Portugali ja Malta- maat, joihin kannattaa matkustaa Venäjän ja Ukrainan sodasta huolimatta

Kirjoittanut Nischitha Paderu

kesäkuu 3, 2022

Matkailu

Kuvan kohteliaisuus: Wikimedia Commons | Lisenssin tiedot

Eurooppa on alkanut lieventää COVID-19-rajoituksia, ja maailma alkaa sopeutua Ukrainan ja Venäjän väliseen pitkäaikaiseen konfliktiin. Tämän sodan vuoksi Venäjälle asetetut pakotteet ovat aiheuttaneet Euroopan unionin jäsenvaltioille suoria ja välillisiä vaikutuksia useilla rintamilla. Polttoainekustannusten ja energian hintojen nousu, epävarma poliittinen epävakaus sekä jatkuvat talousvaikeudet ovat oletettavasti pakottaneet matkailijat harkitsemaan matkasuunnitelmia uudelleen. Euroopan komission viimeisimmässä julkaisussa kerrotaan kuitenkin, että Portugali ja Malta saattaa olla Ukrainan sodan vähiten koettelemat maattaloudellisten seurausten kannalta. 

Portugalin ja Maltan kristallinsiniset vedet ja kultainen hiekka houkuttelevat matkailijoita kaikkialta maailmasta. Molemmat maat ovat esteettisten maisemiensa ansiosta suosittuja kohteita kesäkuukausina. Euroopan komission mukaan Portugali kärsi sodasta vähiten, koska sen talous oli merkittävästi sidoksissa EU:hun. 5,8% BKT:n kasvu. Inflaatio on tiettävästi alhaisin tällä hetkellä, 4.4%.  Tämä on hyvin samankaltaista kuin Maltalla, jonka BKT:n kasvu on 0,2 prosenttia. 4,2% ja inflaatio 4,5%. 

Vaikka sota vaikuttaa taloudellisesti eniten Baltian maihin sekä Keski- ja Itä-Euroopan maihin erityisesti siksi, että Venäjä on ratkaisevan tärkeä niiden talouksien voitelukanavana, Portugali ja Malta ovat nousseet esiin kahtena maana, joilla on epäsuorat riskit ja vähiten alttiina sodan taloudellisille, rahoituksellisille ja kaupallisille seurauksille. Komissio on todennut, että "koska Portugalin suora altistuminen sodasta kärsivälle alueelle on vähäistä, riskit ovat enimmäkseen välillisiä, kuten raaka-aineisiin vaikuttava inflaatio, polttoaineen toimitusvarmuus ja epävarmuus maailmanlaajuisesta kysynnästä". Sitä vastoin Puolan ja Kyproksen kaltaiset maat ovat edelleen erittäin alttiita sodan jälkiseurauksille ja häiriöille. Kypros toimi venäläisten suosittuna lomakohteena. Sodan alkamisen jälkeen maan matkailu on kärsinyt massiivisen kolauksen. lähes 14% maan BKT:hen. Myös sen rahoitusala kärsi, sillä useat venäläisten hallussa olevat varat liittyivät saarelle. Lisäksi vaikka Puola on tällä hetkellä kaikkein raskain maa, se on vastaanottanut suuren määrän Ukrainan kansalaisia. 

Sekä Portugalissa että Maltalla vierailevat usein Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset, ja seuraavina tulevat saksalaiset, ranskalaiset ja italialaiset, raportoi SchengenVisaInfo.com. Matkustajien ei enää tarvitse pelätä! Vieraile sodasta huolimatta vähiten riskialttiissa maissa tulevana lomakautena! 

Lisätietoa Portugalin ja Maltan maahantulovaatimuksista saat Sitatan sivuilta COVID-tarkistussivusto. Harkitse hankkimista Sitatan jäsenyys ajantasaisten matka- ja turvallisuusilmoitusten saamiseksi. 
Yritykset, jotka tarvitsevat yksityiskohtaisemman raportin kyseisistä maista, voivat tutustua perusteelliseen maa-analyysiraporttiimme, joka on saatavana osoitteesta tukihenkilöt.

Viitteet:

  1. https://www.schengenvisainfo.com/news/portugal-malta-estimated-as-least-affected-countries-by-the-war-in-ukraine/ 
  2. https://www.portugalresident.com/portugal-and-malta-least-affected-by-the-war/ 
  3. https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/economic-performance-and-forecasts/economic-performance-country/malta/economic-forecast-malta_en 
  4. https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/economic-performance-and-forecasts/economic-performance-country/portugal/economic-forecast-portugal_en
Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Joulunaika on ilon levittämisen, herkuttelun ja elinikäisten muistojen luomisen aikaa. Mutta juhlahumun ja tuikkivien valojen keskellä on myös väistämätön stressi, joka liittyy ruuhkaisilla lentokentillä liikkumiseen, matkustusongelmiin...