Skal du tage antibiotika mod rejsediarré?

Skrevet af Madeline Sharpe

marts 2, 2015

Sundhed | Rejser

Skal du tage antibiotika mod rejsediarré?

Du er på rejse og får pludselig et let til moderat tilfælde af diarré. Hvad skal du gøre? Skal du tage det antibiotikum, som du har medbragt med dig? Skal du gå til et lokalt apotek og se, hvilket antibiotikum du kan få? Måske ikke.

A nyere undersøgelse har rapporteret, at internationale rejsende, især dem, der rejser til Sydøstasien, og som får rejsediarré, har en betydelig risiko for at få nogle "superbug"-bakterier (kaldet beta-lactamase-producerende enterobacteriaceae - BL-PE), som er meget resistente over for antibiotika. Forekomsten af BL-PE var 11 % hos dem uden rejsediarré (TD) eller antibiotikaforbrug, 21 % hos dem med TD og uden antibiotikaforbrug og 37 % hos dem med både TD og antibiotikaforbrug. For Sydøstasien steg disse tal imidlertid til henholdsvis 14, 37 og 69 procent hos rejsende til Sydøstasien og til 23, 47 og 80 procent hos rejsende til Sydasien.

Konklusion: Brugen af antibiotika hos personer med mild til moderat rejsediarré øger faktisk mængden af antibiotikaresistente stammer i din tarm. Disse stammer vil efterhånden forsvinde gradvist i løbet af en periode på ca. 6 måneder. Ved let til moderat sygdom skal du blot indtage væske og forsøge at undgå antibiotika, medmindre diarréen fortsætter eller bliver værre.

Tak til Isriya Paireepairit for hans foto, der anvendes som det viste billede.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Tips til at rejse med forskellige evner

Tips til at rejse med forskellige evner

FN's konvention om rettigheder for personer med handicap fastslår, at regeringer, turistråd og andre interessenter i hotel- og turistbranchen skal træffe foranstaltninger for at gøre turisme og fritidsaktiviteter lettere for...

Planlæg en sommerrejse til Italien med vores guide

Planlæg en sommerrejse til Italien med vores guide

Har du også bemærket en hvirvelvind af vandrere, der er på vej til Italien? Er du ikke blevet nysgerrig? Det må være højsæson, men kan der være mere i historien? Dette er dit tegn til at pakke dine tasker og dykke ned i en verden af strande,...