Hvad du skal vide om pandemier

Skrevet af Madeline Sharpe

oktober 21, 2014

Sundhed | Rejser

Hvad du skal vide om pandemier

Denne vidunderlige infografik blev sendt til os af vores venner hos Hub for sygeplejeskoler. Den giver et fantastisk overblik over pandemier, og vi er især glade for den historiske del.

Pandemier er smitsomme sygdomme, der spreder sig gennem menneskelige populationer over et stort område, normalt flere lande. Præcis hvornår en pandemi bliver mindre pandemisk og mere forankret eller stabiliseret i en befolkning er ikke helt defineret. F.eks. vil nogle måske ikke længere kalde tuberkulose for en pandemi, fordi den er så udbredt i hele verden, men der er fortsat udbrud af flere lægemiddelresistente stammer.

Infografikken nedenfor fremhæver nogle af de største pandemier, tidligere og nuværende, men lad os ikke glemme HIV og malaria! Der er over 35 millioner mennesker, der lever med hiv, og det er ansvarlig for over 1 million dødsfald om året. Hvert år smitter malaria mellem 200 og 300 millioner mennesker, og lægemiddelresistens er hurtigt ved at blive et problem. Malaria er ansvarlig for over 600.000 dødsfald om året.

Nedenstående infografik er velgennemtænkt og fremhæver vigtigheden af at overvåge smitsomme sygdomme i hele verden!

Internationale pandemier
Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

På nuværende tidspunkt har Sitata identificeret og kommunikeret med alle rejsende, der er berørt af de begivenheder, der finder sted. Hvis du planlægger at rejse til Israel eller de palæstinensiske områder i den nærmeste fremtid, bedes du være opmærksom på følgende. Vores underwriter, United...

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

En sværm af jordskælv Siden midnat den 25. oktober har der været en intens sværm af jordskælv nær Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerede jordskælv med den største registrerede styrke på 4,5. I løbet af de følgende dage fortsatte den seismiske aktivitet...

Vær ikke en kalkun i denne højtid!

Vær ikke en kalkun i denne højtid!

Feriesæsonen er en tid, hvor man spreder glæde, forkæler sig selv med lækkerier og skaber minder, der vil vare hele livet. Men midt i den festlige stemning og de funklende lys er der også den uundgåelige stress med at navigere i overfyldte lufthavne, håndtere...