G20: Indien skal vise vejen

Skrevet af Zaid Mughal

31. august 2023

Affaires | Assistance | Business | Travel

Det 18. G20-topmøde for stats- og regeringschefer afholdes i den pulserende by New Delhi, Indien, den 9. og 10. september. Topmødet finder sted i Bharat Mandapam International Exhibition and Convention Centre på Pragati Maidan.

G20, eller Group of Twenty, er et internationalt forum for verdens tyve største økonomier. Det blev etableret i 1999 for at fremme internationalt økonomisk samarbejde og stabilitet. Medlemmerne står for næsten to tredjedele af verdens befolkning, over 75% af den globale handel og ca. 85% af verdens BNP. Topmødet er G20's møde på højeste niveau, og det har deltagelse af medlemslandenes stats- og regeringschefer.

Blandt dem, der forventes at ankomme, er USA's præsident Joe Biden, Storbritanniens premierminister Rishi Sunak, Canadas premierminister Justin Trudeau, Japans premierminister Fumio Kishida og Saudi-Arabiens kong Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Lederne forventes at tage fat på en række spørgsmål, der involverer den globale økonomi, klimaforandringer, terrorisme, energisikkerhed og digitalisering. Bortset fra disse bredere temaer forventes forummet at diskutere måder at håndtere forsyningskædekrisen på, som forværres af den igangværende krig mellem Ukraine og Rusland.  


Vasudhaiva Kutumbakam er tidens nødvendighed


Temaet for topmødet er "Vasudhaiva Kutumbakam" eller "Én jord, én familie, én fremtid". Dette tema stammer fra den gamle sanskrittekst Maha Upanishad, som understreger, at alt liv på jorden er forbundet eller inkluderet. Dette tema afspejler Indiens engagement i bæredygtig udvikling og landets ønske om at samarbejde med andre lande om at løse de globale udfordringer, som planeten står over for.

Temaet for G20-topmødet er vigtigt for den moderne verden, da det fremhæver vigtigheden af samarbejde for at tackle disse udfordringer. Verden står over for en række indbyrdes forbundne udfordringer, såsom klimaforandringer, fattigdom og ulighed. Disse udfordringer kan ikke løses af et enkelt land alene. De kræver internationalt samarbejde og koordinering. Temaet for topmødet minder os om, at vi har et fælles ansvar for at beskytte vores planet.

Topmødet er vigtigt af flere årsager. For det første er det første gang, at G20-topmødet afholdes i Indien, som er en voksende magt i verden. Indiens formandskab for G20 er en manifestation af landets voksende indflydelse. For det andet kommer topmødet på et tidspunkt, hvor den globale økonomi står over for en række udfordringer, såsom COVID-19-pandemien, krigen i Ukraine og stigende inflation. Lederne bliver nødt til at finde måder at håndtere disse udfordringer på og sikre, at den globale økonomi forbliver stabil. For det tredje vil topmødet også være en mulighed for at diskutere klimaforandringer, terrorisme og andre globale udfordringer.

Lederne bliver nødt til at finde måder at samarbejde og arbejde sammen på for at tackle disse udfordringer. Som en stor diplomatisk begivenhed forventes det at tiltrække en masse opmærksomhed fra de internationale medier. Indiens forhold til Kina og Europa forventes også at være i søgelyset.


Indien som det globale syds stemme

Indien har i de senere år positioneret sig som det globale syds stemme. Det globale syd refererer til verdens udviklingslande, og Indien er et af de største og mest magtfulde lande i denne gruppe.

Indien forventes at tage det globale syds bekymringer op, såsom behovet for gældslettelse, klimaretfærdighed og fair handel. Indien forventes også at presse på for et mere inkluderende globalt økonomisk system, der kommer alle til gode, ikke kun de rigeste lande. G20-topmødet er en vigtig mulighed for Indien til at vise sit lederskab på verdensscenen og opbygge relationer med andre lande. Det er også en mulighed for Indien til at fremhæve sit engagement i bæredygtig udvikling og gøre sin stemme hørt i de spørgsmål, der betyder mest for det globale syd.

G20 Indiens mobilapplikation

Lanceringen af G20 Indiens mobilapplikation er et vigtigt tegn på Indiens engagement i topmødet og det internationale samarbejde. Appen indeholder et nyhedsfeed, en tidsplan for begivenheder og en oversigt over deltagere. Den indeholder også en livestream fra topmødet og et forum, hvor brugerne kan diskutere de emner, der bliver taget op. Appen kan downloades til både Android- og iOS-enheder. Det er en gratis app, som ikke kræver nogen registrering. Det er et nyttigt værktøj for alle, der er interesserede i topmødet eller internationale anliggender. Det er en praktisk måde at holde sig opdateret på de seneste nyheder og udviklinger.

G20-topmødet er en afgørende mulighed for Indien til at demonstrere sit lederskab på den globale scene og til at arbejde sammen med andre lande om at løse de udfordringer, verden står over for. Topmødets succes vil afhænge af ledernes vilje til at samarbejde og finde fælles fodslag.

For flere opdateringer kan du holde kontakten med Sitata ved at downloade vores App.

Følg og synes godt om os:

Relaterede artikler

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

Israel, Palæstina og din forsikringsdækning

På nuværende tidspunkt har Sitata identificeret og kommunikeret med alle rejsende, der er berørt af de begivenheder, der finder sted. Hvis du planlægger at rejse til Israel eller de palæstinensiske områder i den nærmeste fremtid, bedes du være opmærksom på følgende. Vores underwriter, United...

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

Nedsat seismisk aktivitet, men stadig advarsler om vulkanudbrud - Island

En sværm af jordskælv Siden midnat den 25. oktober har der været en intens sværm af jordskælv nær Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerede jordskælv med den største registrerede styrke på 4,5. I løbet af de følgende dage fortsatte den seismiske aktivitet...