Landet med den opgående sol: En kamp mod varme & COVID-19

Skrevet af Aneetta Peedikayil

juli 19, 2022

Sundhed | Situationsrum | Rejser

Efter en to år lang pause, Japan hilste こんにちは! (Konnichiwa, en generel hilsen i Japan) til de tusindvis af rejsende, der ivrigt ventede på genåbningen af grænserne den 10. juni 2022. Japan har imidlertid forsøgt at trække hårdere i trådene ved at lægge et loft over de daglige ankomster på 20.000 og dermed forsøge at holde sine COVID-19-infektioner under kontrol. Mens Landet med den opgående sol stod over for den første bølge af en genopblomstring af turismen, besluttede vejret at spille spasser med rekordvarme!

Virkninger for rejser til Japan 

I slutningen af juni stod Japan over for rekordhøjde hedebølger, hvilket førte til, at regeringen udstedte meddelelser om strømsvigt i områder, der betjenes af Tokyo Electric Power Company Holdings Inc. Da hedebølgerne uddybede energikrisen, blev rejsen i hele Japan påvirket på grund af den øgede risiko for hedeslag. Japans nationale turistorganisation bekræftede i en e-mail til SITATA muligheden for, at "visse sæsonbestemte begivenheder som f.eks. udendørs festivaler kan blive aflyst, udsat eller ændret i tilfælde af ekstrem varme". Vejrforholdene bidrog faktisk til den strenge indenlandske protokoller som turisterne skal overholde under deres ophold i Japan. 

Vurdering

Japan havde nået rekordhøjder i turismen i 2019 som styrtdykkede, da grænsebegrænsningerne blev indført i 2020. Selv om Japans Forsigtig genåbning har vundet indenlandsk støtte, dens indgang og indenlandske restriktioner i høj grad adskiller sig fra sine jævnaldrende virksomheder. Dette kan spores til den lunkent internationale ankomster samt visumprocedurer som bemyndiger en sponsor med hjemsted i Japan til at behandle visumansøgninger. På trods af en svagere Yen, private virksomheder synes forberedt til at acceptere lavere besøgsmængder som flyselskaber drive tjenester under det niveau, der var gældende før pandemien. Dette har ikke afholdt ø-nationen fra at øge sine nuværende kapacitetsgrænser, da den fortsætter med at holde sine værn op ved at suspendere tilskud til rejser på grund af den igangværende syvende bølge af COVID-19. 
I de rejsendes interesse interviewede SITATA eksklusivt Toronto-kontoret for Japan National Tourism Organization (JNTO) for at få klarhed over bekymringerne vedrørende turisme og vejrforholdene i Japan. Her følger uddrag af dette interview:

Q. Er det som rejsende sikkert at rejse til Japan nu på grund af temperaturstigningen som følge af afslutningen af monsun-sæsonen?

A. Japan er et land med en robust infrastruktur, som gør det muligt for rejsende at klare varmen sikkert, forudsat at de er opmærksomme på deres egen fysiske tilstand og tager visse forholdsregler i deres rejseplaner. 

Q. Er flytrafikken til Japan fuldt ud udnyttet?

A. Selv om flyvningerne til Japan ikke er på samme niveau som før pandemien, genoptages flere og flere flyvninger efterhånden igen. Flystatus kan ændre sig fra dag til dag, så vi anbefaler, at du kontakter flyselskaberne direkte:

Air Canada 

Japan Airlines 

All Nippon Airways

Q. HEr alle turiststeder i Japan fuldt genåbnet?

A. Mange af de mest populære attraktioner er nu åbne igen, ofte med foranstaltninger som maskering, temperaturkontrol, social distancering og kapacitetsbegrænsninger. Når det er sagt, varierer genåbningsstatus og de nøjagtige foranstaltninger fra facilitet til facilitet og kan ændres afhængigt af situationen.

Anbefalinger

  • Hold dig hydreret, søg skygge og undgå områder uden læ for varmen i længere perioder. For dem, der er mere modtagelige for hedeslag, kan dette omfatte prioritering af aktiviteter med lav stress i områder, der er overvåget, eller valg af ledsagede rejsemuligheder som f.eks. guidede ture og krydstogter. 
  • Det anbefales at bekræfte, om overnatningsstederne har aircondition, allerede ved reservationen.
  • Hold øje med de seneste oplysninger på websiderne om de begivenheder, som en rejsende planlægger at deltage i, og husk samtidig at have nogle vejrmæssige reserveforanstaltninger i baghovedet.
  • Rejsende, der ikke bryder sig om høje temperaturer, vil måske foretrække Tohoku og Hokkaido, da temperaturen er køligere om sommeren (fra maj til oktober).
  • I perioder med ekstrem varme bør du opholde dig i lokaler med aircondition, bruge kølepuder, solcreme og håndklæder efter behov og spare på energien på alle mulige andre måder for at undgå belastning af energinettet.
  • Brug af ansigtsmasker udendørs i sommerperioden er afskrækket for at forebygge risikoen for hedeslag. 

Konklusion 

Rejserisikoen til Japan er i øjeblikket LOW. Da turisme er en af de vigtigste søjler i Japans vækststrategiskal dens COVID-19-politik opfattes som en regeringsstrategi, der har til formål at beskytte den blomstrende rejseindustri. Dette kan bekræftes af det faktum, at landet stadig dominerer topplaceringen på World Economic Forum's Indeks for udvikling af rejser og turisme. Hvad angår hedebølgerne i landet, er klimaændringerne delvis skyldige. Men med passende sikkerhedsforanstaltninger og statslig bistand er sikkerhedsrisikoen i forbindelse med rejser i Japan relativt lille. Som ordsproget siger: "Langsomt og støt vinder løbet", er Japan måske også på vej til at få gang i turismen igen, men sandsynligvis i sit eget tempo.
Besøg https://www.covidchecker.com/ for at få mere at vide om Japans indrejserestriktioner. Overvej en Sitata-medlemskab som giver dig advarsler om forstyrrelser og trusler, mens du er på jorden, samt nødhjælp, hvis du skulle havne i en problematisk situation. For virksomheder, der har brug for en mere detaljeret rapport om situationen, henvises til vores dybdegående landeanalyserapport om Japan som kan fås fra vores supportrepræsentanter.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Yom Kippur, den helligste dag i den jødiske kalender, er en dybsindig og reflekterende oplevelse, kendt som forsoningsdagen. Den symboliserer en dyb forbindelse mellem den enkelte og det guddommelige. Ifølge jødisk tradition skal man under Rosh Hashanah, også kendt som...

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI På grund af en igangværende konflikt om opførelsen af en vandkanal fra en fælles flod er situationen fortsat spændt ved grænsen mellem Den Dominikanske Republik og Haiti. Myndighederne i Den Dominikanske Republik er stoppet med at udstede visa...

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Vi får at vide, at der er et hul i ozonlaget Se, hvad der skyller op på stranden Og Herre, jeg tror, fra himlen til havet Vi tvinger Moder Natur i knæ Så lad os efterlade noget blåt oppe over os Lad os efterlade noget grønt på jorden Det er kun vores at låne,...