Hedebølger i hele Syd- og Sydøstasien

Skrevet af Harshitha Paderu

26. april 2023

Sundhed | Rejser

En hedebølge hærger i øjeblikket stort set hele Syd- og Sydøstasien med temperaturer, der når rekordhøje niveauer og giver anledning til bekymring for folkesundheden.

Ifølge meteorologerne påvirker hedebølgen store dele af Asien, herunder Sri Lanka, Indien og Bangladesh i syd og Thailand, Vietnam og Cambodja i sydøst. I nogle områder er de høje temperaturer årsag til hedesygdomme og endda dødsfald.

Tørke og mislykkede afgrøder

Varmebølgen går også hårdt ud over landbruget i disse regioner. Afgrøder som ris, hvede og sukkerrør er særligt sårbare over for høje temperaturer og langvarige tørkeperioder, hvilket kan reducere udbyttet og endda ødelægge hele høsten. Dette har givet anledning til bekymring for fødevaresikkerheden i de berørte områder og for landbrugernes levebrød, som er afhængige af disse afgrøder.


Konsekvenser og afbødning

Situationen er blevet forværret af strømafbrydelser og vandmangel, hvilket har gjort det svært for folk at holde sig kølige og hydrerede. I nogle områder har myndighederne oprettet kølecentre og uddelt gratis vand for at hjælpe folk med at klare varmen. Disse foranstaltninger er dog muligvis ikke nok til at forhindre udbredte sundhedsproblemer og andre konsekvenser af hedebølgen.

På kort sigt kan man tage skridt til at beskytte sig mod varmen, f.eks. ved at blive indendørs i den varmeste del af dagen, drikke rigeligt med vand og bære løst, let tøj. De kan også støtte bestræbelserne på at bekæmpe klimaændringerne ved at reducere deres CO2-fodaftryk og gå ind for politikker, der prioriterer bæredygtighed og miljøbeskyttelse.

Fremtiden 

Eksperter siger, at klimaændringerne sandsynligvis vil øge hyppigheden og intensiteten af hedebølger i fremtiden og udgøre en voksende trussel mod folkesundheden, landbruget og miljøet. De understreger behovet for effektive foranstaltninger til at afbøde virkningerne af hedebølger, f.eks. ved at forbedre infrastrukturen for at sikre pålidelig adgang til elektricitet og vand, fremme bæredygtige landbrugsmetoder og udvikle varslingssystemer og beredskabsplaner.

Mens hedebølgen fortsætter med at ramme Asien og andre dele af verden, er den en skarp påmindelse om det presserende behov for at tage fat på de grundlæggende årsager til klimaændringerne og tage proaktive skridt til at beskytte sårbare samfund og økosystemer.

Hold kontakten for at få sådanne opdateringer hver uge. Glem ikke at tjekke vores Instagram. Download Sitata app og få telemedicinske tjenester, mens du rejser!

https://www.theguardian.com/weather/2023/apr/19/severe-heatwave-asia-deaths-schools-close-india-china

https://edition.cnn.com/2023/04/19/asia/asia-heat-records-intl-hnk/index.html

https://www.hindustantimes.com/world-news/thailand-heat-wave-record-breaking-temperatures-in-asia-thailand-issues-extreme-heat-warnings-101682155402463.html

https://www.abc.net.au/news/2023-04-20/swathes-of-asia-sweat-in-heatwave/102244408

https://www.japantimes.co.jp/news/2023/04/20/asia-pacific/asia-heat-waves/

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Yom Kippur, den helligste dag i den jødiske kalender, er en dybsindig og reflekterende oplevelse, kendt som forsoningsdagen. Den symboliserer en dyb forbindelse mellem den enkelte og det guddommelige. Ifølge jødisk tradition skal man under Rosh Hashanah, også kendt som...

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI På grund af en igangværende konflikt om opførelsen af en vandkanal fra en fælles flod er situationen fortsat spændt ved grænsen mellem Den Dominikanske Republik og Haiti. Myndighederne i Den Dominikanske Republik er stoppet med at udstede visa...

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Vi får at vide, at der er et hul i ozonlaget Se, hvad der skyller op på stranden Og Herre, jeg tror, fra himlen til havet Vi tvinger Moder Natur i knæ Så lad os efterlade noget blåt oppe over os Lad os efterlade noget grønt på jorden Det er kun vores at låne,...