Vær forsigtig, når du spiser is i Indien, mens du er på rejse

Skrevet af Ronald St. John

februar 23, 2015

Sundhed | Rejser

Vær forsigtig, når du spiser is i Indien, mens du er på rejse

Der er rapporter om om en stigning i antallet af tilfælde af gulsot (hepatitis), tyfus og diarré i Chennai. En vigtig kilde til disse sygdomme menes at være knust is, der bruges i drikkevarer. Mange boder i Chennai, der sælger frisk frugtsaft, foretrækker at bruge billigere kommerciel is, som kommer fra fiskehandlere. Disse isplader fremstilles i uautoriserede anlæg og kan indeholde bakterier som Escherichia coli og salmonella samt kemikalier som bly og arsenik. På grund af personalemangel inspiceres isproduktionsanlæggene sjældent af embedsmænd. Desuden vanskeliggør manglen på kvalitetsstandarder og retningslinjer for isfremstilling overvågningen. Embedsmænd, der har besøgt isproduktionsanlæg, rapporterer, at de fleste af dem har et uhygiejnisk miljø. De bruger ubehandlet vand fra borebrønde eller vandtanke, og isblokkene kan være pakket ind i beskidte sække og håndteres af arbejdere med bare hænder. Embedsmænd bemærker, at det næsten er umuligt at kontrollere den is, der anvendes af de mange gadesælgere. Kun nogle få eliteklubber og hoteller i byen køber is fremstillet af behandlet vand.

Vær forsigtig under dine rejser

Denne situation er ikke enestående. I de fleste tropiske udviklingslande kan is i frugtsaft, sodavand og cocktails være en vigtig kilde til alvorlig sygdom. Hvis du undgår is, især fra gadesælgere, kan du holde dig sikker og sund på dine rejser.

Tak til Andy Wright for brugen af hans foto i det viste billede.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Togtragedie i Odisha

Togtragedie i Odisha

Den 2. juni blev der rapporteret om en tredobbelt togulykke på Bahanaga Bazar Railway Station i Balasore, Odisha. Ulykken involverede et godstog og to passagertog, Shalimar-Chennai Coromandel Express og Bengaluru-Howrah Express. Den dødeligste ulykke i to årtier...

AI og rejser: Revolutionerer den måde, vi udforsker på

AI og rejser: Revolutionerer den måde, vi udforsker på

Rejsebranchen omfavner revolutioner for at levere enestående oplevelser og tjenester. I takt med at FinTech blomstrer, gennemgår rejser og turisme betydelige forandringer. Personalisering er nu et økonomisk "ønske". I erkendelse af, at ikke to rejser er ens,...

Voldsomme skovbrande i flere canadiske provinser

Voldsomme skovbrande i flere canadiske provinser

I april forårsagede en isstorm alvorlige ødelæggelser i Ontario og Quebec, hvilket resulterede i dødsfald og omfattende afbrydelser af strømforsyningen. Da maj måned satte ind, blev temperaturerne varmere, og utæmmelige skovbrande ramte flere canadiske provinser, herunder...