flere canadiske provinser, herunder...