Ole varovainen syödessäsi jäätä Intiassa matkustaessasi

Kirjoittanut Ronald St. John

helmikuu 23, 2015

Terveys | Matkailu

Ole varovainen syödessäsi jäätä Intiassa matkustaessasi

On olemassa raportteja keltaisuuden (hepatiitin), lavantaudin ja ripulin lisääntymisestä Chennaissa. Näiden tautien pääasiallisena lähteenä pidetään juomissa käytettävää murskattua jäätä. Monet tuoremehua myyvät kioskit Chennaissa käyttävät mieluummin halvempaa kaupallista jäätä, joka on peräisin kalamyyjiltä. Nämä jäälaatat valmistetaan luvattomissa yksiköissä, ja ne voivat sisältää bakteereja, kuten Escherichia coli -bakteeria ja salmonellaa, sekä kemikaaleja, kuten lyijyä ja arseenia. Henkilöstöpulan vuoksi virkamiehet tarkastavat harvoin jään tuotantolaitoksia. Lisäksi jään valmistusta koskevien laatustandardien ja ohjeiden puuttuminen vaikeuttaa valvontaa. Jäätä valmistavissa yksiköissä vierailleet virkamiehet raportoivat, että useimmissa niistä on epähygieeninen ympäristö. Niissä käytetään käsittelemätöntä vettä porakaivoista tai vesisäiliöautoista, ja jäälohkot saatetaan kääriä likaisiin säkkeihin ja työntekijät käsittelevät niitä paljain käsin. Virkamiehet toteavat, että on lähes mahdotonta tarkistaa lukuisten katukauppiaiden käyttämää jäätä. Vain muutamat kaupungin eliittiklubit ja hotellit ostavat käsitellystä vedestä valmistettua jäätä.

Ole varovainen matkojesi aikana

Tilanne ei ole ainutlaatuinen. Useimmissa kehittyvissä trooppisissa maissa hedelmämehuissa, virvoitusjuomissa ja cocktaileissa käytetty jää voi olla merkittävä vakavien sairauksien lähde. Jään välttäminen, erityisesti katukauppiaiden tarjoaman jään, auttaa pitämään sinut turvassa ja terveenä matkoillasi.

Kiitos Andy Wright hänen valokuvansa käytöstä esillä olevassa kuvassa.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Joulunaika on ilon levittämisen, herkuttelun ja elinikäisten muistojen luomisen aikaa. Mutta juhlahumun ja tuikkivien valojen keskellä on myös väistämätön stressi, joka liittyy ruuhkaisilla lentokentillä liikkumiseen, matkustusongelmiin...