Hvorfor ta medisiner mot malaria?

Skrevet av Ronald St. John

16. august 2019

Næringsliv | Helse | Reise

Hvorfor ta medisiner mot malaria?

Malaria ser ut til å være i nyhetene nå og da.

Mange reiser til steder der man kan få malaria, og noen husker å ta med seg malariamedisiner til reisen. Noen husker til og med å ta medisinene de har fått foreskrevet. Når dette kombineres med enkle tiltak for å redusere antall myggstikk, kan du få en ganske bekymringsfri reise. Men hvis du ikke får malariamedisiner før du reiser, er det to utfall: Enten er du heldig og slipper å få malaria, eller så er du uheldig og blir veldig syk.

En pasient på et større sykehus i Hongkong er et eksempel på hva som kan skje. Denne 40 år gamle reisende oppsøkte legevakten etter å ha kommet tilbake fra en utenlandsreise. Hun hadde hoste, feber, sår hals og muskelsmerter. Selv om hun ble spurt om mulige reiser, fortalte hun ikke at hun hadde vært i Ghana i ca. 10 dager før hun kom hjem og ble syk. Uten denne informasjonen stilte legene diagnosen øvre luftveisinfeksjon (forkjølelse).

Etter kort tid hjemme kom hun tilbake med magesmerter, oppkast og blod i urinen. Blodprøver viste at det var problemer med leveren, og hun ble innlagt på sykehuset. På dette tidspunktet kom reisehistorien hennes frem i lyset. Samme ettermiddag som hun ble innlagt, ble hun imidlertid bevisstløs på grunn av hevelse i hjernen. Hun hadde cerebral (hjerne) malaria. Det ble satt i gang behandling mot malaria, men tilstanden hennes var fortsatt kritisk.

Kan dette skje med deg? Ja, det kan det. Selv om dette ikke er et veldig vanlig problem blant reisende, skjer det med folk som kommer tilbake til hjemlandet etter å ha blitt utsatt for malaria uten å ta de riktige forholdsreglene.

Ikke la det skje med deg! Ikke ta sjanser! Når du reiser til malariaområder, må du ta de riktige forholdsreglene, inkludert å ta malariamedisiner nøye.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Tips for å reise med ulike funksjonsnedsettelser

Tips for å reise med ulike funksjonsnedsettelser

FN-konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne slår fast at regjeringer, turistråd og andre interessenter i hotell- og reiselivsnæringen må iverksette tiltak for å gjøre turisme og fritidsaktiviteter enklere for...

Planlegg en sommertur til Italia med vår guide

Planlegg en sommertur til Italia med vår guide

Har du også lagt merke til en virvelvind av vandrere på vei til Italia? Blir du ikke nysgjerrig? Sikkert, det må være høysesongen, men kan det være mer i historien? Dette er ditt tegn til å pakke kofferten og dykke ned i en verden av strender,...