Dette bør du vite før du reiser: å reise med barn

Skrevet av Kelsey Drummond

1. oktober 2020

Helse | Sikkerhet | Reise

Du vil at reisen skal gå så smidig som mulig. Noen ganger kan det være vanskelig å reise med barn. Her er en liste over ting du bør vite før du reiser for å gjøre reisen litt enklere.

Før du reiser

Mye reisestress kan unngås hvis du gjør litt research før du reiser. Her er noen ting du bør undersøke for å få en problemfri reise:

  • Barnevennlige reisemålNoen steder er mer barnevennlige på grunn av en rekke faktorer. Når du reiser med barn, bør du se etter reisemål der det finnes restauranter, turistattraksjoner og til og med overnattingssteder som enten er rettet mot barn eller aksepterer dem.
  • Forsikringreiseforsikring gir trygghet for alle reisende. Forsikringene dekker alt fra tapt bagasje til uventede medisinske utgifter i utlandet. Det er viktig å vite hva du er dekket for, så les alltid forsikringspolisen nøye!
  • VaksinerNoen land krever at barn og voksne er vaksinert mot visse virus som du vanligvis ikke kommer i kontakt med, for eksempel gulfeber. Husk å ta med deg vaksinasjonspapirene dine når du reiser!

I den forbindelse er det noen ekstra viktige dokumenter som foreldre eller foresatte til barn bør ha tilgjengelig før de forlater landet, inkludert:

  • PassDet er viktig å ha med pass for barnet ditt fordi det er en av de enkleste måtene myndighetene kan bekrefte barnets identitet på. Sørg også for å ha med legitimasjon som fødselsattest eller statsborgerskapskort for å unngå identifikasjonsproblemer.
  • SamtykkebrevHvis du reiser med barnet ditt uten at den andre forelderen er til stede, bør du også ha med deg et samtykkebrev som viser at barnet har tillatelse til å reise utenlands. Selv om dette ikke er et krav for alle land, bør du sjekke innreisekravene til reisemålet ditt på forhånd for å være sikker.
  • Avtaler om foreldreansvar: Hvis du reiser med barnet ditt og har en samværsavtale med den andre forelderen, må du sørge for at du har en kopi med deg på reisen.

Det er flyplassfunksjonærenes plikt å sørge for at barnet som reiser, er i de rette hender. Å ha disse dokumentene tilgjengelig vil få ting til å gå raskere. Andre ting du bør vurdere å ha for hånden på en lang flytur eller reise, er følgende:

  • Medisiner og resepterDu bør sørge for at du ikke går tom for nødvendige medisiner mens du er på reise. Husk at noen medisiner som kan være lett tilgjengelige i hjemlandet ditt, kan være forbudt eller vanskelige å få tak i som utlending i utlandet. Forsikre deg alltid om at du overholder lokale lover når det gjelder resepter og medisiner.
  • Mat, snacks, morsmelkerstatning: Ta kontakt med flyselskapet eller et annet transportselskap før du tar med mat på reisen. Hvis det er tillatt, ta med snacks for å sikre at du ikke blir sulten! Vær hensynsfull og unngå å pakke snacks med vanlige allergener, som nøtter. Hvis du reiser med en baby eller et spedbarn, må du sørge for at du har nok morsmelkerstatning tilgjengelig for reisen. De fleste flyselskaper tillater babymat, morsmelkerstatning eller morsmelk over grensen på 100 ml, så lenge det oppgis og kontrolleres separat i sikkerhetskontrollen. 
  • Underholdningingen ønsker å kjede seg på en lang reise, spesielt ikke barn! Å pakke bøker eller annen underholdning er viktig for en jevn ferie. Unngå å pakke leker som kan se ut som eller tolkes som et våpen.

I utlandet

Du har gjort alt dette arbeidet for å få en problemfri reise før avreise, ikke la en uventet hendelse i utlandet ødelegge det! Sitata tilbyr en omfattende app for reisesikkerhet som kan bidra til å holde deg og familien trygg når dere er i utlandet. Få de mest oppdaterte helse- og sikkerhetsvarslene, anbefalte vaksinasjoner og telemedisin og andre reiseforstyrrelser gjennom Sitata-reiseappen for å holde ferien bekymringsfri.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Måtte du få en meningsfull jom kippur 

Måtte du få en meningsfull jom kippur 

Yom Kippur, den helligste dagen i den jødiske kalenderen, er en dyp og reflekterende opplevelse, kjent som forsoningsdagen. Den symboliserer en dyp forbindelse mellom den enkelte og det guddommelige. I henhold til jødisk tradisjon skal man i løpet av Rosh Hashanah, også kjent som...

SPENNINGER VED GRENSEN MELLOM DOMINIKANSKE REPUBLIKK OG HAITI

SPENNINGER VED GRENSEN MELLOM DOMINIKANSKE REPUBLIKK OG HAITI

SPENNINGER PÅ GRENSEN MELLOM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKKEN OG HAITI På grunn av en pågående konflikt om bygging av en vannkanal fra en felles elv er situasjonen fortsatt spent på grensen mellom Den dominikanske republikk og Haiti. Myndighetene i Den dominikanske republikk har sluttet å utstede visum til...

Hvordan kan jeg redusere karbonavtrykket mitt på reise?

Hvordan kan jeg redusere karbonavtrykket mitt på reise?

Vi er blitt fortalt at det er et hull i ozonlaget Se hva som skyller på stranden Og Herre, jeg tror, fra himmelen til havet Vi tvinger Moder Natur i kne Så la oss etterlate litt blått over oss La oss etterlate litt grønt på bakken Det er bare vårt å låne,...