Käynnissä oleva tilannekatsaus: Zaporizhzhian voimalaitos

Kirjoittanut Akshat Sharma

syyskuu 11, 2022

Turvallisuus | Tilannehuone

Matkustusriski: KORKEA

Kuvassa näkymä Zaporizhzhian ydinvoimalan reaktoreista.
Kuvan kohteliaisuus: Tekniikan näkymät |Lisensoitu Creative Commons

Lyhyt johdanto tilanteeseen

 • Neljässä ydinvoimalassa on 15 reaktoria. Ukraina joiden yhteenlaskettu sähköntuotantokapasiteetti on 13 gigawattia. Nämä ovat:
  • Khmelnytskyi, Netishyn
  • Rivne, Varash
  • Etelä-Ukraina, Juzhnoukrainsk
  • Zaporizhzhia, Enerhodar
 • The Zaporizhzhia ydinvoimala on Euroopan suurin. Siinä on yhteensä 6 reaktoria, jotka voivat tuottaa energiaa. 5 700 MW sähköä. 3. maaliskuuta 2022, Venäläinen joukot hyökkäsivät tehtaaseen ja ottivat alueen haltuunsa. . Kansainvälinen atomienergiajärjestö (IAEA) on tällä hetkellä tutkii voimalaitokselle kattavan uhkaennusteen antamiseksi.

Mikä on johtanut nykyiseen tilanteeseen?

 • Zaporizhzhian konfliktia ruokkivat kaupungissa sijaitsevat radioaktiiviset asemat, mikä on johtanut sen strategiseen merkitykseen. Laitos on myös kriittinen tekijä maan energiahuollossa. Näin ollen Ukraina on jatkuvasti yrittänyt saada alueen takaisin hallintaansa. Tilanne aiheuttaa vakavan ydinkatastrofin uhan, joka voi vaikuttaa useisiin alueen maihin.
 • Venäläisten hallussa olevaa laitosta käyttää ukrainalainen henkilökunta. Laitoksen ulkoinen sähkönsyöttö oli katkaistu käynnissä olevan konfliktin vuoksi. Tämä pakotti laitoksen käyttämään ainoaa jäljellä olevaa reaktoriaan välttämättömien jäähdytystoimintojen tarvitseman tehon tuottamiseen. Syyskuun 10. päivänä yksi sähkönsyöttölinjoista palautettiin, minkä ansiosta reaktori voitiin sulkea. Jäähdytystä varten tarvitaan tätä tehoa, olipa se sitten peräisin laitoksen sisällä olevasta reaktorista tai ulkoisesta lähteestä. Jos näin ei olisi tehty, seurauksena olisi voinut olla ydinsulaminen.
 • Laitosta ollaan parhaillaan siirtämässä kylmään tilaan.
 • Lisäksi alueelle varastoitu ydinjäte on jatkuvassa vaarassa vahingoittua tykistön tulituksessa. Tämä voi johtaa rajoitettuun mutta riskialttiiseen radioaktiiviseen päästöön.

Onko turvallista matkustaa Ukrainaan?

 • Se on tällä hetkellä EI Ukrainaan on turvallista matkustaa Kiovan ja Moskovan välisen nykyisen sotatilanteen vuoksi. Tilanne Zaporizhzhian voimalan lähellä on lisäksi suuri riski välittömän radioaktiivisen altistumisen uhan vuoksi. Euroopassa tapahtuvan radioaktiivisen katastrofin seuraukset voivat olla sukupolvien mittaisia.

 Arviointi

 • Zaporizhzhian voimalassa tapahtuneen säteilyvuodon vaikutusten odotetaan olevan enimmäkseen rajoitettuja. Pahimmassa tapauksessa onnettomuus voi kuitenkin vaikuttaa Venäjään ja Ukrainaan, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Romania, Moldovaja Saksan osat
 • Matkustajia kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustaessaan näihin maihin. Etäisyyden pitäminen vuodon epikentästä eli Zaporizhzhian voimalaitoksesta vähentää huomattavasti turvallisuusriskejä.
 • Jos matkustajat ovat vuodon vaikutusalueella, heidän on evakuoitava alue välittömästi. Jos evakuointi ei ole mahdollista, heidän on löydettävä vankka väestönsuoja, jonka paksut seinät kestävät säteilyä. Laskeumasuojaa suositellaan kahden viikon ajaksi, kunnes säteily vähenee. 
 • Jos matkustaja altistuu säteilylle, hänen on hakeuduttava asianmukaiseen hoitoon. hoito välittömästi.
 • Mieti Sitatan jäsenyys joka antaa sinulle häiriö- ja uhkavaroituksia, kun olet maassa, sekä hätäapua, jos joudut hankalaan tilanteeseen.

Päätelmä 

 • Matkustusriski Ukrainaan on tällä hetkellä HIGH. Monet maat kehottavat tällä hetkellä olemaan matkustamatta Ukrainaan henkilökohtaisen turvallisuuden puutteen vuoksi.
 • Yritykset, jotka haluavat yksityiskohtaisemman raportin tilanteesta, voivat tutustua perusteelliseen raporttiimme. maa-analyysiraportti joka on saatavana tukihenkilöt.
Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Jom Kippur, juutalaisen kalenterin pyhin päivä, on syvällinen ja pohdiskeleva kokemus, joka tunnetaan sovituspäivänä. Se symboloi syvää yhteyttä yksilöiden ja jumaluuden välillä. Juutalaisen perinteen mukaan Rosh Hashanahin aikana, joka tunnetaan myös nimellä...

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKKAN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA Tilanne Dominikaanisen tasavallan ja Haitin rajalla on edelleen jännittynyt, koska käynnissä on kiista yhteisestä joesta rakennettavasta vesikanavasta. Dominikaanisen tasavallan viranomaiset lopettivat viisumien myöntämisen...

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Meille kerrotaan, että otsonissa on aukko Katso, mitä rannalle huuhtoutuu Ja Herra, uskon, taivaasta meriin Me saatamme luontoäidin polvilleen Joten jätetään sinistä yläpuolellemme Jätetään vihreää maahan Se on vain meidän lainattavissa,...