Raivoavat maastopalot useissa Kanadan maakunnissa

Kirjoittanut Harshitha Paderu

kesäkuu 1, 2023

Turvallisuus | Tilannehuone | Matkailu

Huhtikuussa jäämyrsky aiheutti vakavaa tuhoa Ontariossa ja Quebecissä, mikä johti kuolemantapauksiin ja laajamittaisiin sähkökatkoksiin. Toukokuun alkaessa lämpötilat lämpenivät, ja useissa Kanadan maakunnissa, kuten Brittiläisessä Kolumbiassa, Albertassa, Saskatchewanissa, Manitobassa ja Nova Scotiassa, syttyi kesyttämättömiä metsäpaloja.

Toukokuun 9. päivään mennessä Brittiläisen Kolumbian pohjois- ja keskiosiin ennustettiin yli 30 asteen lämpötiloja, mikä lisäsi uusien maastopalojen riskiä. Korkeat lämpötilat nopeuttivat myös lumen sulamista ja nostivat jokien vedenpintaa. Useissa osissa maakuntaa annettiin tulvavaroituksia ja tulvaneuvontaa. Valtateitä suljettiin ja evakuoitiin tulvien vuoksi keski- ja eteläosissa. Myöhemmin rankkasateet pahensivat tulvien kaltaista tilannetta, mutta ne antoivat kuitenkin hengähdystauon tulipaloille.

Albertan tilanne oli paljon vakavampi. Toukokuun 6. päivänä koko maakuntaan julistettiin hätätila sen jälkeen, kun ainakin 110 maastopaloa oli aiheuttanut yli 24 000 ihmisen kodittomuuden. Palomiehiä lähetettiin eri puolilta Kanadaa ja lisäksi Yhdysvalloista sammuttamaan lakkaamattomia paloja. Päästetty savu vaikutti osissa Länsi-Kanadaa ja Pohjois-Yhdysvaltain osavaltioita. Monet kärsivät hengitysvaikeuksista ja muista keuhkosairauksista. Toukokuun 24. päivään mennessä lämpötilat olivat laskeneet, ainakin 7 000 ihmistä oli evakuoitu kodeistaan ja noin 65 paloa jatkoi palamistaan. Toukokuun 30. päivään mennessä Environment Canada oli antanut varoituksen huonosta ilmanlaadusta ja huonosta näkyvyydestä.

Manitoban viranomaiset rajoittivat 24. toukokuuta ajoneuvoliikennettä maakunnan kaakkoisosissa. Ainakin 7500 ihmistä evakuoitiin Cross Laken alueelta. Maastopalovaara Manitoban keski- ja itäosissa oli korkeasta äärimmäiseen, kun taas suurimmassa osassa maakunnan pohjoisosia se oli matala tai kohtalainen.

Toukokuun 15. päivänä ilmoitettiin ainakin 35 aktiivisesta maastopalosta useilla Saskatchewanin pohjoisilla alueilla. Palavien palojen savu vaikutti myös maakunnan keski- ja eteläosiin. Ilmanlaatuindeksi nousi 10:een, mikä merkitsee erittäin suurta riskiä, mikä on epätavallista Saskatchewanissa. Näkyvyys oli jopa 400-500 metriä. Environment Canada kehotti asukkaita rajoittamaan ulkoilua.

Toukokuun 28. päivänä Halifaxissa, Nova Scotiassa julistettiin paikallinen hätätila. Määräyksen oli määrä olla voimassa vähintään seitsemän päivää. Tantallon- ja Barrington Lake -alueiden lähistöllä raportoitiin aktiivisista tulipaloista. Ainakin 16 000 ihmistä evakuoitiin lähikunnista, ja raportoitiin vakavista omaisuustuhoista. Alueen valtatiet suljettiin. Sähkö- ja televiestintäyhtiöt ilmoittivat keskeyttävänsä palvelut tuhoalueilla. Environment Canada antoi varoituksen huonosta ilmanlaadusta ja huonosta näkyvyydestä eri puolilla kaupunkia savun vuoksi. Toukokuun 30. päivästä lähtien evakuoinnit jatkuivat, kun uusia maastopaloja ilmoitettiin.

Environment Canada antoi 30. toukokuuta lämpövaroituksen Ontarion ja Quebecin osille. Korkeat lämpötilat voivat jatkua ainakin 2. kesäkuuta asti. Kohonneet lämpötilat ja kuivat olosuhteet voivat aiheuttaa maastopalojen riskin näillä alueilla.

Arvaamattomien sääolosuhteiden vuoksi asiantuntijat eivät pysty ennustamaan, milloin Kanada kokee helpotusta raivoaviin maastopaloihin.

SITATA seuraa tilannetta jatkuvasti ja päivittää sitä säännöllisesti. Lataa sovelluksen avulla pysyt ajan tasalla kaikista mahdollisista tulipalojen aiheuttamista riskeistä, jotka voivat häiritä matkaasi.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Jom Kippur, juutalaisen kalenterin pyhin päivä, on syvällinen ja pohdiskeleva kokemus, joka tunnetaan sovituspäivänä. Se symboloi syvää yhteyttä yksilöiden ja jumaluuden välillä. Juutalaisen perinteen mukaan Rosh Hashanahin aikana, joka tunnetaan myös nimellä...

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKAANISEN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA

JÄNNITTEET DOMINIKKAN TASAVALLAN JA HAITIN RAJALLA Tilanne Dominikaanisen tasavallan ja Haitin rajalla on edelleen jännittynyt, koska käynnissä on kiista yhteisestä joesta rakennettavasta vesikanavasta. Dominikaanisen tasavallan viranomaiset lopettivat viisumien myöntämisen...

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Meille kerrotaan, että otsonissa on aukko Katso, mitä rannalle huuhtoutuu Ja Herra, uskon, taivaasta meriin Me saatamme luontoäidin polvilleen Joten jätetään sinistä yläpuolellemme Jätetään vihreää maahan Se on vain meidän lainattavissa,...