G20: Intia on tiennäyttäjä

Kirjoittanut Zaid Mughal

elokuu 31, 2023

Asiat | Apu | Liiketoiminta | Matkailu

G20-maiden valtion- ja hallitusten päämiesten 18. huippukokous järjestetään Intian New Delhissä 9. ja 10. syyskuuta. Huippukokous pidetään Pragati Maidanissa sijaitsevassa Bharat Mandapam International Exhibition and Convention Centre -messu- ja kokouskeskuksessa.

G20-ryhmä eli Group of Twenty on maailman kahdenkymmenen suurimman talouden kansainvälinen foorumi. Se perustettiin vuonna 1999 edistämään kansainvälistä taloudellista yhteistyötä ja vakautta. Sen jäsenten osuus maailman väestöstä on lähes kaksi kolmasosaa, yli 75% maailmankaupasta ja noin 85% maailman BKT:sta. Huippukokous on G20-ryhmän korkeimman tason kokous, ja siihen osallistuvat jäsenmaiden valtion- tai hallitusten päämiehet.

Paikalle odotetaan muun muassa Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bidenia, Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeriä Rishi Sunakia, Kanadan pääministeriä Justin Trudeauta, Japanin pääministeriä Fumio Kishidaa ja Saudi-Arabian kuningasta Salman bin Abdulaziz Al Saudia.

Johtajien odotetaan käsittelevän useita kysymyksiä, jotka liittyvät maailmantalouteen, ilmastonmuutokseen, terrorismiin, energiavarmuuteen ja digitalisaatioon. Näiden laajempien aiheiden lisäksi foorumissa odotetaan keskusteltavan keinoista käsitellä toimitusketjukriisiä, jota Ukrainan ja Venäjän välinen jatkuva sotatila pahentaa.  


Vasudhaiva Kutumbakam on tunnin tarve


Huippukokouksen teemana on "Vasudhaiva Kutumbakam" tai "Yksi maa, yksi perhe, yksi tulevaisuus". Tämä teema on peräisin muinaisesta sanskritinkielisestä Maha Upanishan tekstistä.d, jossa korostetaan kaiken elämän yhteenkuuluvuutta tai osallisuutta maapallolla. Teema kuvastaa Intian sitoutumista kestävään kehitykseen ja sen halua tehdä yhteistyötä muiden maiden kanssa maapallon maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemiseksi.

G20-huippukokouksen teema on merkittävä nykymaailman kannalta, sillä se korostaa yhteistyön merkitystä näiden haasteiden ratkaisemisessa. Maailmalla on edessään useita toisiinsa liittyviä haasteita, kuten ilmastonmuutos, köyhyys ja eriarvoisuus. Yksittäinen maa ei voi ratkaista näitä haasteita yksin. Ne edellyttävät kansainvälistä yhteistyötä ja koordinointia. Huippukokouksen teema muistuttaa meitä siitä, että meillä on yhteinen vastuu planeettamme suojelemisesta.

Huippukokous on merkittävä monestakin syystä. Ensinnäkin se on ensimmäinen kerta, kun G20-huippukokous järjestetään Intiassa, joka on nouseva maailmanvalta. Intian G20-puheenjohtajuus on osoitus sen kasvavasta vaikutusvallasta. Toiseksi huippukokous järjestetään aikana, jolloin maailmantaloudella on edessään useita haasteita, kuten COVID-19-pandemia, Ukrainan sota ja kasvava inflaatio. Johtajien on löydettävä keinoja vastata näihin haasteisiin ja varmistaa, että maailmantalous pysyy vakaana. Kolmanneksi huippukokous tarjoaa myös tilaisuuden keskustella ilmastonmuutoksesta, terrorismista ja muista maailmanlaajuisista haasteista.

Johtajien on löydettävä keinoja tehdä yhteistyötä ja työskennellä yhdessä näiden haasteiden ratkaisemiseksi. Koska kyseessä on merkittävä diplomaattinen tapahtuma, sen odotetaan herättävän paljon huomiota kansainvälisissä tiedotusvälineissä. Myös Intian suhteiden Kiinaan ja Eurooppaan odotetaan olevan valokeilassa.


Intia globaalin etelän äänenä

Intia on viime vuosina asemoinut itsensä globaalin etelän äänenä. Globaali etelä tarkoittaa maailman kehitysmaita, ja Intia on yksi tämän ryhmän suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista maista.

Intian odotetaan nostavan esiin globaalin etelän huolenaiheita, kuten velkahelpotuksen, ilmasto-oikeudenmukaisuuden ja reilun kaupan tarpeen. Intian odotetaan myös ajavan osallistavampaa globaalia talousjärjestelmää, joka hyödyttää kaikkia, ei vain rikkaimpia maita.G20-huippukokous on Intialle merkittävä tilaisuus esitellä johtajuuttaan maailmannäyttämöllä ja rakentaa suhteita muihin maihin. Se tarjoaa Intialle myös tilaisuuden korostaa sitoutumistaan kestävään kehitykseen ja saada äänensä kuuluviin globaalille etelälle tärkeimmissä kysymyksissä.

G20 Intia Mobiilisovellus

G20-maiden mobiilisovelluksen käyttöönotto on merkittävä osoitus Intian sitoutumisesta huippukokoukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Sovelluksessa on uutissyöte, tapahtumien aikataulu ja osallistujien luettelo. Se sisältää myös suoran lähetyksen huippukokouksesta ja foorumin, jossa käyttäjät voivat keskustella käsiteltävistä aiheista. Sovellus on ladattavissa sekä Android- että iOS-laitteisiin. Se on ilmainen sovellus eikä vaadi rekisteröitymistä. Se on hyödyllinen työkalu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita huippukokouksesta tai kansainvälisistä asioista. Se tarjoaa kätevän tavan pysyä ajan tasalla uusimmista uutisista ja tapahtumista.

G20-huippukokous on Intialle tärkeä tilaisuus osoittaa johtajuuttaan globaalilla näyttämöllä ja tehdä yhteistyötä muiden maiden kanssa maailman haasteisiin vastaamiseksi. Huippukokouksen onnistuminen riippuu johtajien halukkuudesta tehdä yhteistyötä ja löytää yhteinen sävel.

Jos haluat lisää päivityksiä, pysy yhteydessä Sitataan lataamalla meidän App.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...