Vildbrande i Sibirien - 2023

Skrevet af Mahima Chhaparia

maj 10, 2023

Rejser

I 2021 skulle skovbrandene i Sibirien være større end alle andre brande i verden tilsammen. I 2023 raser skovbrandene stadig. 

I de seneste år er skovbrande blevet en almindelig foreteelse i Rusland. Det siges, at de er drevet af tørre og blæsende forhold i regionen, hvilket gør det endnu mere udfordrende for brandfolkene at slukke dem. 

Uralbjergene i Sibirien er kendt for sine store skove og er hjemsted for en lang række plante- og dyrearter. Vildbrande i Sibirien skyldes ofte lynnedslag eller menneskelig aktivitet som f.eks. lejrbål eller cigaretskodder. I de seneste år er klimaændringerne også blevet sat i forbindelse med en stigning i hyppigheden og intensiteten af skovbrande i regionen.

Pr. 9. maj 2023 havde skovbrande brændt flere tusinde hektar skov og anden vegetation i Uralbjergene, Sverdlovsk, Kurgan og andre dele af Sibirien. Mindst 21 mennesker er blevet dræbt og flere andre er blevet såret. Der blev erklæret undtagelsestilstand i Omsk, Kurgan og Tyumen. Der blev rapporteret om alvorlige skader på infrastrukturen. 

Ifølge Ruslands føderale skovagentur har 154 skovbrande i 18 regioner (hovedsagelig i Sibirien og Fjernøsten) pr. 8. maj oversvømmet 93 300 hektar land i hele landet. Det russiske hydrometeorologiske departement har forudset en yderligere risiko for skovbrande på grund af ekstrem varme i flere områder i hele landet. 

Der gøres i øjeblikket en indsats for at begrænse skovbrandene. Brandmandskab, herunder lokale brandmænd og redningsfolk, arbejder på at slukke flammerne og forhindre, at brandene spreder sig yderligere. 

Følg de lokale myndigheders råd og undgå at rejse til de berørte områder, indtil brandene er helt slukket. Sørg for evakuering fra højrisiko-områder, og planlæg indkvartering for at sikre husly og andre vigtige tjenester. Hvis man rejser i disse områder, skal man bære ansigtsmasker eller andet åndedrætsværn for at undgå at indånde eventuel røg.

Du kan få flere oplysninger om de aktuelle begivenheder ved at abonnere på vores blog. Følg med for flere opdateringer på https://www.instagram.com/safewithsitata/

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Må du få en meningsfuld Yom Kippur 

Yom Kippur, den helligste dag i den jødiske kalender, er en dybsindig og reflekterende oplevelse, kendt som forsoningsdagen. Den symboliserer en dyb forbindelse mellem den enkelte og det guddommelige. Ifølge jødisk tradition skal man under Rosh Hashanah, også kendt som...

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI

SPÆNDINGER VED GRÆNSEN MELLEM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIK OG HAITI På grund af en igangværende konflikt om opførelsen af en vandkanal fra en fælles flod er situationen fortsat spændt ved grænsen mellem Den Dominikanske Republik og Haiti. Myndighederne i Den Dominikanske Republik er stoppet med at udstede visa...

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Hvordan kan jeg reducere mit CO2-fodaftryk, når jeg rejser?

Vi får at vide, at der er et hul i ozonlaget Se, hvad der skyller op på stranden Og Herre, jeg tror, fra himlen til havet Vi tvinger Moder Natur i knæ Så lad os efterlade noget blåt oppe over os Lad os efterlade noget grønt på jorden Det er kun vores at låne,...