Miksi ottaa malarialääkkeitä?

Kirjoittanut Ronald St. John

elokuu 16, 2019

Liiketoiminta | Terveys | Matkailu

Miksi ottaa malarialääkkeitä?

Malaria tuntuu olevan uutisissa aina silloin tällöin.

Monet ihmiset matkustavat paikkoihin, joissa voi saada malarian, ja jotkut muistavat hankkia malarialääkkeitä matkalleen. Jotkut jopa muistavat ottaa määrätyn lääkityksen. Kun siihen yhdistetään yksinkertaiset toimet hyttysenpistojen vähentämiseksi, matka voi olla melko huoleton. Mutta jos et hanki malarialääkitystä ennen matkaa, on kaksi vaihtoehtoa: olet joko onnekas etkä saa malariaa tai epäonninen ja sairastut todella pahasti.

Erään suuren hongkongilaisen sairaalan potilas on esimerkki siitä, mitä voi tapahtua. Tämä 40-vuotias matkailija meni päivystykseen palattuaan ulkomaanmatkalta. Hänellä oli yskää, kuumetta, kurkkukipua ja lihaskipuja. Vaikka häneltä kysyttiin mahdollisesta matkustamisesta, hän ei paljastanut, että hän oli ollut Ghanassa noin 10 päivää ennen kuin palasi kotiin ja sairastui. Ilman tätä tietoa lääkärit diagnosoivat, että hänellä oli ylähengitystieinfektio (flunssa).

Lyhyen kotona vietetyn ajan jälkeen hän palasi kotiin vatsakivun, oksentelun ja veren virtsassaan vuoksi. Verikokeet osoittivat, että hänen maksassaan oli ongelmia, ja hänet vietiin sairaalaan. Tällöin hänen matkahistoriansa tuli esiin. Iltapäivällä sairaalaan joutumisen jälkeen hän kuitenkin menetti tajuntansa aivojen turvotuksen vuoksi. Hänellä oli aivomalaria. Malarialääkitys aloitettiin, mutta hänen tilansa oli edelleen kriittinen.

Voisiko näin tapahtua sinulle? Kyllä, se voisi tapahtua. Vaikka tämä ei olekaan kovin yleinen ongelma matkailijoiden keskuudessa, sitä tapahtuu ihmisille, jotka palaavat kotimaahansa altistuttuaan malarialle ryhtymättä asianmukaisiin varotoimiin.

Älä anna sen tapahtua sinulle! Älä pelaa todennäköisyyksiä! Kun matkustat malaria-alueille, toteuta oikeat varotoimenpiteet ja ota malarialääkkeet tunnollisesti.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Odishan junaturma

Odishan junaturma

Kesäkuun 2. päivänä Bahanaga Bazarin rautatieasemalla Balasoressa Odishan osavaltiossa tapahtui kolmoisjunan onnettomuus. Onnettomuudessa oli osallisena tavarajuna ja kaksi matkustajajunaa, Shalimar-Chennai Coromandel Express ja Bengaluru-Howrah Express. Kuolettavin onnettomuus kahteen vuosikymmeneen...

Tekoäly ja matkustaminen: Matkustaminen: Vallankumouksellinen tapa tutkia

Tekoäly ja matkustaminen: Matkustaminen: Vallankumouksellinen tapa tutkia

Matkailuala on ottamassa käyttöön vallankumouksia tarjotakseen poikkeuksellisia kokemuksia ja palveluja. FinTechin kukoistuksen myötä matkailu ja matkailu kokevat merkittäviä muutoksia. Henkilökohtaistaminen on nyt taloudellinen "halu". Tunnustetaan, että mikään matka ei ole samanlainen,...

Raivoavat maastopalot useissa Kanadan maakunnissa

Raivoavat maastopalot useissa Kanadan maakunnissa

Huhtikuussa jäämyrsky aiheutti vakavaa tuhoa Ontariossa ja Quebecissä, mikä johti kuolemantapauksiin ja laajamittaisiin sähkökatkoksiin. Toukokuun koittaessa lämpötilat lämpenivät, ja kesyttämättömät metsäpalot iskeytyivät useisiin Kanadan provinsseihin, mukaan lukien...