Älä unohda tuhkarokkorokotusta ennen seuraavaa matkaasi.

Kirjoittanut Ronald St. John

kesäkuu 18, 2017

Terveys | Matkailu

Älä unohda tuhkarokkorokotusta ennen seuraavaa matkaasi.

Tuhkarokko on yksi tarttuvimmista tunnetuista taudeista. Jos et ole suojattu/rokotettu, on 90% mahdollisuus, että saat tartunnan pelkästään olemalla samassa huoneessa tartunnan saaneen henkilön kanssa.

Ihmiset eivät enää juurikaan ajattele tuhkarokkoa, koska virus on hävitetty Pohjois-Amerikasta. Silti Yhdysvalloissa ilmoitettiin 667 tapausta tautien valvonta- ja ehkäisykeskukselle vuonna 2014 - suurin määrä tapauksia vuodessa sitten vuoden 1994. Nämä tartunnat tapahtuivat ihmisillä, jotka toivat viruksen Yhdysvaltoihin saatuaan tartunnan ulkomailla.

Joka päivä jossain päin maailmaa puhkeaa tuhkarokkoa, eikä vain kehitysmaissa. Vuosina 2016-17 taudinpurkauksia raportoitiin monissa Euroopan maissa (Ranska, Saksa, Romania, Italia, Ukraina, Saksa, Romania, Ukraina, muutamia mainitakseni). Yksikin tuhkarokkotapaus voi laukaista suuren taudinpurkauksen, erityisesti yhteisöissä tai alueilla, joilla on paljon ihmisiä, jotka eivät ole koskaan saaneet rokotusta eivätkä ole immuuneja.

Yli puolet yhdysvaltalaisista aikuisista, jotka pitäisi rokottaa tuhkarokkoa vastaan ennen ulkomaanmatkaa, ei tee sitä terveysklinikoilla. Lisäksi puolet rokotuksen tarvitsijoista kieltäytyi suositellusta rokotuksesta, koska he eivät olleet huolissaan mahdollisesta altistumisesta matkan aikana. Jopa matkalääketieteen klinikoiden erikoistuneissa matkustamista edeltävissä konsultaatioissa ei välttämättä mainita tuhkarokkorokotuksen päivittämisen tarvetta.

Vaikka tuhkarokkovirus voi aiheuttaa vain kuumeen kaltaisia reaktioita ja oireita, se voi johtaa vakavampiin terveysvaikutuksiin ja sairaalahoitoon lapsilla. Vaikka tuhkarokko voi olla hyvin epämiellyttävä tauti, se voi myös johtaa kuolemaan keuhkoihin (keuhkokuume) ja aivoihin (aivotulehdus) liittyvien komplikaatioiden vuoksi. Komplikaatioiden riski on suurimmillaan lapsilla.

Joten ihmiset, joita ei ole koskaan rokotettu tuhkarokkoa vastaan, eivät saa ottaa riskiä. On erittäin suositeltavaa, että kaikille matkustajille (myös aikuisille) annetaan kaksi annosta tuhkarokkorokotetta ennen matkaa.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Joulunaika on ilon levittämisen, herkuttelun ja elinikäisten muistojen luomisen aikaa. Mutta juhlahumun ja tuikkivien valojen keskellä on myös väistämätön stressi, joka liittyy ruuhkaisilla lentokentillä liikkumiseen, matkustusongelmiin...