Ensimmäinen Ebola-tauti diagnosoitu Länsi-Afrikan ulkopuolella - karanteeni käytössä

Kirjoittanut Ronald St. John

lokakuu 6, 2014

Terveys | Matkailu

Ensimmäinen Ebola-tauti diagnosoitu Länsi-Afrikan ulkopuolella - karanteeni käytössä

Liberiasta kotoisin oleva henkilö lensi Teksasiin tapaamaan perhettä ja sairastui saapumisensa jälkeen. Hän meni sairaalaan, mutta lähetettiin kotiin. Kaksi päivää myöhemmin hänen sairautensa paheni, ja kun hän palasi sairaalaan, epäiltiin Ebola-tartuntaa. Potilas asetettiin välittömästi täydelliseen eristykseen taudin leviämisen estämiseksi. sairaalaympäristössä. Tämä on ensimmäinen henkilö, jolla on diagnosoitu ebola Länsi-Afrikan ebolasta kärsivien maiden ulkopuolella.

Hänellä ei ollut matkan aikana mitään oireita, joten hän ei voinut tartuttaa tautia muihin matkustajiinsa tai muihin ihmisiin, joihin hän joutui kosketuksiin matkan aikana. Ebolavirus tarttuu vasta, kun oireet kehittyvät itämisaikana, joka voi kestää jopa 21 päivää. Silloinkin, kun oireet alkavat, se ei tartu ilman välityksellä. Tartunnan saaminen edellyttää läheistä kosketusta henkilön hikeen, vereen, kyyneliin, oksennukseen tai ripuliin.

Ennen sairaalahoitoa ja hänen oireillessaan hän oli läheisessä kosketuksessa noin 12-18 ihmisen kanssa. Lähimmät perheenjäsenet on asetettu karanteeniin kotiinsa. Varovaisuuden vuoksi noin 100 ihmiseen on otettu yhteyttä, ja muutamaa seurataan. Toistaiseksi kenelläkään niistä, joiden uskotaan olleen kosketuksissa potilaaseen, ei ole ollut ebolan oireita.

Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa meneillään olevan Ebola-epidemian vuoksi oli väistämätöntä, että virusta kantava henkilö matkustaa toiseen maahan ja sairastuu.

Itse asiassa kymmeniltä ihmisiltä on tarkastettu virus saapuessaan lentokentille monissa eri maissa. Teksasissa sattunutta tapausta lukuun ottamatta kaikki testit ovat toistaiseksi olleet negatiivisia. Osalla matkustajista todettiin malaria, joka on yleinen infektio näissä maissa.

Korkeasti kehittyneissä maissa, joiden sairaaloissa on pitkälle kehitetyt infektioiden torjuntamenettelyt, on hyvin pieni riski, että tauti leviää alkuperäisen tartunnan saaneen paria läheistä kontaktihenkilöä laajemmalle. Paikalliseen väestöön Dallasissa tai muualla ei siis kohdistu juurikaan uhkaa.

The Maailman terveysjärjestö on kehottanut kaikkia maita olemaan valppaina ja aloittamaan eristys- ja karanteenimenettelyt tarpeen mukaan.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkkejä matkustamiseen erilaisten kykyjen kanssa

Vinkkejä matkustamiseen erilaisten kykyjen kanssa

Yhdistyneiden kansakuntien yleissopimuksessa vammaisten henkilöiden oikeuksista todetaan, että hallitusten, matkailutoimistojen ja muiden vieraanvaraisuus- ja matkailualan sidosryhmien on toteutettava toimenpiteitä, jotta matkailu- ja vapaa-ajan aktiviteetit olisivat helpompia...

Suunnittele kesämatka Italiaan oppaamme avulla

Suunnittele kesämatka Italiaan oppaamme avulla

Oletteko tekin huomanneet, että Italiaan suuntautuu vaeltajien pyörremyrsky? Eikö se herätä uteliaisuuttasi? Kyseessä on varmasti paras sesonki, mutta voisiko tarinassa olla muutakin perää? Tämä on merkkinä siitä, että sinun on pakattava laukkusi ja sukellettava rantojen maailmaan,...