Mitä matkustajien on tiedettävä Zikasta

Kirjoittanut Ronald St. John

tammikuu 29, 2016

Terveys | Matkailu

Mitä matkustajien on tiedettävä Zikasta

Vähän tunnettu virus nimeltä Zika-virus tai ZIKV aiheuttaa paljon huolta ja on yhtäkkiä saanut paljon huomiota tiedotusvälineissä. Seuraavassa kerrotaan, mitä matkustajien on tiedettävä Zika-viruksesta, kuinka sairaaksi se voi tehdä ja miten voit suojautua.

Zika ei ole uusi virus

ZIKV ei ole uusi virus; se löydettiin ensimmäisen kerran Ugandasta vuonna 1947. Se on levinnyt hitaasti vuosikymmenien ajan, ensin Afrikassa (Nigeria 1960), ja vuonna 1966 ensimmäinen tapaus vahvistettiin Kaakkois-Aasiassa. Jo 70-luvun lopulla tartunnan saaneita oli Pakistanissa, Intiassa, Malesiassa ja Indonesiassa. Sittemmin virus, jota kantavat hyttyset tai tartunnan saaneet ihmiset, on alkanut levitä Tyynenmeren yli, ja tautia puhkesi Yapissa Mikronesiassa vuonna 2007. Vuonna 2013 se vaikutti Ranskan Polynesiaan, jossa puhkesi valtava, 35 000 tapausta käsittävä taudinpurkaus.

Vuoden 2015 alussa se saapui Brasiliaan ja alkoi puhjeta maan koillisosassa. Brasiliassa tämän viruksen isännäksi sopiva hyttyslaji on erittäin yleinen, kuten lähes kaikissa läntisen pallonpuoliskon maissa Kanadaa ja Chileä lukuun ottamatta. Yhtäkkiä virus löysi juuri sen, mitä se tarvitsi - oikean hyttysen ja alttiin väestön, joka ei ollut koskaan altistunut tälle virukselle millään merkittävällä tavalla. Sitten virustartunnan saaneita matkustajia alkoi ilmaantua naapurimaihin, kuten Kolumbiaan ja Venezuelaan. Tartunnan saaneet ihmiset ovat tahattomasti kuljettaneet virusta muihin Amerikan maihin (yli 20 maahan) ja muuallekin.kaikki alle vuoden sisällä siitä, kun se ilmestyi ensimmäisen kerran Brasiliassa..

Kuinka sairaaksi se tekee sinut?

Monimutkaisuutta lisää se, että noin 80 prosenttia tartunnan saaneista ihmisistä ei sairastu lainkaan, eikä heillä ole mitään oireita. Loput 20 prosenttia sairastuu yleensä lievään flunssan kaltaiseen sairauteen ilman vakavia komplikaatioita. Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta virus leviää vain tartunnan saaneen hyttysen pureman välityksellä. Ainakin tämä on ollut hyväksytty lääketieteellinen kokemus. Tätä virusta vastaan ei ole rokotetta eikä erityistä hoitoa.

PAITSI...

Todisteet viittaavat siihen, että se liittyy mikrokefaliaan.

Nyt on yhä enemmän tieteellistä näyttöä siitä, että tämä virus saattaa olla syynä vastasyntyneiden vakavaan synnynnäiseen vikaan, jota kutsutaan mikrokefaliaksi (aivojen kehittymishäiriöstä johtuva pieni pää). On saatava lisää tietoa sen selvittämiseksi, onko se syy vai ei, sillä on muitakin asioita ja muita infektioita, jotka voivat aiheuttaa tämän tilan. Toistaiseksi tiedetään kuitenkin, että:

  1. Mikrokefaliatapausten määrän kasvu Brasiliassa keskimäärin noin 150 tapauksesta vuodessa lähes 4 000 tapaukseen sen jälkeen, kun virus saapui Brasiliaan, osuu yksiin viruksen nopean leviämisen kanssa väestössä.
  2. Mikrokefaliatapausten keskittymä osuu samaan aikaan kuin zikavirustartunnan saaneiden ihmisten suurin keskittymä.
  3. Virusta on löydetty äideistä, jotka ovat synnyttäneet mikrokefaliaa sairastavia vauvoja, ja vauvoista, jotka ovat kuolleet tähän tilaan.
  4. Mikään muu maa, jossa virus leviää, ei ole havainnut mikrokefalian lisääntymistä. . vielä.

MUTTA, jotkut näistä yhteyksistä voivat olla vain sattumanvaraisia. Parhaillaan Brasiliassa käynnissä olevat lopullisemmat tutkimukset antavat vahvempaa näyttöä loppukeväästä tai alkusyksystä.

Mitä matkustajat voivat tehdä Zikan suhteen?

Joten mitä voit tehdä asialle, kun jotkin maat, joissa Zika leviää, ovat käsketäänkö naisia olemaan tulematta raskaaksi jopa 2 vuoden ajan? Tämä on aika jyrkkä reaktio. On muitakin vaihtoehtoja, kuten vakavien varotoimien toteuttaminen hyttysenpistojen välttämiseksi. Varmista, että käytät hyttyskarkotteita ja riippuen siitä, missä olet, ehkä hyttysverkkoa nukkuessasi. Toistaiseksi Maailman terveysjärjestö neuvoo naisia, jotka saattavat olla raskaana ja jotka aikovat matkustaa maihin, joissa zikavirus leviää. ottamaan yhteyttä lääkäriin ennen matkaa ja sen jälkeen. Monet lääkärit eivät kuitenkaan yksinkertaisesti tiedä, mitä maassa, johon aiot matkustaa, tapahtuu. Siksi siihen asti, kunnes WHO voi antaa tarkempia suosituksia, Sitata suosittelee, että raskauden ensimmäisellä kolmanneksella olevat naiset voivat varotoimenpiteenä ehkä halutessaan lykätä matkustamista asianomaisiin maihin.

Viimeksi päivitetty 2016-01-29

Näihin kuuluvat:

Etelä-Amerikassa:

Bolivia, Brasilia, Kolumbia, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Guayana, Honduras, Meksiko, Kolumbia, Panama, Paraguay, Suriname, Venezuelan ja Ranskan Guayana.

Karibialla:

Barbados, Guadeloupe, Haiti, Martinique, Saint Martin, Dominikaaninen tasavalta, Yhdysvaltain Neitsytsaaret ja Puerto Rico.

Muualla:

Samoa ja Kap Verde

Kuvat ovat peräisin www.nytimes.com ja WHO

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKKAN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA Tilanne Dominikaanisen tasavallan ja Haitin rajalla on edelleen jännittynyt, koska käynnissä on kiista yhteisestä joesta rakennettavasta vesikanavasta. Dominikaanisen tasavallan viranomaiset lopettivat viisumien myöntämisen...

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Meille kerrotaan, että otsonissa on aukko Katso, mitä rannalle huuhtoutuu Ja Herra, uskon, taivaasta meriin Me saatamme luontoäidin polvilleen Joten jätetään sinistä yläpuolellemme Jätetään vihreää maahan Se on vain meidän lainattavissa,...

Daniel-myrsky aiheuttaa tuhoa konfliktin koettelemassa Libyassa

Daniel-myrsky aiheuttaa tuhoa konfliktin koettelemassa Libyassa

Daniel-myrsky: synty ja luonto Daniel-myrsky syntyi Kreikassa, ja Helleenien kansallinen ilmatieteen laitos antoi sille nimen. Se osoittautui tappavimmaksi ja kalleimmaksi Välimeren alueen trooppisen kaltaiseksi sykloniksi, joka mitattiin vuonna 2023. Syyskuun 4. ja 5. päivän tienoilla myrsky...