Olkoon sinulla merkityksellinen Jom Kippur 

Kirjoittanut Phalguni Sharma

syyskuu 22, 2023

Matkailu

Jom Kippur, juutalaisen kalenterin pyhin päivä, on syvällinen ja pohdiskeleva kokemus, joka tunnetaan sovituspäivänä. Se symboloi syvää yhteyttä yksilöiden ja jumaluuden välillä. Juutalaisen perinteen mukaan Rosh Hashanahin, joka tunnetaan myös juutalaisena uutena vuotena, aikana Jumala kirjoittaa jokaisen ihmisen kohtalon. Kertomus kuitenkin jatkuu, sillä kymmenen päivää Rosh Hashanahin jälkeen, Jom Kippurina, tämä kohtalo sinetöidään. Kymmenen päivän väliin mahtuu syvällinen muutos kohtalossa, joka saavutetaan hyveellisillä teoilla ja vilpittömällä jumalallisen anteeksiannon etsimisellä.

Kokoontuminen armossa

Tämä on aika, jolloin juutalaisyhteisö yhdistyy yhteiseen hartauteen ja osallistuu yhteisiin rukouksiin, joiden tarkoituksena on etsiä anteeksiantoa, mikä on koskettava perinne, joka tunnetaan nimellä Selichot. Jom Kippur, juutalaisten jumalanpalvelusten huippu, saapuu joka vuosi heprean Tishrei-kuukauden 10. päivänä. Yleensä tämä merkittävä päivä sijoittuu syys- tai lokakuun loppupuolelle. Juhla alkaa hengellisesti latautuneella Kol Nidre -seremonialla auringonlaskun aikaan ja päättyy tyylikkäästi seuraavana iltana.

Jom Kippurin perinteet

Jom Kippur on hengellisen pohdinnan ja itsensä puhdistamisen päivä, jonka aikana paastotaan 25 tuntia. Monet juutalaiset pidättäytyvät käyttämästä sähköä, ajamasta autoa, käyttämästä puhelinta tai katsomasta televisiota itsetarkkailun ja hartauden vuoksi.

Jom Kippur Israelissa

Jos satut olemaan Israelissa Jom Kippurin aikana tai aiot vierailla siellä, on tärkeää valmistautua etukäteen. Useimmat yritykset, ravintolat, julkiset tilat ja liikennepalvelut suljetaan useita tunteja ennen Jom Kippurin alkamista. Jopa Ben Gurionin lentokenttä, Israelin tärkein lentokenttä, lopettaa toimintansa tänä juhlallisena päivänä.

Vaikka tiukkoja ajorajoituksia ei ole, tietyillä alueilla saattaa olla tiesulkuja ja esteitä. On suositeltavaa noudattaa tätä päivää kärsivällisesti ja antaa itsesi nauttia meditatiivisesta ilmapiiristä.

Lähikuva, jossa on takakuva kahdesta juutalaisesta miehestä, jotka istuvat yhdessä synagogassa. Heillä on pää kumartuneena rukoukseen ja päässään perinteinen juutalainen kallolakki, joka tunnetaan myös kippana tai jarmulkena. Vaakasuora värikuva, jossa on kopiointitilaa.

Johtopäätös

On erittäin tärkeää kunnioittaa Jom Kippurin perinteitä ja tapoja, jos olet Israelissa tämän merkittävän juhlan aikana. Järjestä ruokaa ja tarvittavia aineksia koskevat järjestelyt etukäteen, sillä aterioiden valmistaminen on tapana. Paastoaminen on vaihtoehto niille, jotka sen valitsevat, mutta on viisasta olla suunnittelematta laajoja aktiviteetteja, sillä ruoka- ja matka-apua voi olla rajoitetusti ulkona. Nauti päivästä kävelemällä hitaasti, harjoittamalla tietoista pohdintaa ja uppoutumalla kaupungin rikkaisiin kulttuurillisiin piirteisiin. Se on aikaa sisäiselle tutkimukselle ja henkiselle yhteydelle, jolloin huomio siirtyy kaupungin kiireestä juutalaisen kulttuurin ja perinteen syvällisempiin puoliin.

Tutustu meidän hälytys tarkemmaksi.

Seuraa ja tykkää meistä:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Israel, Palestiina ja vakuutusturvasi

Tällä hetkellä Sitata on tunnistanut kaikki matkustajat, joita tapahtumat ovat koskeneet, ja ollut yhteydessä heihin. Jos aiot matkustaa Israeliin tai palestiinalaisalueille lähitulevaisuudessa, ota huomioon seuraavat asiat. Vakuutusyhtiömme United...