Asiantuntijoiden neuvot : Gérer les risques liés aux voyages pendant le Covid-19

Kirjoittanut Kayla Meirinho

joulukuu 22, 2020

Terveys | Turvallisuus | Matkailu

Cet article a été écrit avec la contribution du Dr Ronald St. John, épidémiologiste, ancien directeur fédéral de la réponse à l'épidémie de SRAS au Canada, ancien directeur général du Centre de mesures et d'interventions d'urgence et Réseau mondial d'information sur la santé publique - maailman ensimmäinen sairauksien numeerinen seurantajärjestelmä.

Matkoihin liittyvien riskien hallinta (Gérer les risques liés aux voyages)

Il y aura toujours des risques et des changements inattendus qui peuvent se produire dans n'importe quel voyage. Tarttuvien tautien tapauksessa matkustajan riski riippuu paljon siitä, mitä hän tekee, missä hän asuu ja miten hän ottaa riskin saapuessaan määränpäähän.

Esimerkkejä riskeistä

Sveitsissä on olemassa vähän tunnettu sairaus, jota kutsutaan nimellä encéphalite à tiques ja jota voi havaita tikillä. Votre risque dépendra fortement de la destination de votre randonnée ou de votre camping, où vous pouvez être exposé aux tiques. Jos jäätte Geneveen, riski on periaatteessa olematon.

Un autre exemple pour ceux qui se rendent en Thaïlande. Jos matkustatte Bangkokiin, riski sairastua malariaan on pieni; jos taas matkustatte viidakkoon, riski on paljon suurempi.

En bref, ce que vous faites fait une différence.

Covid-19

Le Covid-19 est un peu différent des exemples précédents pour plusieurs raisons.

  • Kyseessä on hengityssairaus, joka tarttuu ihmisestä toiseen.
  • Se on tällä hetkellä läsnä kaikkialla muualla paitsi syrjäisillä saarilla. Votre risque est généralement plus élevé car il est très abondant.

Le Covid-19 peut être acquis partout. Riskiä lisää se, että lääke on ihmisten läheisyydessä ja usein käytetyissä paikoissa. Lentoasemalla kulkeminen, julkisten kulkuneuvojen käyttäminen, asunnossa asuminen, kaikki tämä sisältää omat riskinsä ja erilaiset vuorovaikutuksen tasot ihmisten kanssa.

Koska Covid-19 tarttuu helposti, sinun ja muiden turvallisuuden vuoksi on suositeltavaa kantaa naamio. Il est également fortement recommandé de desinfectioner et de se laver les mains fréquemment. Asunnot ovat myös vahvistaneet sosiaalisia etäisyystoimia ja juomapolitiikkaa.

Jos vietätte aikaanne eri pubeissa viihtymällä, käymällä sidoksissa olevissa nähtävyyksissä tai ottamalla yhteisön liikennevälineitä, riskinne on suurempi kuin niillä, jotka eivät osallistu näihin aktiviteetteihin. Jos vietätte aikaa matkailun harrastamiseen omassa ajoneuvossanne, oleskelette omassa huoneessanne, vietätte aikaa ulkoilmatiloissa, jotka ovat suurempia ja rauhallisempia, olette tehneet hyvää työtä ja minimoitte altistumisenne ja riskinne sairastua COVID-19:ään.

La façon dont vous vous comportez dans votre vie quotidienne, ce que vous faites pendant le transit et ce que vous faites une fois arrivé à destination a une incidence sur le risque que vous courez.

Sisäänpääsyehdot

Terveysriskien hallinnan lisäksi matkustajien on tunnettava maahantulon edellytykset. Kansallisuutensa, matkan alkuperän ja matkan syyn mukaan he eivät voi saada lupaa oleskella tietyissä maissa. Ennen matkan järjestämistä matkustajien on tiedettävä ja tunnettava maahantulosäännöt.

Des mesures d'entrée ont été mises en place by de nombreux pays a minimer la propagation du Covid-19. Uusista toimenpiteistä voidaan mainita seuraavat.

- Allekirjoittakaa terveysselvityskaavakkeet.
- Covid-19-negatif-todistuksen hankkiminen ennen saapumista ja sen palauttaminen tietyn ajan kuluessa.
- Covid-19-testin läpäiseminen saapumisen jälkeen
- Se mettre en quarantaine pendant un certain temps dans un établissement gouvernemental ou en isolement à domicile.
- Télécharger une application mobile de suivi médical sur votre téléphone

Matkustusrajoitusten muuttaminen

Matkustajien on myös otettava huomioon matkustusolosuhteiden ja -rajoitusten kehittyminen haluamissaan kohteissa.

Useat hallitukset ottavat käyttöön uusia käyttäytymispolitiikkoja, kuten couvre-feux-järjestelmän käyttöönoton, joilla valvotaan Covid-19:n leviämistä. Hallitusten politiikat voivat muuttua nopeasti tai nopeasti. Nämä muutokset voivat tapahtua maiden matkustuspolitiikkojen (maahantulo- ja maastapoistumisrajoitukset), karanteenivaatimusten ja lentoasemien avaamisen tai sulkemisen yhteydessä. Même les citoyens/résidents ne sont pas toujours exemptés de restrictions et peuvent ne no pas être autorisés à quitter leur pays.

Maat voivat ottaa käyttöön kansallisia politiikkoja, joita sovelletaan asuntojen, muiden kuin välttämättömien kauppojen, ravintoloiden, kulttuuritilojen jne. hyödyntämiseen. On tärkeää, että matkustajilla on käsitys siitä, mitä he voivat tehdä kohdemaassaan.

Matkailijoille voi olla vaikeaa löytää ajantasaista ja täsmällistä tietoa koko ajan. L'Sitata Plus -tilaus est une application idéale pour les voyageurs qui souhaitent connaître les conditions d'entrée dans leur pays de destination, les possibilités offertes et les possibilités d'action. Nous informons les voyageurs lorsqu'une situation change afin qu'ils ne soient jamais pris au dépourvu.

Esimerkkejä matkarajoituksista

Il peut y avoir différentes bulles de voyage. Tietyt maat voivat sallia maahanpääsyn tiettyjen maiden kansalaisille, riippumatta siitä, mistä he ovat kotoisin, kun taas toiset maat sallivat ulkomaalaisten resortissanttien pääsyn maahan, mutta vain tietyistä maista. Maahantuloedellytykset ovat myös erilaiset ja erilaiset saapuvien henkilöiden osalta.

Esimerkkinä mainittakoon Englanti. He antoivat resortissanteilleen luvan poistua maasta ja heillä oli verilista. Vertainen luettelo viittasi maihin, joissa resurssihenkilöt eivät tarvinneet karanteeniin pääsyä. Luettelo muuttuu jatkuvasti eri maissa voimassa olevien verokantojen mukaan. Jos tartunnat ylittävät sallitut enimmäismäärät, maat poistetaan luettelosta ja matkustajat, jotka sinne saapuvat, joutuvat jatkossakin kestämään kahden viikon karanteenin, vaikka alun perin eivät olisi tarvinneet sitä. Portugali ja Kroatia ovat kaksi brittiläisten matkailijoiden suosimaa maata, jotka ovat listalla. En quelques semaines, leur taux d'infection a augmenté and, par conséquent, tous ceux qui en revenaient devaient désormais être mis en quarantaine s'ils arrivaient après une certaine date et heure.

Les gens ont d'autres engagements et intentions lorsqu'ils ils rentrent d'un voyage et beaucoup ne veulent pas subir deux semaines d'arrêt de travail supplémentaires ou être coincés à la maison. Les gens ont fait des pieds et des mains pour rentrer avant la date de départ, ce qui a fait monter le prix des billets d'avion, certains n'ont pas pu obtenir de siège et le changement de politique a obligé les gens à s'adapta på de nouveaux plans.

Soyez prêt

Jos matkustajat aikovat matkustaa, heidän on otettava huomioon nämä riskit.

Voitte ottaa riskin sairastua tautiin ja levittää sitä perheellenne ja ystävillenne. Vous risquez de vous retrouver coincé quelque part ou de ne plus remplir les conditions d'entrée et votre retour au pays peut tout à coup vous imposer une quarantaine.

Ole siis tarkkaavainen olosuhteiden kehittymisen suhteen ja ota huomioon, miten voit minimoida matkariskisi.
Sitata-sovellus sisältää kaikki tiedot, joita tarvitset matkallesi, mukaan lukien matkarajoitukset ja maahantuloehdot..

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Joulunaika on ilon levittämisen, herkuttelun ja elinikäisten muistojen luomisen aikaa. Mutta juhlahumun ja tuikkivien valojen keskellä on myös väistämätön stressi, joka liittyy ruuhkaisilla lentokentillä liikkumiseen, matkustusongelmiin...