Miksi sinun pitäisi ottaa malarianestolääkkeesi

Kirjoittanut Ronald St. John

kesäkuu 6, 2017

Terveys | Matkailu

Miksi sinun pitäisi ottaa malarianestolääkkeesi

Ihmiset matkustavat paikkoihin, joissa voi edelleen saada malarian, ja jotkut muistavat hankkia malarialääkkeitä matkalleen. Jotkut jopa muistavat ottaa määrätyn lääkityksen. Kun siihen yhdistetään yksinkertaiset toimet hyttysenpistojen vähentämiseksi, matka voi olla melko huoleton. Mutta kun et hanki malarialääkitystä, olet joko onnekas etkä saa malariaa tai epäonninen ja sairastut todella pahasti.

Erään suuren hongkongilaisen sairaalan potilas on esimerkki siitä, mitä voi tapahtua. Tämä 40-vuotias potilas tuli päivystykseen palattuaan ulkomaanmatkalta. Potilaalla oli yskää, kuumetta, kurkkukipua ja lihaskipuja. Vaikka häneltä kysyttiin mahdollisesta matkustamisesta, hän ei paljastanut, että hän oli ollut Ghanassa noin 10 päivää ennen kuin palasi kotiin ja sairastui. Ilman tätä tietoa lääkärit diagnosoivat, että hänellä oli ylähengitystieinfektio (flunssa).

Lyhyen kotona vietetyn ajan jälkeen hän palasi kotiin vatsakivun, oksentelun ja veren virtsassaan vuoksi. Verikokeet osoittivat, että hänen maksassaan oli ongelmia, ja hänet vietiin sairaalaan. Tällöin tuli esiin matkahistoria. Iltapäivällä sairaalaan joutumisen jälkeen hän kuitenkin menetti tajuntansa aivojen turvotuksen vuoksi. Hänellä oli aivomalaria. Malarialääkitys aloitettiin, mutta hänen tilansa oli edelleen kriittinen.

Voisiko näin tapahtua sinulle? Kyllä, se voisi tapahtua. Vaikka tämä ei olekaan kovin yleinen ongelma matkailijoiden keskuudessa, sitä tapahtuu ihmisille, jotka palaavat kotimaahansa altistuttuaan malarialle ryhtymättä asianmukaisiin varotoimiin.

Älä anna sen tapahtua sinulle! Älä pelaa todennäköisyyksiä! Kun matkustat malaria-alueille, toteuta oikeat varotoimenpiteet ja ota malarialääkkeet tunnollisesti.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raivoavat maastopalot useissa Kanadan maakunnissa

Raivoavat maastopalot useissa Kanadan maakunnissa

Huhtikuussa jäämyrsky aiheutti vakavaa tuhoa Ontariossa ja Quebecissä, mikä johti kuolemantapauksiin ja laajamittaisiin sähkökatkoksiin. Toukokuun koittaessa lämpötilat lämpenivät, ja kesyttämättömät metsäpalot iskeytyivät useisiin Kanadan provinsseihin, mukaan lukien...

Vinkkejä matkustamiseen erilaisten kykyjen kanssa

Vinkkejä matkustamiseen erilaisten kykyjen kanssa

Yhdistyneiden kansakuntien yleissopimuksessa vammaisten henkilöiden oikeuksista todetaan, että hallitusten, matkailutoimistojen ja muiden vieraanvaraisuus- ja matkailualan sidosryhmien on toteutettava toimenpiteitä, jotta matkailu- ja vapaa-ajan aktiviteetit olisivat helpompia...