Ikke glem vaksinen mot meslinger før neste reise.

Skrevet av Ronald St. John

18. juni 2017

Helse | Reise

Ikke glem vaksinen mot meslinger før neste reise.

Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommene vi kjenner til. Hvis du ikke er beskyttet/vaksinert, kan det være 90% sjanse for at du blir smittet av sykdommen bare ved å være i samme rom som en smittet person.

Folk tenker ikke så mye på meslinger lenger siden dette viruset er utryddet fra Nord-Amerika. Likevel ble det i USA rapportert 667 tilfeller til Centers for Disease Control and Prevention i 2014 - det største antallet tilfeller på ett år siden 1994. Disse infeksjonene forekom hos personer som brakte viruset inn i USA etter å ha blitt smittet utenlands.

Hver dag er det utbrudd av meslinger et eller annet sted i verden, og ikke bare i utviklingsland. I 2016-17 ble det rapportert om utbrudd i mange europeiske land (Frankrike, Tyskland, Romania, Italia, Ukraina, for å nevne noen). Selv ett tilfelle av meslinger kan utløse et større utbrudd, særlig i lokalsamfunn eller områder der det er et høyt antall mennesker som aldri har blitt vaksinert og ikke er immune.

Mer enn halvparten av amerikanske voksne som bør vaksineres mot meslinger før de reiser utenlands, gjør det ikke på helseklinikker. Og halvparten av personene som trengte vaksinasjon, nektet den anbefalte vaksinasjonen fordi de ikke var bekymret for mulig eksponering under reisen. Selv i spesialiserte førreisekonsultasjoner på reisemedisinske klinikker er det ikke sikkert at behovet for oppdatering av meslingvaksinen blir nevnt.

Selv om meslingeviruset bare kan forårsake feberlignende reaksjoner og symptomer, kan det føre til mer alvorlige helsekonsekvenser og sykehusinnleggelse blant barn. Selv om meslinger kan være en svært ubehagelig sykdom, kan den også være dødelig på grunn av komplikasjoner som involverer lungene (lungebetennelse) og hjernen (hjernebetennelse). Barn har størst risiko for komplikasjoner.

Så for personer som aldri har blitt vaksinert mot meslinger, ikke ta noen risiko. Det anbefales på det sterkeste at alle reisende (inkludert voksne) får to doser meslingvaksine før avreise.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Planlegg en sommertur til Italia med vår guide

Planlegg en sommertur til Italia med vår guide

Har du også lagt merke til en virvelvind av vandrere på vei til Italia? Blir du ikke nysgjerrig? Sikkert, det må være høysesongen, men kan det være mer i historien? Dette er ditt tegn til å pakke kofferten og dykke ned i en verden av strender,...

Haiti - På kanten

Haiti - På kanten

15. mai 2023 ba FNs generalsekretær António Guterres det internasjonale samfunnet om å gripe inn, og advarte om at Haitis tragiske situasjon setter sikkerheten i Karibia og videre i fare.Guterres oppfordret det internasjonale samfunnet til å...