Hvad du skal vide om pandemier

Skrevet af Madeline Sharpe

oktober 21, 2014

Sundhed | Rejser

Hvad du skal vide om pandemier

Denne vidunderlige infografik blev sendt til os af vores venner hos Hub for sygeplejeskoler. Den giver et fantastisk overblik over pandemier, og vi er især glade for den historiske del.

Pandemier er smitsomme sygdomme, der spreder sig gennem menneskelige populationer over et stort område, normalt flere lande. Præcis hvornår en pandemi bliver mindre pandemisk og mere forankret eller stabiliseret i en befolkning er ikke helt defineret. F.eks. vil nogle måske ikke længere kalde tuberkulose for en pandemi, fordi den er så udbredt i hele verden, men der er fortsat udbrud af flere lægemiddelresistente stammer.

Infografikken nedenfor fremhæver nogle af de største pandemier, tidligere og nuværende, men lad os ikke glemme HIV og malaria! Der er over 35 millioner mennesker, der lever med hiv, og det er ansvarlig for over 1 million dødsfald om året. Hvert år smitter malaria mellem 200 og 300 millioner mennesker, og lægemiddelresistens er hurtigt ved at blive et problem. Malaria er ansvarlig for over 600.000 dødsfald om året.

Nedenstående infografik er velgennemtænkt og fremhæver vigtigheden af at overvåge smitsomme sygdomme i hele verden!

Internationale pandemier
Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Planlæg en sommerrejse til Italien med vores guide

Planlæg en sommerrejse til Italien med vores guide

Har du også bemærket en hvirvelvind af vandrere, der er på vej til Italien? Er du ikke blevet nysgerrig? Det må være højsæson, men kan der være mere i historien? Dette er dit tegn til at pakke dine tasker og dykke ned i en verden af strande,...

Haiti - på kanten

Haiti - på kanten

Den 15. maj 2023 bad FN's generalsekretær António Guterres det internationale samfund om at gribe ind og advarede om, at Haitis tragiske situation bringer sikkerheden i Caribien og andre steder i verden i fare.Guterres opfordrede det internationale samfund til at gribe ind...