Skal du tage antibiotika mod rejsediarré?

Skrevet af Madeline Sharpe

marts 2, 2015

Sundhed | Rejser

Skal du tage antibiotika mod rejsediarré?

Du er på rejse og får pludselig et let til moderat tilfælde af diarré. Hvad skal du gøre? Skal du tage det antibiotikum, som du har medbragt med dig? Skal du gå til et lokalt apotek og se, hvilket antibiotikum du kan få? Måske ikke.

A nyere undersøgelse har rapporteret, at internationale rejsende, især dem, der rejser til Sydøstasien, og som får rejsediarré, har en betydelig risiko for at få nogle "superbug"-bakterier (kaldet beta-lactamase-producerende enterobacteriaceae - BL-PE), som er meget resistente over for antibiotika. Forekomsten af BL-PE var 11 % hos dem uden rejsediarré (TD) eller antibiotikaforbrug, 21 % hos dem med TD og uden antibiotikaforbrug og 37 % hos dem med både TD og antibiotikaforbrug. For Sydøstasien steg disse tal imidlertid til henholdsvis 14, 37 og 69 procent hos rejsende til Sydøstasien og til 23, 47 og 80 procent hos rejsende til Sydasien.

Konklusion: Brugen af antibiotika hos personer med mild til moderat rejsediarré øger faktisk mængden af antibiotikaresistente stammer i din tarm. Disse stammer vil efterhånden forsvinde gradvist i løbet af en periode på ca. 6 måneder. Ved let til moderat sygdom skal du blot indtage væske og forsøge at undgå antibiotika, medmindre diarréen fortsætter eller bliver værre.

Tak til Isriya Paireepairit for hans foto, der anvendes som det viste billede.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI På grund af en igangværende konflikt om opførelsen af en vandkanal fra en fælles flod er situationen fortsat spændt ved grænsen mellem Den Dominikanske Republik og Haiti. Myndighederne i Den Dominikanske Republik er stoppet med at udstede visa...

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Vi får at vide, at der er et hul i ozonlaget Se, hvad der skyller op på stranden Og Herre, jeg tror, fra himlen til havet Vi tvinger Moder Natur i knæ Så lad os efterlade noget blåt oppe over os Lad os efterlade noget grønt på jorden Det er kun vores at låne,...

Stormen Daniel skaber kaos i det konfliktramte Libyen

Stormen Daniel skaber kaos i det konfliktramte Libyen

Stormen Daniel: Oprindelse og natur Stormen Daniel udviklede sig i Grækenland og blev navngivet af Hellenic National Meteorological Service. Det viste sig at være den dødeligste og dyreste tropisk-lignende cyklon i Middelhavet, der blev registreret i 2023. Omkring den 4. og 5. september hærgede stormen...