Ebola i Vestafrika - er det slut?

Skrevet af Ronald St. John

november 10, 2015

Sundhed | Rejser

Ebola i Vestafrika - er det slut?

Efter mere end 28.000 tilfælde og ca. 11-12.000 dødsfald i Guinea, Liberia og Sierra Leone og efter en uhyrlig indsats for at kontrollere sygdommen og redde liv er afslutningen på den største ebola-epidemi nogensinde måske nært forestående. Kun Guinea har rapporteret om nye tilfælde, ca. 3 om ugen. Da der ikke har været flere nye tilfælde i Sierra Leone i mere end 42 dage (dobbelt så lang inkubationstid for sygdommen), erklærede Verdenssundhedsorganisationen Sierra Leone for Ebola-fri pr. 7. november. Liberia blev erklæret fri for ebola i begyndelsen af september i år.

Der har aldrig været nogen grund til at undgå at rejse til disse lande under denne epidemi. På baggrund af den måde, hvorpå denne virus overføres, var og er risikoen for eksponering for den almindelige rejsende meget lille. Der er dog nogle undtagelser. Sundhedspersonale, der tager sig af syge patienter med ebola, eller familiemedlemmer, der yder direkte pleje til smittede personer, eller personer, der hjælper under usikre begravelsesritualer, har en meget større risiko for at blive smittet.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Voldsomme skovbrande i flere canadiske provinser

Voldsomme skovbrande i flere canadiske provinser

I april forårsagede en isstorm alvorlige ødelæggelser i Ontario og Quebec, hvilket resulterede i dødsfald og omfattende afbrydelser af strømforsyningen. Da maj måned satte ind, blev temperaturerne varmere, og utæmmelige skovbrande ramte flere canadiske provinser, herunder...

Tips til at rejse med forskellige evner

Tips til at rejse med forskellige evner

FN's konvention om rettigheder for personer med handicap fastslår, at regeringer, turistråd og andre interessenter i hotel- og turistbranchen skal træffe foranstaltninger for at gøre turisme og fritidsaktiviteter lettere for...