Vær forsiktig når du spiser is i India mens du reiser

Skrevet av Ronald St. John

23. februar 2015

Helse | Reise

Vær forsiktig når du spiser is i India mens du reiser

Det finnes rapporter av en økning i tilfeller av gulsott (hepatitt), tyfoidfeber og diaré i Chennai. En viktig kilde til disse sykdommene antas å være knust is som brukes i drinker. Mange boder i Chennai som selger fersk fruktjuice, foretrekker å bruke billigere kommersiell is, som kommer fra fiskeselgere. Disse isblokkene lages i ikke-lisensierte enheter og kan inneholde bakterier som Escherichia coli og salmonella, sammen med kjemikalier som bly og arsen. På grunn av personalmangel inspiseres isproduksjonsanleggene sjelden av myndighetene. I tillegg vanskeliggjør mangelen på kvalitetsstandarder og retningslinjer for produksjon av is overvåkingen. Tjenestemenn som har besøkt isproduksjonsenheter, rapporterer at de fleste av dem har uhygieniske omgivelser. De bruker ubehandlet vann fra borebrønner eller vanntanker, og isblokkene kan være pakket inn i skitne sekker og håndteres av arbeidere med bare hender. Tjenestemenn bemerker at det er nesten umulig å kontrollere isen som brukes av en rekke gateselgere. Bare noen få eliteklubber og hoteller i byen kjøper is laget av behandlet vann.

Vær forsiktig når du reiser

Denne situasjonen er ikke unik. I de fleste tropiske utviklingsland kan is brukt i fruktjuice, brus og cocktailer være en viktig kilde til alvorlig sykdom. Å unngå is, særlig fra gateselgere, vil bidra til å holde deg trygg og frisk på reisen.

Takk til Andy Wright for bruk av hans bilde i det omtalte bildet.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Voldsomme skogbranner i flere kanadiske provinser

Voldsomme skogbranner i flere kanadiske provinser

I april forårsaket en isstorm store ødeleggelser i Ontario og Quebec, noe som resulterte i dødsfall og omfattende avbrudd i strømforsyningen. I mai måned ble det varmere og varmere, og flere kanadiske provinser ble rammet av skogbranner som ikke lot seg temme, blant annet...

Tips for å reise med ulike funksjonsnedsettelser

Tips for å reise med ulike funksjonsnedsettelser

FN-konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne slår fast at regjeringer, turistråd og andre interessenter i hotell- og reiselivsnæringen må iverksette tiltak for å gjøre turisme og fritidsaktiviteter enklere for...