Tiedä ennen lähtöä: lentoa edeltävät testausvaatimukset

Kirjoittanut Kelsey Drummond

syyskuu 10, 2020

Terveys | Matkailu

COVID-19-pandemian vuoksi matkustaminen näyttää lähitulevaisuudessa hieman erilaiselta. Tämä ei tarkoita, ettet voisi matkustaa lainkaan - se saattaa vain vaatia hieman lisäsuunnittelua ennen lähtöä. COVID-19-testeistä on nopeasti tullut vakiovaatimus kansainvälisten rajojen ylittämiseksi. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä näistä testeistä ja vaatimuksista matkallasi.

Mitä sinun on tiedettävä COVID-19-testeistä?

COVID-19-testejä on kaksi erilaista, ja on tärkeää tietää niiden ero. Useimpien matkustajien on tiedettävä diagnostisesta testistä, jonka avulla voit selvittää, onko sinulla aktiivinen COVID-19-tauti. Nämä testit voidaan jakaa molekyylitestiin (RT-PCR) tai antigeenitestiin, jotka ovat yleensä pikatestejä. Toinen testityyppi on vasta-ainetesti, joka osoittaa, onko elimistösi luonut vasta-aineita reagoidakseen COVID-19:n läsnäoloon elimistössäsi. Se ei määritä, onko sinulla virus sillä hetkellä.

Aktiiviset tapaukset

         Jos haluat selvittää, onko sinulla aktiivinen COVID-19-tauti, odota nenästä tai kurkusta otettua näytettä. Vaikka sylkitesti on kehitetty, sitä ei ole otettu käyttöön yhtä laajasti kuin nenän tai kurkun pyyhkäisytestiä. Tulosten saaminen voi kestää jopa viikon, mutta monissa paikoissa tulokset saadaan samana päivänä tai 48 tunnin kuluessa. Molekyylitesti on erittäin tarkka, ja sitä on harvoin toistettava. Antigeenitesti voi olla erittäin tarkka, mutta negatiiviset testitulokset voidaan varmuuden vuoksi testata uudelleen molekyylitestillä. Tämä on yleistä, jos sinulla on COVID-19:n oireita, mutta testitulos on negatiivinen.

Aiemmat tapaukset

         Vasta-ainetesti, jolla määritetään, onko sinulla ollut COVID-19-tauti aiemmin, tehdään verikokeella. Tulokset saadaan usein samana päivänä, mutta niiden saaminen voi kestää jopa 3 päivää. Tämä testi on tarkka, mutta tarkkuuden varmistamiseksi voidaan tehdä toinen testi. Vaikka testit eivät kerro, onko sinulla tällä hetkellä COVID-19-tartunta, ne voivat antaa tietoa siitä, miten virus leviää ja voivatko yksilöt kehittää immuniteetin virusta vastaan. Monet kohteet eivät hyväksy vasta-ainetestiä todisteeksi siitä, että olet COVID-19-negatiivinen.

Miksi tällä on merkitystä?

         Monet maat ja lentoyhtiöt vaativat todistuksen COVID-19-negatiivisesta testistä ennen matkustamista viruksen leviämisen hidastamiseksi. Lentoyhtiöstä tai matkakohteesta riippuen ne saattavat vaatia, että testi tehdään tietyn ajan kuluessa ennen matkakohteeseen lähtöä. Löydät COVID-19-testauskeskuksen läheltäsi ottamalla yhteyttä paikallisiin terveysviranomaisiin. Tietyt matkakohteet saattavat hyväksyä vain RT-PCR-testit, kun taas toiset kohteet saattavat hyväksyä pikatestit. Matkakohteesi saattaa vaatia, että suoritat testin saapuessasi, joudut karanteeniin tai sinulla on majoitus valmiina saapuessasi. 

Vaihtoehdot

Sen sijaan, että yrittäisit etsiä kaikkia näitä tietoja itse (samalla kun suunnittelet matkaasi), voit ladata Sitata-sovelluksen. Sovellus lähettää sinulle hälytyksiä, jotka sisältävät tietoa maahantulovaatimuksista, kuten siitä, milloin sinun on suoritettava tietty testi ja mitä karanteenitoimenpiteitä sinun on odotettava saapuessasi. Nämä reaaliaikaiset ilmoitukset on laadittu ajantasaisimpien saatavilla olevien tietojen perusteella, joten ne ovat tarkkoja ja luotettavia.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Jom Kippur, juutalaisen kalenterin pyhin päivä, on syvällinen ja pohdiskeleva kokemus, joka tunnetaan sovituspäivänä. Se symboloi syvää yhteyttä yksilöiden ja jumaluuden välillä. Juutalaisen perinteen mukaan Rosh Hashanahin aikana, joka tunnetaan myös nimellä...

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKKAN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA Tilanne Dominikaanisen tasavallan ja Haitin rajalla on edelleen jännittynyt, koska käynnissä on kiista yhteisestä joesta rakennettavasta vesikanavasta. Dominikaanisen tasavallan viranomaiset lopettivat viisumien myöntämisen...

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Meille kerrotaan, että otsonissa on aukko Katso, mitä rannalle huuhtoutuu Ja Herra, uskon, taivaasta meriin Me saatamme luontoäidin polvilleen Joten jätetään sinistä yläpuolellemme Jätetään vihreää maahan Se on vain meidän lainattavissa,...