Rejser du med dit kæledyr? Her er, hvad du skal vide.

Skrevet af Phalguni Sharma

11. august 2023

Assistance | Sundhed | Sikkerhed | Rejser

At udforske verden eller besøge et andet sted, mens man efterlader sin pelsede ven derhjemme, er ikke let for en kæledyrsforælder. Men at tage dem med kommer med sine foranstaltninger. Man skal sørge for at have det rigtige udstyr til at hjælpe sit kæledyr og holde styr på dets helbred og sikkerhed. 

Hvad skal jeg overveje, når jeg rejser med mit kæledyr?

Hvad har jeg brug for at vide?

Hvad skal jeg have med?

Kæledyrsforældre, der har disse spørgsmål, er landet det rigtige sted. 

Her er 8 vigtige punkter, man ikke må give slip på, hvis man planlægger at rejse med sit kæledyr.

Rådfør dig med din dyrlæge:

Din dyrlæge har den bedste viden om dit kæledyr og kan foreslå, hvad du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre. Diskuter stedet, rejsemåden og rejseplanen med dem for at få den bedste indsigt i dit kæledyrs helbred og velfærd. Ligesom du kan have brug for vaccinationer, før du besøger et sted, har dit kæledyr det måske også. Sørg for at få dem vaccineret for at undgå sundhedsrisici.

Rejserutine

Du kan ikke bare udsætte dit kæledyr for en 5 til 6 timers udflugt uden at skabe en vane hos det. Ligesom når man rejser med et lille barn, har kæledyr brug for pauser og er måske ikke vant til at sidde stille i længere tid ad gangen. Sørg for at tage dit kæledyr med på små ture, før du tager dem med på længere ture. 

Rejseforsikring til kæledyr

Retningslinjer for rejser i henhold til transporttjenesterne

Det er vigtigt at huske på de regler og bestemmelser, der er forbundet med at rejse med jernbane, flyselskaber osv. og opfylde kravene i overensstemmelse hermed. For eksempel kan du have brug for et rabiesvaccinationscertifikat, før du rejser med et flyselskab.

Tjek disse retningslinjer fra Air India for at få en bedre forståelse af, hvordan du sikrer, at dit kæledyr får en behagelig rejse.  

Komfortable bæreseler til rejser

At bære bagage sammen med sit kæledyr er ikke en dans på roser. Selvom det mest behagelige sted for dit kæledyr at hvile sig er dit skød, er det nødvendigt at have en komfortabel og kompakt kennel for at give dit kæledyr lidt plads og også have noget for dig selv, uanset om det er overnatning eller rejse. 

Få en rejseforsikring til kæledyr  

Det er sjovt at have sine kæledyr som rejsepartner. Man bør dog tage visse forholdsregler for at sikre deres velfærd og sikkerhed på rejsen. Kæledyr kan være sårbare over for ændringer i vejr og mad, og de kan blive trætte, når de rejser. Sørg for at have en rejseforsikring til kæledyr, så deres udgifter er dækket i tilfælde af en nødsituation. 

sikkerhed på kæledyrsrejser

Kæledyrsvenlig indkvartering 

Det er vigtigt at sikre sig, at man reserverer kæledyrsvenlige hoteller. Selvom disse sidste øjebliks rejseproblemer måske er til at leve med, når man rejser alene, så lad os undgå at udsætte dit kæledyr for det samme. Sørg for, at dit overnatningssted byder kæledyr velkommen, eventuelt med et grønt område, som de kan nyde. Dit kæledyr kan få nye dyrevenner og deltage i aktiviteter på et sted, hvor kæledyr er velkomne. 

Spisevaner

Selvom det er et must at eksperimentere med mad på rejsen, skal du sørge for, at de spiser sund mad, som de er trygge ved. Undgå at fodre dem umiddelbart før en rejse. Lad der gå mindst en time mellem spisning og rejse for at undgå køresyge. 

Tag masser af vand med, så de kan holde sig hydrerede. Dit kæledyrs helbred kan blive påvirket af dehydrering på grund af rejser og vejrforandringer. Når du rejser, skal du sørge for, at den får nok væske, og gå ture med den for at holde den aktiv og frisk.

Lad dem IKKE være alene

Der er forskel på at efterlade sit kæledyr alene på et ukendt sted og at efterlade det alene hjemme (hvilket heller ikke anbefales). På grund af de velkendte omgivelser kan dit kæledyr måske overleve et par timer alene derhjemme. Men det er ikke sikkert, når man rejser i udlandet. Sørg for deres sikkerhed hele tiden. Køb om nødvendigt en mikrochip. Sørg for, at de aldrig efterlades i en bil. De kan blive ophidsede og dehydrerede på grund af den hurtige temperaturstigning i bilen. Du ønsker ikke, at dit kæledyr skal opleve denne ubehagelige omstændighed.

sikkerhed for kæledyr

Opsummering af det

Lad os se det i øjnene: Vi kan ikke gå en dag uden vores kæledyr. At rejse med sit kæledyr kan være udfordrende, men givende. At skabe minder sammen, mens man rejser, er at foretrække frem for at efterlade dem, savne dem eller bekymre sig om dem under hele rejsen. At planlægge din rejse efter dine behov kan gøre din rejse til en leg. 

Sørg for at have vaccinationsattester, medicin, mad og plejeudstyr og en behagelig kennel at hvile i. Overhold reglerne for flyselskaber eller andre transportformer for at undgå aflysninger i sidste øjeblik, forsinkelser eller ekstra gebyrer. Sørg for, at de er i sikkerhed og får væske. Forlad dem ikke. Og så er du klar!

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

På nuværende tidspunkt har Sitata identificeret og kommunikeret med alle rejsende, der er berørt af de begivenheder, der finder sted. Hvis du planlægger at rejse til Israel eller de palæstinensiske områder i den nærmeste fremtid, bedes du være opmærksom på følgende. Vores underwriter, United...

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

En sværm af jordskælv Siden midnat den 25. oktober har der været en intens sværm af jordskælv nær Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerede jordskælv med den største registrerede styrke på 4,5. I løbet af de følgende dage fortsatte den seismiske aktivitet...