Miten Sitatan API:n avulla voit määrittää matkustajien matkustusrajoitukset?

Kirjoittanut Madeline Sharpe

lokakuu 2, 2020

Teknologia

Monet teistä eivät ehkä tiedä tätä, mutta Sitatan varhaiset perustukset rakennettiin sairauksien varhaista havaitsemista varten. Itse asiassa perustajallamme on TedX-puhe vuodelta 2016, jossa puhutaan miksi matkustajia on varoitettava tautien leviämisen estämiseksi.. Ei siis liene yllätys, että tartuimme COVID-19-tautiin, kun siitä ilmoitettiin epätavallisena keuhkokuumetapausten ryhmänä joulukuun 2019 alussa. Tammikuun 2. päivään 2020 mennessä terveysryhmämme päätti, että meidän olisi annettava ensimmäinen varoituksemme matkustajillemme ja liikekumppaneillemme. Tämä tapahtui päiviä ennen Maailman terveysjärjestöä!

Väistämättömän romahduksen aikana saimme oivalluksen. Tauti levisi niin nopeasti, että meille oli selvää, että maailmanlaajuinen reagointi olisi parhaimmillaan kaoottista. Jokainen maa antaisi omat määräyksensä ja sääntönsä siitä, miten taudin leviämistä voitaisiin hallita. Tämä aiheuttaisi väistämättä tuhoa maailmanlaajuiselle matkustamiselle ja olisi valtava hämmennyksen lähde niille, jotka vielä haluaisivat matkustaa. Olimme oikeassa ja ryhdyimme tekemään asialle jotain. Sitata oli yksi ensimmäisistä yrityksistä maailmassa, joka loi oman API- ja seurantapalvelun COVID-19:n aiheuttamia matkustusrajoitusten ja maahantulovaatimusten muutoksia varten. Meillä oli jo valmiiksi kaikki oikeat työkalut ja prosessit tapahtumien havaitsemiseen tarkoitetun kehittyneen ohjelmistojärjestelmän ja erityisen analyytikkotiimin ansiosta.

Tämän uuden palvelun lanseeraamisen jälkeen useat organisaatiot ovat hyödyntäneet tietoja omien asiakkaidensa hyväksi, kuten Eddy Travels, Flight Centre ja Etihad Airways, ja lisää ilmoitetaan pian! Jotta yhä useammat matkailuun keskittyvät organisaatiot voisivat hyötyä tästä tarjonnasta, olemme kirjoittaneet alla yksityiskohtaisesti useita esimerkkejä, joiden avulla voimme selittää, miten API:ta voidaan käyttää erilaisissa käyttötapauksissa. Toivottavasti nämä selitykset auttavat sinua saamaan omat aloitteesi käyntiin.

Pääsyvaatimukset

Matkustajan ensimmäiset kysymykset ovat epäilemättä "voinko mennä sinne?" ja "joudunko karanteeniin", joten tämä on hyvä paikka aloittaa. Loimme maahantulovaatimuksia koskevan tietokokonaisuuden vastaamaan vaikeisiin kyllä/ei-tyyppisiin kysymyksiin, jotka koskevat maahantuloa maahan tai alueelle.

Kirjoitushetkellä tämä tietokokonaisuus sisälsi seuraavat 10 eri luokkaa:

 • Voiko maassa asuva henkilö tulla maahan?
 • Voiko ulkomaalainen tulla maahan?
 • Onko kauttakulku maan läpi sallittua?
 • Vaaditaanko testi saapumisen yhteydessä (tautitapaus)?
 • Onko testitodistus sallittu (taudinpurkaus)?
 • Tarvitaanko karanteenia saapumisen yhteydessä (tautitapaus)? Vaaditaanko rokotuksia?
 • Tarvitaanko vakuutus?
 • Tarvitaanko testitodistus?
 • Tarvitaanko osallistumislomake? (terveys tai muu)

Kullakin luokalla voi olla jokin seuraavista arvoista:

 • Kyllä
 • Kyllä, poikkeuksia lukuun ottamatta
 • Ei
 • Ei, poikkeuksia lukuun ottamatta

Vaikka suurin osa arvoista on "kyllä" ja "ei", tilanne ei aina ole yhtä suoraviivainen. Joskus on todella outoja ja hulluja sääntöjä, joita eri hallitukset ovat ottaneet käyttöön ja jotka edellyttävät arvotyyppejä "poikkeuksin".

Maahantulovaatimus on pohjimmiltaan kirjaus, joka dokumentoi toimijan yhtä tai useampaa maata tai aluetta vastaan asettamat säännöt. Tietoarkkitehtuurissamme toimija voi olla maa, valtio tai jopa kunta. Sitata kattaa tällä hetkellä suurelta osin maatason tiedot. Meillä on kuitenkin joitakin osavaltio- tai maakuntatietoja tietyiltä alueilta, kuten Yhdysvalloista ja muista alueista.

Kaikki tietueet, joissa on merkintä kentässä alkuperä_maa_division_id tai origin_country_region_id on joko osavaltio- tai kuntataso. Jos haluatte yksityiskohtaisempia tietoja, olkaa hyvä. Ota yhteyttä ja voimme keskustella käyttötapauksestasi.

Tutustu Entry Requirement -tietorakenteeseen tutustumalla seuraavasti tutustumalla API-asiakirjoihimme täällä.

Yksi hieman hämmentävä osa tietorakennetta on termi "alkuperä." Tämä on hämmentävää, koska usein kehittäjät ajattelevat alkuperän olevan lähtöpaikka tai lähtöpaikka. Tarkoitamme alkuperällä kuitenkin itse asiassa muille asetetun säännön alkuperää eli maata tai aluetta, joka on luonut rajoituksen.

Toinen tärkeä seikka on se, miten luettelo maista, joihin vaikutukset kohdistuvat, toimii. Jos affected_countries on tyhjä, se on tulkittava globaaliksi säännökseksi, eli kaikki maat vaikuttavat.

Muutamia esimerkkejä

Kuten olet saattanut huomata dokumentaatiosta, on olemassa useita tapoja hakea tietoja API:sta. Seuraavassa käymme läpi muutamia yleisimpiä käyttötapauksia.

Miten haen kahden maan väliset vaatimukset?

Tämäntyyppiset pyynnöt voidaan tehdä usealla eri tavalla. Yksinkertaisin versio on käyttää kohde ja lähtö parametrit. Nämä parametrit hyväksyvät ISO 3166-1 alpha-2 koodit syötteinä.

GET https://www.sitata.com/api/v2/entry_requirements?departure=DE&destination=IN

Vastaus sisältää kaikki vaatimukset (maa- ja osavaltiotaso), jotka on ymmärrettävä lähtömaasta lähtevän ja kohdemaahan matkustavan matkustajan osalta.

Entä jos haluan osavaltiotason tietoja?

Sitatalla on osavaltiotason tietoja tietyiltä alueilta. Tiedät, että tietty merkintä koskee tiettyä osavaltiota, jos alkuperä_maa_jako kentällä on arvo. Voit myös suodattaa ja hakea vain osavaltiotason tietoja käyttämällä komentoa kohdemaan_aluejako parametri. Se odottaa ISO_3166-2 arvo. Esimerkiksi US-TX tarkoittaa Texas, Yhdysvallat.

GET https://www.sitata.com/api/v2/entry_requirements?departure=DE&destination_country_division=IN-AP

Huomaa, että voi olla yksinkertaisempaa tehdä kysely maittain ja suodattaa sen jälkeen osavaltiotietojen perusteella, jotta nähdään, onko tällaisia tietoja olemassa, ja käyttää niitä, jos niitä on olemassa.

Miten haen kahden lentoaseman väliset vaatimukset?

Aivan kuten maiden kohdalla, Sitata API voi palauttaa tuloksia kahden lentoaseman välillä. Parametrit departure_airport ja määräpaikka_lentokenttä käyttää joko ICAO tai IATA koodit tulosten suodattamiseksi. Vastaus sisältää kaikki rajoitukset (maa- ja osavaltiotaso), jotka on tarpeen ymmärtää, kun matkustaja lähtee vastaavasta lähtömaasta ja matkustaa kohdemaahan.

GET https://www.sitata.com/api/v2/entry_requirements?departure_airport=MUC&destination_airport=BOM

Vastaus sisältää kaikki tarvittavat rajoitukset (maa- ja osavaltiotasolla), jotka on ymmärrettävä lähtömaasta lähtevän ja kohdemaahan matkustavan matkustajan osalta.

Entä jos minulla on vain kaupungin tiedot?

Sitata päätti olla tekemättä kyselyjä tietyn kaupungin nimen mukaan, koska se voisi aiheuttaa ristiriitoja ja sekaannusta. Sen sijaan päätimme käyttää API:ssa leveys- ja pituuskoordinaatteja, mikä ei aiheuta epäselvyyksiä tulosjoukkoon. Parametrit ovat departure_lat, departure_lng, destination_latja destination_lng.

GET https://www.sitata.com/api/v2/entry_requirements?departure_lat=48.13743&departure_lng=11.57549&destination_lat=19.0760&destination_lng=72.8777

Jos määrittelet kaupungit sijainneiksi ja teet koordinaatteihin perustuvan kyselyn, sovellusliittymämme vastaa kaikkiin rajoituksiin (maa- ja osavaltiotaso), jotka ovat tarpeen lähtömaasta lähtevän ja kohdemaahan matkustavien matkustajien ymmärtämiseksi.

Lisätiedot

Joidenkin syöttövaatimustyyppien kohdalla voi olla ylimääräisiä liitetietoja metatietotyyppisessä kentässä nimeltä lisävarusteet. Tämä kenttä on avain/arvokuvio, joka sisältää erilaisia lisätietobittejä tiettyä vaatimusta varten.

Kuinka monta karanteenipäivää karanteeni kestää?

Tämä tietojen syöttö kuuluu syöttövaatimuksen piiriin tyyppi 5. Tässä merkinnässä lisävarusteet kartoitus sisältää kentän nimeltä karanteenipäivät joka sisältää kokonaisluvun karanteenipäivien määrästä.

Kuinka monta tuntia ennen maahantuloa on kulunut negatiivisen covid-testin saamiseksi?

Tämä tietojen syöttö kuuluu syöttövaatimuksen piiriin tyyppi 8. Tässä merkinnässä lisävarusteet kartoitus sisältää kentän nimeltä entry_hours joka sisältää kokonaisluvun, joka ilmaisee niiden tuntien lukumäärän, jotka negatiivinen covid-testi on sallittu ennen maahantuloa.

Kerro meille

Uskomme, että meillä on erittäin vankka ja todennäköisesti kaikkiin tarpeisiisi sopiva suunnitelma, joka auttaa matkustajia ymmärtämään, mitä he todennäköisesti kohtaavat matkan varrella. Jos sinulla on jokin tietty käyttötapaus, jota emme ole käsitelleet, ilmoita meille!

Odota... on vielä lisää!

Tämä kirjoitus on osa kaksiosaista sarjaa, jossa selitetään, miten Sitata API:n kanssa voi olla vuorovaikutuksessa maahantulovaatimuksia ja matkustusrajoituksia koskevien tietojen saamiseksi. Tähän mennessä olemme puhuneet maahantulovaatimuksista, joissa hahmotellaan maahantulon tai alueelle pääsyn edellyttämät kovat kyllä/ei-tyyppiset vaatimukset, mutta emme ole vielä puhuneet myöskään siitä, mitä maan sisällä tapahtuu. On yksi asia tietää, että on mahdollista mennä maahan, ja toinen asia on ymmärtää, voiko maassa liikkua tai vierailla rannoilla tai onko maassa pakollinen ulkonaliikkumiskielto.

Pysy kuulolla, sillä toisessa postauksessa perehdytään syvällisesti matkustusrajoitustietoaineistoon. Vihje - se on lähes identtinen, joten voit aina vilkaista meidän API-dokumentaatio sillä välin.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Jom Kippur, juutalaisen kalenterin pyhin päivä, on syvällinen ja pohdiskeleva kokemus, joka tunnetaan sovituspäivänä. Se symboloi syvää yhteyttä yksilöiden ja jumaluuden välillä. Juutalaisen perinteen mukaan Rosh Hashanahin aikana, joka tunnetaan myös nimellä...

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKKAN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA Tilanne Dominikaanisen tasavallan ja Haitin rajalla on edelleen jännittynyt, koska käynnissä on kiista yhteisestä joesta rakennettavasta vesikanavasta. Dominikaanisen tasavallan viranomaiset lopettivat viisumien myöntämisen...

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Meille kerrotaan, että otsonissa on aukko Katso, mitä rannalle huuhtoutuu Ja Herra, uskon, taivaasta meriin Me saatamme luontoäidin polvilleen Joten jätetään sinistä yläpuolellemme Jätetään vihreää maahan Se on vain meidän lainattavissa,...