At tage ejerskab over din egen sikkerhed - et interview med Kim Marsh

Skrevet af Zaid Mughal

12. april 2023

Sikkerhed | Teknologi

I dagens verden er sikkerhed og tryghed vigtige elementer i vores dagligdag, og vi skal tage ansvar for vores egen beskyttelse. Uanset om vi rejser, deltager i offentlige arrangementer eller blot lever vores almindelige liv, kan det hjælpe os med at være opmærksomme på potentielle risici og tage de nødvendige skridt til at forblive sikre. Derfor er vi glade for at have mulighed for at tale med Kim Marsh, ejer af Marsh LLC, om, hvordan vi bedre kan beskytte os selv og vores samfund.

Kim Marsh har dedikeret sin karriere til sikkerhedsbranchen med over 40 års erfaring inden for området. Hun er ejer af Marsh, LLC, der arbejder med sikkerhedsrådgivning. I denne rolle arbejder hun tæt sammen med kunder, leverandører og integratorer for at levere omfattende aktive trusselsprogrammer og -løsninger.

 1. Beskriv din rejse i sikkerhedsbranchen indtil videre. Hvornår startede du?
  • Jeg startede i sikkerhedsbranchen i 1978, som et midlertidigt teenagejob, inden jeg skulle på college. Jeg startede i et lille familieejet alarmselskab, som lavede installationer, og jeg var i overvågningsstationen. Jeg har overvåget alarmer, sendt alarmer ud, forvaltet kontrakter og debitorer, forvaltet kreditter, konstrueret og solgt systemer, lært projektstyring, bestilling af reservedele, jeg har stort set gjort det hele. Sjovt nok har jeg installeret alarmsystemer i hestestalde, og jeg er blevet bedt om at forhindre de vilde bjørnefår i at krydse statsgrænserne ud af Nevada til nabostaterne. Jeg har været i stand til at arbejde med kunder i Polen, Skotland og Australien - alle med det samme telefonopkald for at koordinere projekter. Med over 40 år i den elektroniske sikkerhedsindustri blev jeg arbejdsløs under COVID. Jeg er meget glad for at arbejde mere med den fysiske sikkerhedsside af branchen og støtte taktisk trænede indsatsledere. Jeg er stadig ved at lære den fysiske side af branchen, men jeg kan støtte mine partnere med indsigt i den elektroniske side, og det er en win-win for os alle.
 2. Kan du give et eksempel på et øjeblik, hvor du har været nødt til at håndtere en sikkerheds- eller sikringskrise, og hvordan har du afhjulpet den?
  • Jeg har ærligt talt været meget heldig og har ikke haft et problem, som jeg har måttet håndtere personligt. Jeg har et "ingeniørhjerneskind", og jeg ser på situationer, efter at de er opstået, for at se, hvad der kunne have været gjort anderledes for at ændre resultatet. Jeg er ikke ekspert i taktisk reaktion eller fysisk sikkerhed. Jeg ser lidt anderledes på tingene end disse personer. Jeg har lært af mange kloge personer inden for fysisk sikkerhed for at forstå, hvor de kommer fra med deres uddannelse og perspektiver, og derefter bringer jeg mine tanker fra "hverdagens mennesker" ind for bedre at kunne finpudse vores uddannelsesprogrammer og samtaler. Jeg ønsker at gøre "sikkerhed" til et mere behageligt begreb for den brede offentlighed, så de vil deltage og tage ejerskab for deres egen sikkerhed.
 3. Våbenvold er et af de største problemer i vores tid. Hvad vil du gøre for at håndtere det?
  • Jeg mener, at vi skal begynde med forebyggelse. Vi skal kunne indberette en sikkerhedsproblematik og vide, at rapporten vil blive behandlet af de mennesker, der kan gøre en forskel, og at der er ansvarlighed. Jeg arbejder sammen med en virksomhed, hvis software tager en rapport og sender den videre til den pågældende enhed eller instans (intern - HR, ledelse, juridisk osv. / ekstern - sociale tjenester, religiøs støtte, retshåndhævelse osv. Det omfatter også en "track record", så ingen i "landsbyen" af interesserede parter står tilbage uden et fuldstændigt billede af den pågældende person - dette giver gruppen mulighed for at træffe bedre beslutninger. Se på Marjory Stoneman Douglass-skydningen - der var så mange interaktioner med psykiske sundhedstjenester og andre, men ingen kendte til de andre interaktioner. Der ville være blevet truffet en anden beslutning om, hvordan man skulle håndtere skytten, hvis flere mennesker havde haft et fuldstændigt billede af ham.
  • Sammen med forebyggelse og rapportering tror jeg på, at vi skal ændre kulturen - hver dag skal folk tage mere ansvar for deres egen sikkerhed og sikkerhedsbevidsthed. Ja, det kan kræve uddannelse og coaching, men når hverdagspersonen først har erkendt, hvad en trussel er, kan de handle ved at rapportere bekymringen eller yde mentorbistand for at få alle med på sikkerhedsvognen - og skabe sikkerhedsvagter, som er en kraftmultiplikator for sikkerhedsteamet.  
  • Selvfølgelig vil vi altid have brug for et uddannet beredskab - personalet på stedet er de egentlige førstehjælpere i en aktiv trusselsituation. Hvis disse respondenter opfylder uddannelses- og certificeringskravene, har de i stedet for at bære et våben på sig selv brug for en sikker måde at opbevare disse våben (enten dødbringende eller ikke-dødbringende) på. Det er her, Grav IT's produkt, A.S.R.S.S. - Active Shooter Response System, kommer i spil. Selvforsvarsværktøjet opbevares i højsikkerhedsboksen med dobbelt autentificering (indskrevet prox og fingeraftryk). Når der er adgang til boksen, sender den automatisk en meddelelse til de tilmeldte beredskabsmedarbejdere. Enhver person, der får adgang til boksen, vil have trænet med de retshåndhævende myndigheder og være kendt af beredskabsfolkene. Det er en holdplan baseret på NFPA3000, standarden for en aktiv skyder/fjendtlig hændelse, der først blev udgivet i 2018 af NFPA med opdateringer. 
  • Så giver det mening at indføre den anden elektroniske teknologi - adgangskontrol vil blive brugt "som planlagt" i stedet for at have funktioner, der er slået fra, fordi de er til gene (eller ikke omgås med sten til døre for at gøre det nemmere). Videosystemer kan komme i spil med deres nyeste teknologi i stedet for at blive brugt som kriminalteknisk værktøj.
  • Denne metode skal naturligvis passe til sikkerheds- og sikringskulturen på det sted, hvor den praktiseres. Der skal være opbakning fra toppen og op gennem alle rækker. Hvis der ikke er noget engagement, bliver sikkerheden ubekvem, og status quo ændres ikke.
 1. Hvilken rolle spiller teknologien i din sikkerheds- og sikringsplan?
  • Teknologien kommer efter skabelsen af en sikkerheds- og sikringskultur. Som nævnt ovenfor, hvis ingen følger sikkerheds- og sikringspolitikken, bliver teknologien besværlig med "falske alarmer" (som ikke rigtig er falske, vel?), og teknologien stopper med at blive brugt til sit fulde potentiale. Når sikkerheds- og sikringskulturen omfatter en forklaring på, "hvorfor" en dør ikke kan åbnes osv., og folk følger protokollerne, er teknologien en integreret del af planen. 
 2. Når du rejser, hvad står der så på din tjekliste for din sikkerhed og tryghed?
  • Når jeg rejser, vil jeg gerne føle mig godt tilpas i de omgivelser, hvor jeg skal hen. Som kvinde forsøger jeg at sikre mig, at jeg kender ruterne og forsøger at tage hensyn til de områder, som ruten kan føre mig til, og planlægger derefter. Jeg undgår at bære en masse smykker og sikrer mine kontanter og kreditkort. Og jeg holder min taske med lynlås og tæt på mig. Jeg drikker ikke, og jeg er bevidst om ikke at tage imod drikkevarer fra en fremmed. Når jeg går hen til min lejebil, har jeg altid mine nøgler i hånden i stedet for at grave i min taske (jeg har en karabinhage med mig, så jeg kan klipse dem fast i min taske, så jeg nemt kan finde dem!), og jeg deler mine planer med min mand og/eller kolleger, så nogen ved, hvor jeg skal være og hvornår. Og jeg tjekker ofte ind.
 3. Jeg mener, at vi lever i en tid med informationsoverbelastning. Hvordan kan man holde sig ajour med de nyeste oplysninger?
  • Det er et godt spørgsmål, og du har ret, der er så mange oplysninger! Jeg gør mit bedste for at følge med, men jeg ved også, at jeg er nødt til at holde mig væk fra teknologi og nyhedsoverload. Jeg forsøger at lukke ned i weekenden, herunder at begrænse de sociale medier. Jeg er selektiv med hensyn til de kilder, hvor jeg får mine opdateringer og tekniske nyheder, idet jeg søger data fra mine betroede kilder og undgår hype og blufærdighedskrænkelser fra upålidelige kilder. Jeg ved, at jeg skal lave min research, før jeg deler produkter og tjenester med mit netværk. Det handler ikke kun om mit omdømme, men også om min virksomheds!
 4. Hvad mener du om organisationers/arbejdspladsers rolle med hensyn til at opretholde deres omsorgspligt over for deres ansatte?
  • Omsorgspligt skal tages i betragtning ved hver anlæg, offentlige og private. Som du ved, er det organisationers (og menneskers) ansvar at træffe alle "rimelige foranstaltninger, der er nødvendige for at forhindre aktiviteter, der kan medføre skade på andre personer og/eller deres ejendom". Vi så for nylig en første retssag af $27B indgivet af de overlevende fra Uvalde-skydningen mod skoledistriktet, politiet og andre. Jeg mener, at organisationer og arbejdspladser er nødt til at spidse ører på dette og se nærmere på deres sikkerheds- og sikringsplaner - jeg er ikke sikker på, hvor længe forsikringsselskaberne vil acceptere en halvhjertet sikkerhedsplan, der er skrevet og lagt på en hylde for aldrig at blive kigget på igen. Sikkerhedscheferne skal vise uddannelse (og ikke blot vise den originale FBI-video Run, Hide, Fight), hvor de lærer medarbejderne en sikkerheds- og sikringskultur. 
 5. Jeg er stødt på #NeverLetItHappenHere i dine indlæg på de sociale medier. Kan du uddybe det?
  • #NeverLetItHappenHere er mit opråb- Jeg mener, at du, jeg og alle almindelige mennesker skal tage initiativ til og tage ansvar for at være opmærksomme på vores omgivelser, opmærksomme på andre mennesker og villige til at anmelde en bekymring. I hvert interview efter en skudepisode hører man nogen sige: "Jeg troede aldrig, at det ville ske her". Hver eneste skudepisode har haft en eller anden form for "rødt flag" forud for hændelsen, før den fandt sted. Hvis vi tager ansvar for vores sikkerhed og tryghed, rapporterer vores bekymringer og har tillid til, at der vil blive handlet, når vi rapporterer, så kan vi ændre fortællingen. Og vi er nødt til at træne i overensstemmelse med vores evner. Det er ikke alle, der er taktisk trænet og i stand til at tage livet af en anden person. Men vi kan og bør alle have en "strategisk" uddannelse - vi skal vide, hvordan man gemmer sig (ikke under et skrivebord!), hvordan man løber (og hvorhen!) og hvordan man kæmper. Og alt sammen vigtigt, tage et kursus i HLR, vide, hvordan man bruger en AED (og hvor de befinder sig!), og lære at stoppe blødningen. Disse færdigheder hjælper dig ikke kun på din arbejdsplads, men også i dit liv uden for tjenesten. Jeg mener, at disse færdigheder redder liv og gør en forskel.

Kim, det har været et fascinerende møde. Tak, fordi du har været med.

Kim er beæret over at være med i Program til forebyggelse af aktive skytter (ASPP), der skaber den gyldne standard for trusselsprogrammer for vores kunders sikkerheds- og sikringsplaner.

Kim brænder for at redde liv og er engageret i at tilbyde uddannelse, samarbejde og henvisning for at hjælpe institutioner med at forberede sig på og reagere på kritiske hændelser. Hendes omfattende baggrund inden for elektronisk sikkerhed og hendes engagement over for sine kunder gør hende til en betroet partner i branchen.Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Yom Kippur, den helligste dag i den jødiske kalender, er en dybsindig og reflekterende oplevelse, kendt som forsoningsdagen. Den symboliserer en dyb forbindelse mellem den enkelte og det guddommelige. Ifølge jødisk tradition skal man under Rosh Hashanah, også kendt som...

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI På grund af en igangværende konflikt om opførelsen af en vandkanal fra en fælles flod er situationen fortsat spændt ved grænsen mellem Den Dominikanske Republik og Haiti. Myndighederne i Den Dominikanske Republik er stoppet med at udstede visa...

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Vi får at vide, at der er et hul i ozonlaget Se, hvad der skyller op på stranden Og Herre, jeg tror, fra himlen til havet Vi tvinger Moder Natur i knæ Så lad os efterlade noget blåt oppe over os Lad os efterlade noget grønt på jorden Det er kun vores at låne,...