Hva du trenger å vite om pandemier

Skrevet av Madeline Sharpe

21. oktober 2014

Helse | Reise

Hva du trenger å vite om pandemier

Denne fantastiske infografikken ble sendt til oss av våre venner på Knutepunkt for sykepleierutdanningen. Den gir en fantastisk oversikt over pandemier, og vi liker spesielt den historiske delen.

Pandemier er smittsomme sykdommer som sprer seg blant mennesker over et stort område, vanligvis flere land. Nøyaktig når en pandemi blir mindre av en pandemi og mer forankret eller stabilisert i en befolkning, er ikke helt definert. Noen vil for eksempel ikke lenger kalle tuberkulose en pandemi fordi den er så utbredt over hele verden, men utbrudd av flere resistente stammer fortsetter.

Uansett fremhever infografikken nedenfor noen av de største pandemikandidatene, både i fortid og nåtid, men la oss ikke glemme hiv og malaria! Det er over 35 millioner mennesker som lever med hiv, og det er ansvarlig for mer enn 1 million dødsfall per år. Hvert år smitter malaria mellom 200 og 300 millioner mennesker, og legemiddelresistens er raskt i ferd med å bli et problem. Malaria er ansvarlig for over 600 000 dødsfall i året.

Infografikken nedenfor er godt gjennomtenkt og understreker viktigheten av å overvåke smittsomme sykdommer rundt om i verden!

Internasjonale pandemier
Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Togtragedien i Odisha

Togtragedien i Odisha

2. juni ble det rapportert om en trippel togulykke på Bahanaga Bazar jernbanestasjon i Balasore, Odisha. Ulykken involverte et godstog og to passasjertog, Shalimar-Chennai Coromandel Express og Bengaluru-Howrah Express. Den dødeligste ulykken på to tiår...

AI og reiser: Revolusjonerer måten vi utforsker på

AI og reiser: Revolusjonerer måten vi utforsker på

Reisebransjen omfavner revolusjoner for å kunne tilby eksepsjonelle opplevelser og tjenester. Samtidig som FinTech blomstrer, gjennomgår reiseliv og turisme store forandringer. Personalisering er nå et økonomisk "ønske". I erkjennelsen av at ingen reiser er like, har...

Voldsomme skogbranner i flere kanadiske provinser

Voldsomme skogbranner i flere kanadiske provinser

I april forårsaket en isstorm store ødeleggelser i Ontario og Quebec, noe som resulterte i dødsfall og omfattende avbrudd i strømforsyningen. I mai måned ble det varmere og varmere, og flere kanadiske provinser ble rammet av skogbranner som ikke lot seg temme, blant annet...