Portugal og Malta - land å reise til tross for krigen mellom Russland og Ukraina

Skrevet av Nischitha Paderu

3. juni 2022

Reise

Bilde med tillatelse: Wikimedia Commons | Lisensdetaljer

Europa har begynt å lette på covid-19-restriksjonene, og verden begynner å tilpasse seg det som ser ut til å bli en langvarig konflikt mellom Ukraina og Russland. Sanksjonene som er innført mot Russland på grunn av denne krigen, har ført til at EUs medlemsland har blitt direkte og indirekte påvirket på flere fronter. Stigende drivstoffkostnader, energipriser, usikker politisk ustabilitet og vedvarende økonomiske problemer har trolig fått turister til å revurdere sine reiseplaner. I Europakommisjonens siste publikasjon rapporteres det imidlertid at Portugal og Malta kan være minst berørte land av krigen i Ukraina, når det gjelder økonomiske konsekvenser. 

Portugals og Maltas krystallblå vann og gylne sandstrender tiltrekker seg turister fra hele verden. Med sine estetiske steder er begge landene populære reisemål i sommermånedene. Ifølge Europakommisjonen er Portugal det landet som ble minst berørt av krigen, fordi økonomien i stor grad var knyttet til EU. 5,8% BNP-vekst. Inflasjonen er angivelig den laveste for øyeblikket, på 4.4%.  Dette er veldig likt Malta, hvis BNP-vekst ligger på 4,2% og inflasjon på 4,5%. 

Mens de baltiske landene sammen med de sentral- og østeuropeiske landene er hardest rammet økonomisk av krigen, spesielt fordi Russland er avgjørende for smøringen av deres økonomier, har Portugal og Malta dukket opp som de to landene med indirekte risikoer og minst utsatt for de økonomiske, finansielle og kommersielle konsekvensene av krigen. Kommisjonen har uttalt at "i lys av Portugals lave direkte eksponering mot den berørte regionen, er risikoen for det meste indirekte, med inflasjon som påvirker råvarer, drivstoffsikkerhet og usikkerhet om verdens etterspørsel". Derimot er land som Polen og Kypros fortsatt ekstremt sårbare for ettervirkningene og sjokkene av krigen. Kypros var et populært feriemål for russere. Siden krigsutbruddet har landet vært vitne til en massiv nedgang i turismen, noe som bidrar til å svekke landets økonomi. nesten 14% til landets BNP. Finanssektoren ble også rammet ettersom flere eiendeler som eies av russere, var knyttet til øya. Til tross for at Polen er det mest sårbare landet for øyeblikket, har det dessuten vært vertskap for en stor tilstrømning av ukrainske statsborgere. 

Både Portugal og Malta besøkes ofte av britiske statsborgere, etterfulgt av tyskere, franskmenn og italienere, rapporterer SchengenVisaInfo.com. Reisende trenger ikke lenger å bekymre seg! Besøk de minst risikoutsatte landene til tross for krigen den kommende feriesesongen! 

For ytterligere informasjon om innreisekravene som gjelder for Portugal og Malta, besøk Sitata. Nettsted for COVID-sjekker. Vurder å få en Sitata-medlemskap for oppdaterte reise- og sikkerhetsvarsler. 
For virksomheter som trenger en mer detaljert rapport om de respektive landene, se vår grundige landanalyserapport som er tilgjengelig fra vår støtte representanter.

Referanser:

  1. https://www.schengenvisainfo.com/news/portugal-malta-estimated-as-least-affected-countries-by-the-war-in-ukraine/ 
  2. https://www.portugalresident.com/portugal-and-malta-least-affected-by-the-war/ 
  3. https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/economic-performance-and-forecasts/economic-performance-country/malta/economic-forecast-malta_en 
  4. https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/economic-performance-and-forecasts/economic-performance-country/portugal/economic-forecast-portugal_en
Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

På dette tidspunktet har Sitata identifisert og kommunisert med alle reisende som er berørt av hendelsene. Hvis du planlegger å reise til Israel eller de palestinske områdene i nær fremtid, gjør vi deg oppmerksom på følgende. Vår forsikringsgiver, United...

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

En sverm av jordskjelv Siden midnatt 25. oktober har det vært en intens jordskjelvsverm i nærheten av Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerte jordskjelv, hvorav det største hadde en styrke på 4,5. I løpet av de neste dagene fortsatte den seismiske aktiviteten...

Ikke vær en kalkun denne julen!

Ikke vær en kalkun denne julen!

I julen er det tid for å spre glede, kose seg med godsaker og skape minner for livet. Men midt i feststemningen og de glitrende lysene kommer også det uunngåelige stresset med å navigere på overfylte flyplasser, håndtere...