Hvorfor tage medicin mod malaria?

Skrevet af Ronald St. John

16. august, 2019

Business | Sundhed | Rejser

Hvorfor tage medicin mod malaria?

Malaria synes at være i nyhederne med jævne mellemrum.

Mange mennesker rejser til steder, hvor man kan få malaria, og nogle af dem husker at købe medicin mod malaria på rejsen. Nogle mennesker husker endda at tage deres ordinerede medicin. Sammen med enkle foranstaltninger til at reducere antallet af myggestik kan du få en ret bekymringsfri rejse. Men hvis du ikke får anti-malariamedicin, inden du rejser, er der to udfald: Du vil enten være heldig og ikke få malaria eller uheldig og blive rigtig syg.

En patient på et større hospital i Hongkong er et eksempel på, hvad der kan ske. Denne 40-årige rejsende henvendte sig på skadestuen efter at være kommet hjem fra en rejse i udlandet. Hun havde hoste, feber, ondt i halsen og muskelsmerter. Selv om hun blev spurgt om mulige rejser, afslørede hun ikke, at hun havde været i Ghana i ca. 10 dage, før hun vendte hjem og blev syg. Uden disse oplysninger stillede lægerne diagnosen øvre luftvejsinfektion (forkølelse).

Efter kort tid hjemme kom hun tilbage med mavesmerter, opkastninger og blod i urinen. Blodprøver viste, at der var problemer med hendes lever, og hun blev indlagt på hospitalet. På dette tidspunkt kom hendes rejsehistorie frem i lyset. Om eftermiddagen efter indlæggelsen blev hun imidlertid bevidstløs på grund af hævelse i hjernen. Hun havde cerebral (hjerne) malaria. Der blev iværksat en behandling mod malaria, men hendes tilstand var fortsat kritisk.

Kunne det ske for dig? Ja, det kunne det. Selv om det ikke er et meget almindeligt problem blandt rejsende, sker det for folk, der vender tilbage til deres hjemland efter at have været udsat for malaria uden at have taget de rette forholdsregler.

Lad det ikke ske for dig! Lad være med at spille på oddsene! Når du rejser til malariaområder, skal du tage de rigtige forholdsregler, herunder nøje at tage malariamedicin mod malaria.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

På nuværende tidspunkt har Sitata identificeret og kommunikeret med alle rejsende, der er berørt af de begivenheder, der finder sted. Hvis du planlægger at rejse til Israel eller de palæstinensiske områder i den nærmeste fremtid, bedes du være opmærksom på følgende. Vores underwriter, United...

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

En sværm af jordskælv Siden midnat den 25. oktober har der været en intens sværm af jordskælv nær Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerede jordskælv med den største registrerede styrke på 4,5. I løbet af de følgende dage fortsatte den seismiske aktivitet...