Ebola i Vest-Afrika - er det over?

Skrevet av Ronald St. John

10. november 2015

Helse | Reise

Ebola i Vest-Afrika - er det over?

Etter mer enn 28 000 tilfeller og rundt 11-12 000 dødsfall i Guinea, Liberia og Sierra Leone, og etter en enorm innsats for å kontrollere sykdommen og redde liv, kan slutten på den største ebolaepidemien noensinne være nær. Bare Guinea har rapportert nye tilfeller, omtrent 3 per uke. Fordi det ikke har vært flere nye tilfeller i Sierra Leone på mer enn 42 dager (det dobbelte av inkubasjonstiden for sykdommen), erklærte Verdens helseorganisasjon Sierra Leone ebolafritt fra og med 7. november. Liberia ble erklært fritt for ebola i begynnelsen av september i år.

Det har aldri vært nødvendig for noen reisende å unngå å reise til disse landene under denne epidemien. Basert på måten dette viruset smitter på, var og er eksponeringsrisikoen for den generelle reisende svært lav. Det finnes imidlertid noen unntak. Helsearbeidere som pleier syke pasienter med ebola, eller familiemedlemmer som gir direkte pleie til smittede personer, eller personer som hjelper til under usikre begravelsesritualer, har mye høyere risiko for å bli smittet.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Voldsomme skogbranner i flere kanadiske provinser

Voldsomme skogbranner i flere kanadiske provinser

I april forårsaket en isstorm store ødeleggelser i Ontario og Quebec, noe som resulterte i dødsfall og omfattende avbrudd i strømforsyningen. I mai måned ble det varmere og varmere, og flere kanadiske provinser ble rammet av skogbranner som ikke lot seg temme, blant annet...

Tips for å reise med ulike funksjonsnedsettelser

Tips for å reise med ulike funksjonsnedsettelser

FN-konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne slår fast at regjeringer, turistråd og andre interessenter i hotell- og reiselivsnæringen må iverksette tiltak for å gjøre turisme og fritidsaktiviteter enklere for...