Vinkkejä matkustamiseen erilaisten kykyjen kanssa

Kirjoittanut Harshitha Paderu

toukokuu 26, 2023

Matkailu

The Yhdistyneiden Kansakuntien yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista. todetaan, että hallitusten, matkailuviranomaisten ja muiden vieraanvaraisuus- ja matkailualan sidosryhmien on toteutettava toimenpiteitä, joilla helpotetaan matkailua ja vapaa-ajanviettoa liikuntarajoitteisille henkilöille. Tähän kuuluu muun muassa se, että matkailukohteista tehdään esteettömiä, että niissä on pyörätuoliystävällisiä luiskia ja käymälöitä, pistekirjoituksella varustettuja painikkeita, kuljetusvaihtoehtoja, henkilökuntaa, joka on koulutettu auttamaan tällaisia matkailijoita, ja paljon muuta.

Muuttuvien aikojen myötä liikuntarajoitteisten matkustaminen on varmasti yhä helpommin saatavilla kaikkialla maailmassa. Vaikka matkustaminen fyysisesti (tai henkisesti) erilaisten kykyjen kanssa voi olla haastavaa, huolellisella suunnittelulla, harkinnalla, tutkimuksella ja valmistautumisella mistä tahansa matkasta voi tehdä huolettoman, nautinnollisen ja ikimuistoisen. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua erityistarpeiden kanssa matkustaessasi. 

Keskustele terveydenhuollon tarjoajan kanssa

Ennen kuin suunnittelet matkaa, neuvottele lääkärisi kanssa varmistaaksesi, että olet hyvässä kunnossa ja matkustuskunnossa. Keskustelkaa kaikista erityisistä huolenaiheista tai varotoimenpiteistä, joita sinun on noudatettava sairaushistoriasi perusteella.

miten matkustaa, jos sinulla on rajalliset kyvyt

Valitse oikea paikka oikeaan aikaan

Vaikka esteetön matkailu harjoitetaan tehokkaasti joissakin maissa, kuten YhdysvallatKanada, Eurooppa, Australia, Etelä-Koreassa ja Japanissa, ja se on yleistymässä myös muualla maailmassa, joskin hitaasti.

Kerää ennen matkaa tietoa matkakohteesi esteettömyydestä. Etsi pyörätuoliystävällisiä majoituspaikkoja, esteettömiä nähtävyyksiä ja kuljetusvaihtoehtoja. Verkkomatkafoorumit ja esteettömyyssivustot voivat olla arvokkaita resursseja. 

Vältä matkustamista ruuhka-aikoina. Jos tiedät, että paikka, jossa haluat vierailla, voi olla täynnä ihmisiä, suunnittele matkasi silloin, kun väkeä on vähemmän. Monissa nähtävyyksissä, kuten museoissa, on erityisiä kierroksia liikuntarajoitteisille. Voit tiedustella asiaa heiltä ja varata ajan, kun suunnittelet matkaasi. Nämä kierrokset ovat yleensä maksuttomia.

Suunnittele matkasuunnitelmasi

Luo yksityiskohtainen matkasuunnitelma, joka sisältää helposti saavutettavat nähtävyydet, kuljetusreitit ja aktiviteetit. 

Ota huomioon energiatasosi ja suunnittele säännöllisiä lepotaukoja. Ota huomioon matkailukohteiden väliset etäisyydet ja pidä vauhtisi sen mukaisesti, jotta vältät uupumuksen tai ylirasituksen. Kuuntele kehosi tarpeita. Älä kuitenkaan pelkää heittää joitakin esteettömät seikkailut matkasuunnitelmaasi. Näihin kuuluvat melonta, melonta, melonta, kajakointi, laskuvarjohyppy, telttailu tai jopa sukellus. 

Matkustaminen pyörätuolilla

Ilmoita lentoyhtiöllesi tai kuljetuspalveluntarjoajalle

Ilmoita lentoyhtiölle tai kuljetuspalvelun tarjoajalle erityistarpeistasi etukäteen. Ne voivat auttaa ja tehdä tarvittavat järjestelyt, kuten pyörätuoliavun, etuoikeutetun lennolle pääsyn tai istumapaikkajärjestelyt. On myös parasta välttää jatkolentoja ja välilaskuja, jotta matkustaminen olisi vaivatonta.

Järjestä esteetön kuljetus

Tutki matkakohteesi kuljetusvaihtoehtoja ja tarkista, onko kohteessa esteettömyysominaisuuksia, kuten ramppeja tai hissejä. Selvitä, onko käytettävissä esteettömiä takseja, julkista liikennettä tai erikoiskuljetuspalveluja. Tarvittaessa harkitse esteettömän ajoneuvon vuokraamista tai kuljetuksen järjestämistä etukäteen.

Pakkaa välttämättömät tarvikkeet

Pidä mukanasi kaikki tarvittavat lääkkeet, liikkumisen apuvälineet ja muut tarvikkeet, joita saatat tarvita. On myös hyvä ottaa mukaan ylimääräisiä tarvikkeita odottamattomien viivästysten tai hätätilanteiden varalta. Lääkärin määräämä resepti on hyvä pitää mukana, jotta minimoidaan turvallisuusongelmat maahantulotarkastuspisteillä. 

Matkustaminen rajoitettujen kykyjen kanssa
Matkustaminen rajoitettujen kykyjen kanssa

Hanki matkavakuutus

Harkitse sellaisen matkavakuutuksen hankkimista, joka kattaa lääketieteelliset hätätilanteet, matkan peruuntumisen ja muut odottamattomat olosuhteet. Lue vakuutuskirja huolellisesti, jotta se kattaa erityistarpeesi ja tarjoaa riittävän vakuutusturvan. Käy osoitteessa www.sitata.com Tutustu vakuutusvaihtoehtoihin ja nauti mielenrauhasta samalla kun luot unohtumattomia muistoja. 

On myös suositeltavaa neuvotella lääkäreiden kanssa siitä, minkälaisten ammattilaisten puoleen kääntyä hätätilanteissa - hanki etukäteen tiedot ja saatavuus matkakohteessasi toimivista lääkäreistä ja lähetä heille kopio sairauskertomuksestasi. Sitatan matkavakuutus tarjoaa myös "lääkäri on demand -telemedisiinin". Voit myös lataa Sitata Travel Safe sovellusta ja pyydä välitöntä lääketieteellistä apua hätätilanteissa. 

Pyydä majoitusta etukäteen

Ota yhteyttä hotelliin tai majoitusliikkeeseen ennen matkaa ja pyydä esteettömiä huoneita tai tiloja ja varmista saatavuus ennen varausten tekemistä. Varmista, että he ymmärtävät tarpeesi, kuten tartuntakiskot, sisäänkääntyvät suihkut tai matalammat sängyt.

Viestitä tarpeistasi

Kerro tarpeistasi hotellin henkilökunnalle, matkanjärjestäjille/oppaille ja muille palveluntarjoajille. Kerro heille erityisvaatimuksistasi, jotta he voivat auttaa sinua tehokkaasti. 

matkustaminen vammaisten kanssa

Tunne oikeutesi

Tutustu paikallisiin lakeihin ja määräyksiin. Nämä tiedot auttavat sinua tarvittaessa puolustamaan itseäsi ja varmistamaan, että saat asianmukaista apua.

Järjestä tärkeät asiakirjat

Pidä mukanasi kopiot sairauskertomuksistasi, lääkemääräyksistäsi ja kaikista muista asioihin liittyvistä asiakirjoista, joita saatat tarvita matkasi aikana. On myös viisasta pitää hätätapausten yhteystiedot helposti saatavilla. Käytä matkakansiota tai digitaalista sovellusta, jotta voit säilyttää kaikki tärkeät asiakirjat, yhteystiedot ja varaustiedot yhdessä paikassa. Tämä auttaa sinua pysymään järjestyksessä ja helposti saatavilla koko matkasi ajan.

Paikallisen avun hakeminen

Tutki matkakohteesi paikallisia järjestöjä tai tukiryhmiä. Koska ne tuntevat paikalliset esteettömyysolosuhteet, ne voivat tarjota arvokasta tietoa, resursseja tai jopa apua oleskelusi aikana.

Muista olla kärsivällinen, joustava ja avoin uusille kokemuksille matkasi aikana, sillä odottamattomia haasteita voi tulla vastaan. Valmistautumalla etukäteen, puolustamalla tarpeitasi ja hakemalla asianmukaista apua voit tehostaa uusien paikkojen tutkimista ja nauttia antoisasta ja esteettömästä matkakokemuksesta.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Jom Kippur, juutalaisen kalenterin pyhin päivä, on syvällinen ja pohdiskeleva kokemus, joka tunnetaan sovituspäivänä. Se symboloi syvää yhteyttä yksilöiden ja jumaluuden välillä. Juutalaisen perinteen mukaan Rosh Hashanahin aikana, joka tunnetaan myös nimellä...

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKKAN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA Tilanne Dominikaanisen tasavallan ja Haitin rajalla on edelleen jännittynyt, koska käynnissä on kiista yhteisestä joesta rakennettavasta vesikanavasta. Dominikaanisen tasavallan viranomaiset lopettivat viisumien myöntämisen...

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Meille kerrotaan, että otsonissa on aukko Katso, mitä rannalle huuhtoutuu Ja Herra, uskon, taivaasta meriin Me saatamme luontoäidin polvilleen Joten jätetään sinistä yläpuolellemme Jätetään vihreää maahan Se on vain meidän lainattavissa,...