Sitata-grunnlegger utnevnt til ebolahendelsesansvarlig for Latin-Amerika

Skrevet av Adam

30. oktober 2014

Virksomhet

Sitata-grunnlegger utnevnt til ebolahendelsesansvarlig for Latin-Amerika

Vi er glade for å kunngjøre at vår medgrunnlegger, Dr. Ronald St. John, vil gi støtte til Den panamerikanske helseorganisasjonen, som fungerer som ebolahendelsesansvarlig for latinamerikanske land.

Det er en økende, global bekymring for at ebola vil spre seg fra Vest-Afrika til andre deler av verden. Rask, verdensomspennende flytrafikk utsetter befolkninger i andre land for potensielle ebolatilfeller som uforvarende kan reise i løpet av sykdommens lange inkubasjonstid.

Landene har iverksatt tiltak for å sikre at helsevesenet er forberedt på å håndtere et uventet tilfelle av denne alvorlige sykdommen. Rons erfaring med beredskap og respons i helsesektoren vil være en viktig ressurs i dette initiativet.

Som tidligere generaldirektør for Federal Centre for Emergency Preparedness and Response i Public Health Agency of Canada håndterte Ron en rekke kriser i løpet av sin periode. Gjennom flere år ledet Ron den kanadiske responsen på 11. september-angrepene, miltbrannangrepene i 2001, SARS-epidemien i 2002, og beredskapsplanen for H1N1-epidemien i 2009.

Selv om det er usannsynlig at ebolatilfeller vil dukke opp i mange land, er det viktig at helsesystemene, inkludert sykehuspersonalet, er opplært og beskyttet for sikkerhets skyld.

Den lange inkubasjonstiden for ebola gjør det nesten umulig å hindre at alle som bærer sykdommen, kommer inn i et land. Ron understreker at den viktigste screeningprosessen finner sted på sykehusets akuttmottak der alle må utspørres om ikke bare sin egen reisehistorikk, men også familiens reisehistorikk.

Selv om Ron vil jobbe aktivt med strategier og politikk for latinamerikanske land, vil ikke vårt reiserådgivningsteam og dets tjenester bli forstyrret.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Planlegg en sommertur til Italia med vår guide

Planlegg en sommertur til Italia med vår guide

Har du også lagt merke til en virvelvind av vandrere på vei til Italia? Blir du ikke nysgjerrig? Sikkert, det må være høysesongen, men kan det være mer i historien? Dette er ditt tegn til å pakke kofferten og dykke ned i en verden av strender,...

Haiti - På kanten

Haiti - På kanten

15. mai 2023 ba FNs generalsekretær António Guterres det internasjonale samfunnet om å gripe inn, og advarte om at Haitis tragiske situasjon setter sikkerheten i Karibia og videre i fare.Guterres oppfordret det internasjonale samfunnet til å...