Hvorfor ta medisiner mot malaria?

Skrevet av Ronald St. John

16. august 2019

Næringsliv | Helse | Reise

Hvorfor ta medisiner mot malaria?

Malaria ser ut til å være i nyhetene nå og da.

Mange reiser til steder der man kan få malaria, og noen husker å ta med seg malariamedisiner til reisen. Noen husker til og med å ta medisinene de har fått foreskrevet. Når dette kombineres med enkle tiltak for å redusere antall myggstikk, kan du få en ganske bekymringsfri reise. Men hvis du ikke får malariamedisiner før du reiser, er det to utfall: Enten er du heldig og slipper å få malaria, eller så er du uheldig og blir veldig syk.

En pasient på et større sykehus i Hongkong er et eksempel på hva som kan skje. Denne 40 år gamle reisende oppsøkte legevakten etter å ha kommet tilbake fra en utenlandsreise. Hun hadde hoste, feber, sår hals og muskelsmerter. Selv om hun ble spurt om mulige reiser, fortalte hun ikke at hun hadde vært i Ghana i ca. 10 dager før hun kom hjem og ble syk. Uten denne informasjonen stilte legene diagnosen øvre luftveisinfeksjon (forkjølelse).

Etter kort tid hjemme kom hun tilbake med magesmerter, oppkast og blod i urinen. Blodprøver viste at det var problemer med leveren, og hun ble innlagt på sykehuset. På dette tidspunktet kom reisehistorien hennes frem i lyset. Samme ettermiddag som hun ble innlagt, ble hun imidlertid bevisstløs på grunn av hevelse i hjernen. Hun hadde cerebral (hjerne) malaria. Det ble satt i gang behandling mot malaria, men tilstanden hennes var fortsatt kritisk.

Kan dette skje med deg? Ja, det kan det. Selv om dette ikke er et veldig vanlig problem blant reisende, skjer det med folk som kommer tilbake til hjemlandet etter å ha blitt utsatt for malaria uten å ta de riktige forholdsreglene.

Ikke la det skje med deg! Ikke ta sjanser! Når du reiser til malariaområder, må du ta de riktige forholdsreglene, inkludert å ta malariamedisiner nøye.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

SPENNINGER VED GRENSEN MELLOM DOMINIKANSKE REPUBLIKK OG HAITI

SPENNINGER VED GRENSEN MELLOM DOMINIKANSKE REPUBLIKK OG HAITI

SPENNINGER PÅ GRENSEN MELLOM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKKEN OG HAITI På grunn av en pågående konflikt om bygging av en vannkanal fra en felles elv er situasjonen fortsatt spent på grensen mellom Den dominikanske republikk og Haiti. Myndighetene i Den dominikanske republikk har sluttet å utstede visum til...

Hvordan kan jeg redusere karbonavtrykket mitt på reise?

Hvordan kan jeg redusere karbonavtrykket mitt på reise?

Vi er blitt fortalt at det er et hull i ozonlaget Se hva som skyller på stranden Og Herre, jeg tror, fra himmelen til havet Vi tvinger Moder Natur i kne Så la oss etterlate litt blått over oss La oss etterlate litt grønt på bakken Det er bare vårt å låne,...

Stormen Daniel skaper kaos i konfliktrammede Libya

Stormen Daniel skaper kaos i konfliktrammede Libya

Stormen Daniel: Opprinnelse og natur Stormen Daniel utviklet seg i Hellas og ble navngitt av den greske meteorologiske tjenesten. Den viste seg å være den dødeligste og dyreste tropisk-lignende syklonen i Middelhavet som ble registrert i 2023. Rundt 4. og 5. september ble stormen...