Voitko saada denguekuumeen seuraavalla matkallasi?

Kirjoittanut Madeline Sharpe

joulukuu 30, 2014

Terveys | Matkailu

Voitko saada denguekuumeen seuraavalla matkallasi?

Arvioiden mukaan Maailman terveysjärjestönoin 2,5 miljardia ihmistä yli 100 maassa on vaarassa sairastua denguekuumeeseen. Arviolta 50 miljoonaa denguekuumetartuntaa tapahtuu vuosittain useimmissa maailman trooppisissa ja semitrooppisissa maissa, mukaan lukien useimmat matkailukohteet. Tapausten lisääntymisen sekä niiden vakavuuden ja esiintymistiheyden katsotaan liittyvän sellaisiin tekijöihin kuin muuttuva ihmisen ekologia, väestörakenne, globalisaatio, nopea kaupungistuminen ja ilmastonmuutos.

Pitäisikö sinun huolestua? Kyllä, jos et ryhdy yksinkertaisiin varotoimiin taudin välttämiseksi. Kanadan kansanterveysviraston mukaan noin 200-300 ihmistä on sairastunut tautiin. Kanadalaiset matkailijat saa denguetaudin joka vuosi. Denguekuume ei ole mukava sairaus. Sitä kutsutaan joskus "luunmurtumakuumeeksi", koska infektioon liittyy yleensä voimakasta nivelkipua. Oireita ovat kuume, päänsärky, lihas- ja nivelkivut sekä tuhkarokkoa muistuttava ihottuma. Muutamat ihmiset sairastuvat vakavaan hengenvaaralliseen tautimuotoon, jota kutsutaan denguekuumeeksi (dengue hemorragic fever). Näille ihmisille kehittyy verenvuotoa, verihiutaleiden alhainen määrä ja veriplasman vuoto, mikä voi johtaa vaarallisen alhaiseen verenpaineeseen, sokkiin ja kuolemaan. Tähän noin viikosta 10 päivään kestävään tautiin ei ole rokotetta eikä hoitoa.

Siinä kaikki huonot uutiset. Hyvä uutinen on, että yksinkertaisilla varotoimilla voit vähentää huomattavasti riskiäsi saada tämä infektio, koska se tarttuu vain tartunnan saaneista hyttysistä eikä muista ihmisistä. Jos siis ryhdyt toimenpiteisiin hyttysenpistojen välttämiseksi istuessasi rannalla, vaeltaessasi metsässä tai vain kävellessäsi ulkona, voit pysyä turvassa.

Hyttysten torjuntatoimenpiteet sisältävät tervettä järkeä sekä seuraavat asiat:

 • Peitä altistuva iho pitkähihaisilla paidoilla, pitkillä housuilla ja hatuilla erityisesti iltaisin, kun pureminen lisääntyy.
 • Käytä asianmukaista hyönteiskarkotetta ohjeiden mukaan. Suuremmat tehoaineprosentit antavat pidemmän suojan. Käytä tuotteita, joissa on seuraavia aktiivisia ainesosia:
 • DEET (DEETiä sisältäviä tuotteita ovat Off!, Cutter, Sawyer ja Ultrathon).
 • Pikaridiini (tunnetaan myös nimillä KBR 3023, Bayrepel ja Picaridin Pikaridiinia sisältävät tuotteet ovat Cutter Advanced, Skin So Soft Bug Guard Plus ja Autan [Yhdysvaltojen ulkopuolella]).
 • Sitruunan eukalyptusöljy (OLE) tai PMD (OLE:tä sisältäviä tuotteita ovat esimerkiksi Repel ja Off! Botanicals).
 • IR3535 (IR353535:tä sisältäviä tuotteita ovat Skin So Soft Bug Guard Plus Expedition ja SkinSmart).
 • Noudata aina tuotteen käyttöohjeita ja levitä uudelleen ohjeiden mukaan.
 • Jos käytät myös aurinkovoidetta, käytä ensin aurinkovoidetta ja sitten hyönteiskarkotetta.
 • Noudata pakkauksen ohjeita, kun käytät karkotetta lapsiin. Vältä karkotteen levittämistä lasten käsiin, silmiin ja suuhun.
 • Käytä permetriinillä käsiteltyjä vaatteita ja varusteita (kuten saappaita, housuja, sukkia ja telttoja). Voit ostaa esikäsiteltyjä vaatteita ja varusteita tai käsitellä ne itse. Käsitellyt vaatteet säilyvät suojaavina useiden pesukertojen jälkeen. Katso tuotetiedoista, kuinka kauan suojaus kestää. Jos käsittelet vaatteet itse, noudata huolellisesti tuotteen ohjeita. Älä käytä permetriiniä suoraan iholle.
 • Yövy ja nuku ilmastoidussa tai ilmastoidussa huoneessa. Käytä verkkoa, jos nukkumisalue on alttiina ulkoilmalle.

Joten, matkustaa turvallisesti, ja olla terve, käyttää Sitata for the viimeisimmät matkakuulutukset dengue-taudin aktiivisuudesta kaikkialla maailmassa.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKKAN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA Tilanne Dominikaanisen tasavallan ja Haitin rajalla on edelleen jännittynyt, koska käynnissä on kiista yhteisestä joesta rakennettavasta vesikanavasta. Dominikaanisen tasavallan viranomaiset lopettivat viisumien myöntämisen...

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Meille kerrotaan, että otsonissa on aukko Katso, mitä rannalle huuhtoutuu Ja Herra, uskon, taivaasta meriin Me saatamme luontoäidin polvilleen Joten jätetään sinistä yläpuolellemme Jätetään vihreää maahan Se on vain meidän lainattavissa,...

Daniel-myrsky aiheuttaa tuhoa konfliktin koettelemassa Libyassa

Daniel-myrsky aiheuttaa tuhoa konfliktin koettelemassa Libyassa

Daniel-myrsky: synty ja luonto Daniel-myrsky syntyi Kreikassa, ja Helleenien kansallinen ilmatieteen laitos antoi sille nimen. Se osoittautui tappavimmaksi ja kalleimmaksi Välimeren alueen trooppisen kaltaiseksi sykloniksi, joka mitattiin vuonna 2023. Syyskuun 4. ja 5. päivän tienoilla myrsky...