Pitäisikö sinun ottaa antibiootteja matkaripuliin?

Kirjoittanut Madeline Sharpe

maaliskuu 2, 2015

Terveys | Matkailu

Pitäisikö sinun ottaa antibiootteja matkaripuliin?

Olet matkalla ja saat yhtäkkiä lievän tai keskivaikean ripulin. Mitä sinun pitäisi tehdä? Pitäisikö sinun ottaa mukanasi oleva antibiootti? Pitäisikö sinun mennä paikalliseen apteekkiin ja katsoa, mitä antibioottia saat? Ehkä ei.

A tuore tutkimus on raportoinut, että kansainvälisillä matkustajilla, erityisesti Kaakkois-Aasiaan matkustavilla, joilla on matkaripuli, on merkittävä riski saada joitakin antibiooteille erittäin vastustuskykyisiä "superbakteereita" (betalaktamaaseja tuottavia enterobakteereita - BL-PE). BL-PE:n esiintymistiheys oli 11 prosenttia niillä, joilla ei ollut matkaripulia tai antibioottien käyttöä, 21 prosenttia niillä, joilla oli matkaripuli ja jotka eivät käyttäneet antibiootteja, ja 37 prosenttia niillä, joilla oli sekä matkaripuli että antibioottien käyttö. Kaakkois-Aasiassa nämä luvut nousivat kuitenkin 14 prosenttiin, 37 prosenttiin ja 69 prosenttiin Kaakkois-Aasiaan matkustavilla ja 23 prosenttiin, 47 prosenttiin ja 80 prosenttiin Etelä-Aasiaan matkustavilla.

Johtopäätökset: Antibioottien käyttö lievää tai keskivaikeaa matkaripulia sairastavilla henkilöillä itse asiassa lisää antibiooteille vastustuskykyisten kantojen määrää suolistossa. Lopulta nämä kannat häviävät vähitellen noin 6 kuukauden kuluessa. Lievässä tai keskivaikeassa sairaudessa riittää nesteiden nauttiminen ja antibioottien välttäminen, ellei ripuli jatku tai pahene.

Kiitos Isriya Paireepairit hänen kuvastaan, jota käytetään esillä olevassa kuvassa.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Odishan junaturma

Odishan junaturma

Kesäkuun 2. päivänä Bahanaga Bazarin rautatieasemalla Balasoressa Odishan osavaltiossa tapahtui kolmoisjunan onnettomuus. Onnettomuudessa oli osallisena tavarajuna ja kaksi matkustajajunaa, Shalimar-Chennai Coromandel Express ja Bengaluru-Howrah Express. Kuolettavin onnettomuus kahteen vuosikymmeneen...

Tekoäly ja matkustaminen: Matkustaminen: Vallankumouksellinen tapa tutkia

Tekoäly ja matkustaminen: Matkustaminen: Vallankumouksellinen tapa tutkia

Matkailuala on ottamassa käyttöön vallankumouksia tarjotakseen poikkeuksellisia kokemuksia ja palveluja. FinTechin kukoistuksen myötä matkailu ja matkailu kokevat merkittäviä muutoksia. Henkilökohtaistaminen on nyt taloudellinen "halu". Tunnustetaan, että mikään matka ei ole samanlainen,...

Raivoavat maastopalot useissa Kanadan maakunnissa

Raivoavat maastopalot useissa Kanadan maakunnissa

Huhtikuussa jäämyrsky aiheutti vakavaa tuhoa Ontariossa ja Quebecissä, mikä johti kuolemantapauksiin ja laajamittaisiin sähkökatkoksiin. Toukokuun koittaessa lämpötilat lämpenivät, ja kesyttämättömät metsäpalot iskeytyivät useisiin Kanadan provinsseihin, mukaan lukien...