Vær forsigtig, når du spiser is i Indien, mens du er på rejse

Skrevet af Ronald St. John

februar 23, 2015

Sundhed | Rejser

Vær forsigtig, når du spiser is i Indien, mens du er på rejse

Der er rapporter om om en stigning i antallet af tilfælde af gulsot (hepatitis), tyfus og diarré i Chennai. En vigtig kilde til disse sygdomme menes at være knust is, der bruges i drikkevarer. Mange boder i Chennai, der sælger frisk frugtsaft, foretrækker at bruge billigere kommerciel is, som kommer fra fiskehandlere. Disse isplader fremstilles i uautoriserede anlæg og kan indeholde bakterier som Escherichia coli og salmonella samt kemikalier som bly og arsenik. På grund af personalemangel inspiceres isproduktionsanlæggene sjældent af embedsmænd. Desuden vanskeliggør manglen på kvalitetsstandarder og retningslinjer for isfremstilling overvågningen. Embedsmænd, der har besøgt isproduktionsanlæg, rapporterer, at de fleste af dem har et uhygiejnisk miljø. De bruger ubehandlet vand fra borebrønde eller vandtanke, og isblokkene kan være pakket ind i beskidte sække og håndteres af arbejdere med bare hænder. Embedsmænd bemærker, at det næsten er umuligt at kontrollere den is, der anvendes af de mange gadesælgere. Kun nogle få eliteklubber og hoteller i byen køber is fremstillet af behandlet vand.

Vær forsigtig under dine rejser

Denne situation er ikke enestående. I de fleste tropiske udviklingslande kan is i frugtsaft, sodavand og cocktails være en vigtig kilde til alvorlig sygdom. Hvis du undgår is, især fra gadesælgere, kan du holde dig sikker og sund på dine rejser.

Tak til Andy Wright for brugen af hans foto i det viste billede.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

På nuværende tidspunkt har Sitata identificeret og kommunikeret med alle rejsende, der er berørt af de begivenheder, der finder sted. Hvis du planlægger at rejse til Israel eller de palæstinensiske områder i den nærmeste fremtid, bedes du være opmærksom på følgende. Vores underwriter, United...

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

En sværm af jordskælv Siden midnat den 25. oktober har der været en intens sværm af jordskælv nær Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerede jordskælv med den største registrerede styrke på 4,5. I løbet af de følgende dage fortsatte den seismiske aktivitet...

Vær ikke en kalkun i denne højtid!

Vær ikke en kalkun i denne højtid!

Feriesæsonen er en tid, hvor man spreder glæde, forkæler sig selv med lækkerier og skaber minder, der vil vare hele livet. Men midt i den festlige stemning og de funklende lys er der også den uundgåelige stress med at navigere i overfyldte lufthavne, håndtere...