Ebola i Vestafrika - er det slut?

Skrevet af Ronald St. John

november 10, 2015

Sundhed | Rejser

Ebola i Vestafrika - er det slut?

Efter mere end 28.000 tilfælde og ca. 11-12.000 dødsfald i Guinea, Liberia og Sierra Leone og efter en uhyrlig indsats for at kontrollere sygdommen og redde liv er afslutningen på den største ebola-epidemi nogensinde måske nært forestående. Kun Guinea har rapporteret om nye tilfælde, ca. 3 om ugen. Da der ikke har været flere nye tilfælde i Sierra Leone i mere end 42 dage (dobbelt så lang inkubationstid for sygdommen), erklærede Verdenssundhedsorganisationen Sierra Leone for Ebola-fri pr. 7. november. Liberia blev erklæret fri for ebola i begyndelsen af september i år.

Der har aldrig været nogen grund til at undgå at rejse til disse lande under denne epidemi. På baggrund af den måde, hvorpå denne virus overføres, var og er risikoen for eksponering for den almindelige rejsende meget lille. Der er dog nogle undtagelser. Sundhedspersonale, der tager sig af syge patienter med ebola, eller familiemedlemmer, der yder direkte pleje til smittede personer, eller personer, der hjælper under usikre begravelsesritualer, har en meget større risiko for at blive smittet.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI På grund af en igangværende konflikt om opførelsen af en vandkanal fra en fælles flod er situationen fortsat spændt ved grænsen mellem Den Dominikanske Republik og Haiti. Myndighederne i Den Dominikanske Republik er stoppet med at udstede visa...

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Vi får at vide, at der er et hul i ozonlaget Se, hvad der skyller op på stranden Og Herre, jeg tror, fra himlen til havet Vi tvinger Moder Natur i knæ Så lad os efterlade noget blåt oppe over os Lad os efterlade noget grønt på jorden Det er kun vores at låne,...

Stormen Daniel skaber kaos i det konfliktramte Libyen

Stormen Daniel skaber kaos i det konfliktramte Libyen

Stormen Daniel: Oprindelse og natur Stormen Daniel udviklede sig i Grækenland og blev navngivet af Hellenic National Meteorological Service. Det viste sig at være den dødeligste og dyreste tropisk-lignende cyklon i Middelhavet, der blev registreret i 2023. Omkring den 4. og 5. september hærgede stormen...