Costa Ricas krav om vaccination mod gul feber er ændret

Skrevet af Ronald St. John

december 28, 2016

Sundhed | Rejser

Costa Ricas krav om vaccination mod gul feber er ændret

En af Sitatas teammedlemmer modtog for nylig en e-mail med emnet "bekymring" fra et førende canadisk universitet, som tilfældigvis er en af vores bedste kunder. Uh oh. Det er aldrig et godt tegn. Så vidt vi kunne se, var der intet usædvanligt. Det viste sig, at der blev sat spørgsmålstegn ved nogle af vores sundhedsråd.

Situationen

Universitetet havde tre studerende, der rejste til Trinidad og Tobago og derefter videre til Costa Rica. Desværre blev de studerende stoppet, inden de kunne rejse ind i Costa Rica, fordi de ikke var vaccineret mod gul feber. Her er, hvad der stod i Sitatas oprindelige råd:

Der er ingen risiko for overførsel af gul feber. Dette land kræver dog, at alle personer på 9 måneder og derover skal have bevis for vaccination mod gul feber, hvis de rejser fra et land med risiko for overførsel af gul feber, herunder hvis de rejser mere end 12 timer gennem en lufthavn i et land med risiko for overførsel af gul feber. Dette krav omfatter ikke Argentina, Panama og Trinidad og Tobago.

Hos Sitata bruger vi software til at overvåge alle de autoritative ressourcer automatisk. Er der sket en ændring, som vi ikke var opmærksomme på? Er der noget, der er smuttet mellem to stumper? Selvfølgelig begyndte vi straks at undersøge sagen. Alle kilder vi kunne finde syntes at være enige i vores holdning, herunder Costa Ricas ambassade i Canada.

Alle, herunder CDC, WHO, NaTHNaC og selv Costa Ricas ambassade og Costa Ricas turistwebsteder, var enige. Disse studerende skulle ikke have været stoppet.

Hvad skete der så?

Ud over at dobbelttjekke de ressourcer, vi havde til rådighed, besluttede vi, at det var bedst at kontakte Costa Ricas ambassade i Canada for at få endeligt svar på spørgsmålet. Efter lidt frem og tilbage blev vi informeret om, at en ny resolution blev gennemført den 4. november 2016 vedrørende krav om vaccination mod gul feber. Ændringerne er betydelige, og på tidspunktet for at skrive denne artikel skal næsten alle autoritative kilder stadig ændres.

Her er et resumé af de nye anbefalinger fra resolutionen. Du skal vaccineres mod gul feber inden ankomsten til Costa Rica, hvis du har besøgt følgende lande:

Afrika

 • Angola
 • Benin
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cameroun
 • Den Centralafrikanske Republik
 • Chad
 • Den Demokratiske Republik Congo
 • Republikken Congo
 • Côte d'Ivoire
 • Ækvatorialguinea
 • Eritrea
 • Etiopien
 • Gabon
 • Gambia
 • Ghana
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Kenya
 • Liberia
 • Mali
 • Mauretanien
 • Niger
 • Nigeria
 • Senegal
 • Sierra Leone
 • Somalia
 • Republikken Sydsudan
 • Sudan
 • São Tomé og Príncipe
 • Tanzania
 • Togo
 • Uganda
 • Zambia

Sydamerika

 • Bolivia - Risikozoner omfatter: Andesbjergene, Beni, Pando, Santa Cruz, Chuquisaca, Cochabamba, La Paz og hele Tarija.
 • Brasilien - Risiko-områder omfatter: Acre, Amapá, Amazonas, det føderale distrikt, herunder hovedstaden Brasilia, Goiás, Maranhão, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Minas Gerais, Pará, Rondonia, Roraima, Tocatins, Bahía, Paraná, Piauí, Rio Grande do Sul, Santa Catarina, Estado de San Pablo og Iguazú-vandfaldene. Undtagelser er: byen San Pablo i Estado de San Pablo, Fortaleza, Recife, Río de Janeiro, Salvador, San Pablo og andre byer, der ikke er nævnt i risikoområderne.
 • Columbia -Undtagelser omfatter: Barranquilla, Cali, Cartagena, Medellín, San Andrés-provinsen og Bogotá.
 • Ecuador - Montaña de los Andes, Morona-Santiago, Napo, Orellana, Pastaza, Sucumbíos og Zamora-Chinchipe, Esmeraldas, Guayas, Los Rios, Santa Elena, Santo Domingo de los Tsáchilas, Azuay, Bolívar, Cañar, Carchi, Chimborazo, Cotopaxi, El Oro, Imbabura, Loja, Pichincha, y Tungurahua.
 • Fransk Guyana
 • Peru - Amazonasområdet, Loreto, Madre de Dios, San Martin, Ucayali, Puno, Cusco, Junín, Pasco og Huánuco, Apurímac, Huancavelica, Ancash, La Libertad, Cajamarca, Ayacucho, Piura, Lambayeque.
 • Venezuela -Undtagelser omfatter: Aragua, Carabobo, Miranda, Vargas, Yaracuy, Trujillo, Mérida, Táchira, Los Estados de Facón og Lara, øen Margarita, Caracas (hovedstaden), byen Valencia og La Guaira.

Vil grænsepassagen dobbelttjekke med dig, hvilke regioner du har besøgt i hvert land? Hvem ved?

Hvilken betydning har dette for rejsende, der rejser til Costa Rica? Mange turister vil måske ikke støde på nogen problemer overhovedet, fordi de ikke kommer fra et land, der formodes at have gul feber. Den nye resolution har dog en mere generel tilgang til kravene om vaccination mod gul feber. Selv lande, der af andre myndigheder anses for at have en ubetydelig risiko for gul feber, er nu medtaget på Costa Ricas liste som helhed. Hvis du er rejsende, der rejser ind i Costa Rica fra et andet land, bør du dobbelttjekke din rejseplan i forhold til ovenstående liste og sørge for at få vaccinen, hvis det er nødvendigt.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI På grund af en igangværende konflikt om opførelsen af en vandkanal fra en fælles flod er situationen fortsat spændt ved grænsen mellem Den Dominikanske Republik og Haiti. Myndighederne i Den Dominikanske Republik er stoppet med at udstede visa...

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Vi får at vide, at der er et hul i ozonlaget Se, hvad der skyller op på stranden Og Herre, jeg tror, fra himlen til havet Vi tvinger Moder Natur i knæ Så lad os efterlade noget blåt oppe over os Lad os efterlade noget grønt på jorden Det er kun vores at låne,...

Stormen Daniel skaber kaos i det konfliktramte Libyen

Stormen Daniel skaber kaos i det konfliktramte Libyen

Stormen Daniel: Oprindelse og natur Stormen Daniel udviklede sig i Grækenland og blev navngivet af Hellenic National Meteorological Service. Det viste sig at være den dødeligste og dyreste tropisk-lignende cyklon i Middelhavet, der blev registreret i 2023. Omkring den 4. og 5. september hærgede stormen...