Mitä sinun on tiedettävä pandemioista

Kirjoittanut Madeline Sharpe

lokakuu 21, 2014

Terveys | Matkailu

Mitä sinun on tiedettävä pandemioista

Tämän hienon infograafin meille lähettivät ystävämme osoitteesta Sairaanhoitokoulun keskus. Se tarjoaa loistavan yleiskatsauksen pandemioista, ja pidämme erityisesti historiaosasta.

Pandemiat ovat tartuntatauteja, jotka leviävät ihmispopulaatioiden kautta laajalle alueelle, yleensä useisiin maihin. Ei ole täysin selvää, milloin pandemiasta tulee vähemmän pandemia ja milloin se vakiintuu tai vakiintuu väestöön. Esimerkiksi tuberkuloosia ei ehkä enää kutsuta pandemiaksi, koska se on niin yleinen kaikkialla maailmassa, mutta useiden lääkkeille vastustuskykyisten kantojen puhkeamiset jatkuvat.

Joka tapauksessa alla olevassa infografiikassa esitellään joitakin suurimpia pandemiaehdokkaita menneisyydestä ja nykyisyydestä, mutta ei pidä unohtaa HIV:tä ja malariaa! Yli 35 miljoonaa ihmistä elää HIV:n kanssa, ja se on vastuussa yli 35 miljoonasta hiv-tartunnan saaneesta. 1 miljoona kuolemaa vuodessa. Joka vuosi malaria tarttuu välillä 200 ja 300 miljoonaa ja lääkeresistenssistä on nopeasti tulossa ongelma. Malaria aiheuttaa vuosittain yli 600 000 kuolemantapausta.

Alla oleva infografiikka on hyvin harkittu ja korostaa tartuntatautien seurannan merkitystä kaikkialla maailmassa!

Kansainväliset pandemiat
Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Joulunaika on ilon levittämisen, herkuttelun ja elinikäisten muistojen luomisen aikaa. Mutta juhlahumun ja tuikkivien valojen keskellä on myös väistämätön stressi, joka liittyy ruuhkaisilla lentokentillä liikkumiseen, matkustusongelmiin...