Kuka ampui kaljukotkan?

Kirjoittanut Nischitha Paderu

kesäkuu 24, 2022

Matkailu

Kuvan kohteliaisuus: flickr | Lisenssin tiedot

"Matkustimme yhdessä ja meidän pitäisi mennä kotiin yhdessä! Tuon hänet pian kotiin laatikossa! Sinä todella rakastat matkustamista huh että päätit kuolla täällä Yhdysvalloissa!", sanoi Leah Bustamante Laylo, erään uhrin äiti. 

Rikospaikka

Kansallinen tragedia vaanii varjoissa, kun joukkoampumaväkivallan noidankehä jyllää ovella. Vaikka maailma on taipuvainen rajoittamaan "joukkoampumisten" määritelmää kuolonuhrien määrään, menetetty henki on silti menetetty henki. Kyse voi olla neljästä tai useammasta ihmisestä, jotka on ammuttu kuoliaaksi yhdessä ainoassa tapauksessa; menetettyjen ihmishenkien määrittäminen pelkiksi tilastoiksi on ohittanut uhrien arvon ja heidän perheidensä kantaman surun. Mukaan Aseväkivallan arkisto, 1. kesäkuuta 2022 mennessä on tapahtunut 231 joukkoampumavälikohtausta, joissa on kuollut ainakin yli 8000 ihmistä ja loukkaantunut 15 000 ihmistä. Viimeaikainen aseväkivallan piikki koko maassa on järkyttävä. "Keitä nämä tekijät ovat ja miksi he suhtautuvat niin välinpitämättömästi ihmishenkiin?", kysyn itseltäni. 

Muun muassa, ampumiset ovat tapahtuneet peruskoulut, yökerhot, supermarketit, ostoskeskukset, yksityiset illalliset, temppelit, metrot, kirkot, sairaalat ja jopa hautausmaat,ts, julkisilla paikoilla. Joillakin ampujilla oli rasistinen motiivi, kun taas jotkut vain tekivät mahdollisimman paljon väkivaltaa. Juuri kun toivomme väkivaltaisuuksien loppuvan, niitä tulee lisää. Luin artikkelin erikoissarjassa nimeltä "Simon sanoo", ja herra Scott toteaa, että 18-vuotias voi ostaa aseen, mutta ei oluttölkkiä. Tuo suhteellinen vertailu antaa varmasti ajattelemisen aihetta. Järjestöt ja yhteisöt protestoivat edelleen nykyisiä aselakeja vastaan - järjestetään mielenosoituksia, suljetaan teitä, joissain tapauksissa käytetään kyynelkaasua, ja sitten? Ihmiset palaavat istumaan olohuoneisiinsa ja katsovat "otsikoita" ja "uutisia" siitä, kuinka jälleen yksi teini ammutaan pääkaupungissa, samalla kun asukkaat miettivät, ovatko he seuraava uhri. "Aseet ovat lasten ykköstappaja Yhdysvalloissa. Ykköstappaja. Enemmän kuin auto-onnettomuudet. Enemmän kuin syöpä", sanoi Presidentti Joe Biden

Asiantuntijoiden kysyminen

Yhdysvallat taistelee tällä hetkellä lukemattomien kysymysten kanssa - Venäjän ja Ukrainan sota, Roe vs. Wade -päätös, ydinaseneuvottelut, aselakia kannattavat ja vastustavat mielenosoitukset, Capitolin mellakoiden kuulemiset ja ilmastokriisi muutamia mainitakseni, Stacey ja Savannah, asiantuntijat Terrorisminvastainen ryhmä(CTG) NORTHCOM-tiimin mukaan nämä merkittävät tapahtumat ja historialliset päätökset todennäköisesti vaikuttavat ja ehkä jopa pahentavat rotuun perustuvia ampumisia eri puolilla maata, sillä jäljittelyrikokset saattavat olla kasvussa. "Jos näet jotain, sano jotain, on tärkeää olla erityisen varovainen", he neuvovat. Jennifer LoyCTG:n esikuntapäällikkö sanoo, että "emme ehkä voi puhua kaikkien puolesta, mutta ennen kuin matkustatte, tutustukaa todella maahan. Haluamme, että jokainen Yhdysvalloissa vieraileva voi nauttia ja vierailla missä tahansa paikassa ilman pelkoa tai estoja. Heidän on koettava sama rakkaus kuin Yhdysvaltojen asukkaiden." Tästä huolimatta maan maiseman ymmärtäminen ei ole mikään helppo tehtävä. Siksi on aina suositeltavaa, että matkailijat hakevat opastusta tai vielä parempi, jos he tuntevat jonkun paikallisen asukkaan, konsultoivat häntä. 

Milloin on finaali?

Aktiivisten ampumavälikohtausten ja yksinäisten tekijöiden äkillinen lisääntyminen on jälleen kerran kohdistunut Yhdysvaltoihin. Maata ovat "ampuneet" sen omat laittomat aseenomistajat liittovaltion rajoituksista huolimatta. Kysymys "miksi?" on äärimmäisen epäselvä ja vailla kohdennettua vastausta. Yhdysvaltoihin virtaa edelleen turisteja, kun maa yrittää parantaa haavoja, jotka edelleen vuotavat verta. Siksi suhtaudun myönteisesti Herra Biden, "Herran tähden, kuinka paljon lisää verilöylyä olemme valmiita hyväksymään? Kuinka monta viatonta amerikkalaista henkeä on vielä vietävä, ennen kuin sanomme, että riittää? Riittää." 

Kuka on lopulta vastuussa? Kuka todella ampui kaljupäämerikotkan?

Varotoimenpiteet matkustajille:

  • On suositeltavaa laatia matkasuunnitelma ennen kuin vierailet missä tahansa maassa. Matkustajalta saatetaan pyytää matkasuunnitelmaa, kun hän ylittää maarajoja tai matkustaa lentäen.
  • Tällä hetkellä suositellaan yksityisautojen käyttöä. Olkaa varovaisia ja välttäkää julkisia paikkoja, jotka saattavat joutua ääriryhmien kohteeksi, kunnes jännitys laantuu. 
  • Minimoi turvallisuusriskit olemalla valppaana ja tietoinen ympäristöstäsi. 
  • Tutustu uloskäynteihin ja poistumisreitteihin väkijoukon läpi ja vältä suurten ihmisjoukkojen keskellä. Ole valmis reagoimaan hyvin nopeasti kaikkiin hätätilanteen merkkeihin.
  • Kun vierailet matkailijoiden suosimilla alueilla, kuten New Yorkissa, Floridassa, Kaliforniassa, Bronxissa ja San Franciscossa muutamia mainitakseni, ole erittäin varovainen. 
  • Ilmoita epäilyttävästä toiminnasta. Vältä alueita, joilla on suuria yleisötapahtumia tai mielenosoituksia, jotta turvallisuusriskit olisivat mahdollisimman pienet. Jopa rauhanomaisiksi tarkoitetut tapahtumat voivat eskaloitua yllättäen ja muuttua nopeasti väkivaltaisiksi.

Lisätietoa Yhdysvaltoihin voimassa olevista maahantulovaatimuksista saat Sitatan sivuilta osoitteesta COVID-tarkistussivusto. Harkitse hankkimista Sitatan jäsenyys ajantasaisten matka- ja turvallisuusilmoitusten saamiseksi. 

Yritykset, jotka tarvitsevat yksityiskohtaisemman raportin kyseisistä maista, voivat tutustua perusteelliseen maa-analyysiraporttiimme, joka on saatavana osoitteesta tukihenkilöt.

Viitteet:

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Joulunaika on ilon levittämisen, herkuttelun ja elinikäisten muistojen luomisen aikaa. Mutta juhlahumun ja tuikkivien valojen keskellä on myös väistämätön stressi, joka liittyy ruuhkaisilla lentokentillä liikkumiseen, matkustusongelmiin...