Miten voin pienentää hiilijalanjälkeäni matkustaessani?

Kirjoittanut Phalguni Sharma

syyskuu 15, 2023

Terveys | Matkailu

Meille kerrotaan, että otsonissa on reikä...

Katso mitä rannalla peseytyy

Ja Herra, minä uskon, taivaasta meriin saakka.

Saamme luontoäidin polvilleen...

Joten jätetään sinistä yläpuolellemme...

Jätetään vähän vihreää maahan

Se on vain meidän lainattavissa, säästetään vähän huomiseksi...

Jätä se ja anna se eteenpäin

-Alabaman laulu
hiilijalanjäljen pienentäminen

Maapallolla on paljon tarjottavaa: vettä, auringonvaloa, ruokaa, taikaa, kiehtovuutta, energiaa, rauhaa ja rakkautta. Kukaan ei voi ymmärtää tätä paremmin kuin matkailija, joka omaksuu maailman ihmeitä vaeltaen. He ymmärtävät läheisesti maapallon antimet - sen voimakkuuden, loiston ja hienostuneisuuden - ehtymättömän kunnioituksen lähteen.

Tuo lumo on säilytettävä, jotta muutkin voivat todistaa ja tunnustaa elämän syvän kauneuden ja pysyvät muistot, joita se voi luoda. Kaikki tämä todistamalla ja arvostamalla maapallon lumoavaa kauneutta. 

Tässä kohtaa kestävyys tulee kuvaan mukaan. Kestävä kehitys ei rajoitu pelkästään valmistusteollisuuteen. Sillä on merkittävä rooli myös matkailualalla. Kestävä kehitys on tuonut aivan uuden näkökulman matkailuun.

Mitä hiilijalanjälki tarkoittaa?

Hiilijalanjälki tarkoittaa kasvihuonekaasupäästöjä, jotka syntyvät eri toiminnoista, kuten työstä, matkustamisesta, ruoankulutuksesta jne. Se mitataan yksikköinä CO2e/vuosi eli hiilidioksidiekvivalenttina vuodessa. Hiilijalanjälki käsittää kaiken henkilökohtaisesta hiilijalanjäljestä yritysten hiilijalanjäljestä kansalliseen hiilijalanjälkeen ja ekologiseen hiilijalanjälkeen. Jokaisella toiminnalla, kulutuksen ja tuotannon syklillä ja elämäntapavalinnoilla on hiilijalanjälki. Kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi on pyrittävä kaikin tavoin vähentämään niitä niin paljon kuin mahdollista.

Mitä on kestävä matkailu?

Kestävä matkailu on ympäristötietoinen lähestymistapa matkustamiseen, joka pyrkii aiheuttamaan mahdollisimman vähän vaikutuksia ilmastonmuutokseen. Merkittävä osa ilmastonmuutoskatastrofia kiihdyttävistä maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä aiheutuu matkustamisesta ja matkailusta, mukaan lukien matkustaminen, ruoan kulutus ja majoitus.

Vaikka matkakokemukset ovatkin merkittäviä, ne maksavat paljon resursseja ja aiheuttavat kielteisiä vaikutuksia maapallolle. Esimerkiksi lentomatkustamisesta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen valtava määrä, laivojen ja risteilyjen aiheuttama vesien saastuminen ja kertakäyttöisen muoviroskan kertyminen ympäristöön voivat vaikuttaa saastumiseen eri tavoin. 

Kestävä matkustaminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen

Kestävällä matkailulla pyritään hillitsemään näitä kielteisiä ympäristövaikutuksia, jotta luonnonvarat eivät ehtyisi. 

Tapoja pienentää hiilijalanjälkeä

  1. Ei roskien heittelyä: Älä hävitä roskia niille varattujen jäteastioiden ulkopuolelle. On vielä parempi välttää kertakäyttötuotteiden kulutusta, jotta jätteen määrää voidaan vähentää.
  2. Valaise itseäsi ja muita: Kouluta itseäsi ja muita kestävyydestä. Jaa kokemuksiasi ja rohkaise muita, jotta he ottavat mallia.
  3. Pidä villieläimet rauhallisina: He haluavat olla yhtä häiriöttömiä kuin sinä haluaisit olla heiltä. Ei oteta mukaan luonnonvaraisia eläimiä hyväksikäyttäviä aktiviteetteja, kuten ratsastusta. Ruokitaan vain niitä eläimiä, joita normaalisti ruokitaan, jotta ravintoketju ei häiriintyisi.
  4. Vältä hotellin hygieniatuotteiden käyttöä: On hyvä tapa vähentää muovijätettä, jos on mahdollista välttää hotellin tarjoamien hygieniatuotteiden käyttöä. Voit myös valita ympäristöystävällisemmän tavan kuljettaa niitä käyttämällä shampoopatukoita, hammastahnatabletteja ja muita välttämättömiä tarvikkeita, kuten uudelleenkäytettäviä vanulappuja. Näin voit omalta osaltasi vaikuttaa muovin kulutuksen vähentämiseen.
  5. Boikotoi muovipusseja! On tarpeetonta, että sinulla on mukanasi edes yksi muovipussi. Kun niin monet ohjelmat ovat käynnissä, on ratkaisevan tärkeää pidättäytyä muovipussien käytöstä. Yritä pyytää vaihtoehtoa, jos saat sellaisen matkalla. 
  6. Älä tuhlaa ruokaa! Siellä syntyy eniten hiilijätettä. Yritä nauttia paikallisesta ruoasta äläkä tuhlaa sitä. 
Hiilijalanjälki

Päätelmä

Ei ole mikään salaisuus, että ilmaston lämpeneminen aiheuttaa ilmastonmuutosta. Useilla maantieteellisillä alueilla esiintyy usein helleaaltoja ja trooppisia myrskyjä, jotka aiheuttavat tuhoa. 

Kestävä matkailu säästää luonnonvarojen lisäksi myös kulttuuria ja yhteisöjä. On tärkeää kunnioittaa kaikkea, mitä elämä tarjoaa, mukaan lukien uusia kokemuksia ja ihmisiä, villieläimiä ja kaikkea siltä väliltä. Tehkäämme oma osuutemme hiilijalanjälkemme pienentämiseksi kestävän matkailun mahdollistamiseksi. 

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Älä ole kalkkuna tällä lomakaudella!

Joulunaika on ilon levittämisen, herkuttelun ja elinikäisten muistojen luomisen aikaa. Mutta juhlahumun ja tuikkivien valojen keskellä on myös väistämätön stressi, joka liittyy ruuhkaisilla lentokentillä liikkumiseen, matkustusongelmiin...