Hvordan laver jeg mit rejsesundhedskit? Hvad skal jeg bruge i det?

Skrevet af Phalguni Sharma

25. august 2023

Sundhed | Sikkerhed | Rejser

 Et medicinsk kit er almindeligt i hjemmet, på universitetet eller i professionelle sammenhænge. Det er ikke begrænset til at blive opbevaret på disse steder til nødsituationer. Det er snarere meningen, at det skal være med dig, så du kan få øjeblikkelig hjælp når som helst og hvor som helst.

COVID-19-udbruddet har øget folks bevidsthed om vigtigheden af hygiejne og sanitet. Derudover har folk fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at have en rejseforsikring under deres rejser. Det sikrer adgang til passende lægehjælp uden at pådrage sig for store udgifter.

I denne artikel beskriver vi, hvordan man pakker et sundhedskit, hvor man skal opbevare det, og hvad der er vigtig medicin på rejsen.

Hvordan pakker man et medicinsk rejsesæt?

Det er vigtigt at have den rigtige medicin. Men man har ikke lyst til at fylde bagagen med medicin. Opbevar kompakt medicin i rejsestørrelse i dit kit, så det er lige ved hånden.

rejsesundhedspakke

Man kan spørge sig selv, hvad man skal pakke i en basal rejseapotekskasse, eller hvordan man pakker en oversøisk rejseapotekskasse. Svaret ligger i mange aspekter såsom destinationen, indholdet af din rejseplan (om du planlægger at surfe eller campere), allerede eksisterende medicinske tilstande, medicinske lidelser, allergier osv. For eksempel kan man have brug for myggespray, hvis man skal campere, men ikke hvis man skal surfe. 

Lav derfor en liste over de aktiviteter, du planlægger at foretage dig, undersøg vejrforholdene på destinationen, og vælg derefter, hvilken medicin du skal have med (rul ned for at se en liste over nødvendig medicin på rejsen).

Hvor skal du opbevare din medicinkasse på rejsen?

Må vi opbevare medicin i indchecket bagage? Kan vi opbevare medicin i kabinekufferten? Hvilket er det rigtige valg? 

Som vi ved, kan du ikke medbringe bestemte ting i din håndbagage af sikkerhedsmæssige årsager, f.eks. sakse. Opbevar altid dit kit i din indcheckede bagage. Man kan have lidt ekstra medicin i håndbagagen, hvis det er nødvendigt under rejsen. Sørg for at medbringe en læges recept, især hvis medicinen er injicerbar. 

Sitata har et enormt netværk af læger med speciale i rejsemedicin.
Sitatas telemedicinske service leverer læger efter behov, så du ikke behøver at bøvle med at finde den rigtige læge til dig.

Essentielle ting til rejsemedicinsk kit

Nu hvor vi har givet dig en idé om, hvordan du organiserer din rejseapotekskasse, så lad os tale om nogle grundlæggende lægemidler, du bør have i din kasse.

 • Desinfektionsmiddel
 • Smertelindring
 • Termometer
 • Bandager (i forskellige størrelser) 
 • Bomuld
 • Antibiotisk salve, svampedræbende eller antibakteriel creme
 • ORS (hvis du har brug for væske)
 • Antiseptisk
 • Medicin mod køresyge
 • Ansigtsmasker
 • Nødvendigheder til toilethygiejne
 • Antihistamin
 • Medicin mod forkølelse
 • Medicin mod maverelaterede problemer som diarré, syreneutraliserende midler og afføringsmidler.

Bemærk:-  Opbevar altid medicinen i den originale emballage for at undgå forvirring og uheld.

Konklusion

Før du begynder, skal du kontrollere medicinens udløbsdato. Denne forebyggende procedure sikrer, at medicinen forbliver effektiv og ikke udgør nogen sundhedsrisiko. Det er bedst at opbevare medicinen i den originale emballage for at undgå eventuelle fejl. Denne emballage giver ikke kun vigtig information om recepterne, men reducerer også muligheden for forveksling.

Endelig bør du have en kopi af din recept ved hånden for en sikkerheds skyld. Det kan være nyttigt, hvis myndighederne eller sundhedspersonalet kræver bevis for den medicin, du har med. Kort sagt er en velforberedt lægetaske, der tager højde for doseringer, udløbsdatoer, pakning og recepter, en uvurderlig rejsekammerat. Sørg for, at du har alle de vaccinationer, der kræves for at besøge den specifikke destination, og også en rejseforsikring, der dækker alle dine behov. Prøv selv Sitata rejseforsikring der ikke kun dækker dig for dine uheld, men også giver hurtige kreditter i nødstilfælde, når du har brug for ekstra penge. De andre tjenester som telemedicin, flysporing og opdateringer i realtid giver et ekstra lag af beskyttelse og tillid. Download vores app nu.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

På nuværende tidspunkt har Sitata identificeret og kommunikeret med alle rejsende, der er berørt af de begivenheder, der finder sted. Hvis du planlægger at rejse til Israel eller de palæstinensiske områder i den nærmeste fremtid, bedes du være opmærksom på følgende. Vores underwriter, United...

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

En sværm af jordskælv Siden midnat den 25. oktober har der været en intens sværm af jordskælv nær Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerede jordskælv med den største registrerede styrke på 4,5. I løbet af de følgende dage fortsatte den seismiske aktivitet...