Ebola Länsi-Afrikassa - onko se ohi?

Kirjoittanut Ronald St. John

marraskuu 10, 2015

Terveys | Matkailu

Ebola Länsi-Afrikassa - onko se ohi?

Kun Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa on todettu yli 28 000 tautitapausta ja noin 11-12 000 kuolemantapausta, ja kun taudin hallitsemiseksi ja ihmishenkien pelastamiseksi on tehty urheita ponnisteluja, kaikkien aikojen suurimman ebolaepidemian loppu saattaa olla lähellä. Ainoastaan Guinea on ilmoittanut uusista tapauksista, noin 3 tapausta viikossa. Koska Sierra Leonessa ei ole ollut uusia tapauksia yli 42 päivään (kaksi kertaa taudin itämisaika), Maailman terveysjärjestö julisti Sierra Leonen Ebolasta vapaaksi 7. marraskuuta alkaen. Liberia julistettiin Ebolasta vapaaksi tämän vuoden syyskuun alussa.

Kenenkään matkustajan ei ole koskaan tarvinnut välttää matkustamista näihin maihin tämän epidemian aikana. Viruksen tartuntatavan perusteella tavallisten matkailijoiden riski altistua oli ja on hyvin pieni. Joitakin poikkeuksia kuitenkin on. Ebolapotilaita hoitavilla terveydenhuollon työntekijöillä tai tartunnan saaneiden henkilöiden välitöntä hoitoa antavilla perheenjäsenillä tai henkilöillä, jotka auttavat vaarallisissa hautausrituaaleissa, on paljon suurempi riski saada tartunta.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Joulunaika on ilon levittämisen, herkuttelun ja elinikäisten muistojen luomisen aikaa. Mutta juhlahumun ja tuikkivien valojen keskellä on myös väistämätön stressi, joka liittyy ruuhkaisilla lentokentillä liikkumiseen, matkustusongelmiin...