Hvem skjøt havørnen?

Skrevet av Nischitha Paderu

24. juni 2022

Reise

Image Courtesy: flickr | Lisensdetaljer

"Vi reiste sammen, og det er meningen at vi skal reise hjem sammen! Jeg tar ham snart med hjem i en kiste! Du elsker virkelig å reise, hva at du valgte å dø her i USA!", sa Leah Bustamante Laylo, moren til et nylig offer. 

"Åstedet" for forbrytelsen

En nasjonal tragedie lurer i skyggene når den onde sirkelen av massevold med skytevåpen banker på døren. Selv om verden er tilbøyelig til å begrense sin definisjon av "masseskyting" når det gjelder antall ofre, er et tapt liv fortsatt et tapt liv. Det kan være fire eller flere mennesker som blir skutt i en enkelt hendelse; kvantifisering av tapte liv til ren statistikk har overgått verdien av ofrene og sorgen som bæres av deres familier. Ifølge VåpenvoldsarkivetI USA har det per 1. juni 2022 vært 231 tilfeller av masseskytinger som har resultert i minst 8000 dødsfall og 15 000 skadde. Den nylige økningen i våpenvold over hele landet er forferdelig. "Hvem er disse gjerningsmennene, og hvorfor er de så likegyldige til menneskeliv?", spør jeg meg selv. 

Blant annet skyteepisodene har funnet sted på grunnskoler, nattklubber, supermarkederkjøpesentre, private middager og templer, undergrunnsbaner, kirker, sykehus og til og med kirkegårder,dvs, offentlige steder. Noen skyttere var rasistisk motivert, mens andre bare påførte maksimal vold. Akkurat når vi håper de voldelige hendelsene opphører, kommer det mer. Jeg leste en artikkel i en spesialserie kalt "Simon Says" og Mr. Scott uttrykker hvordan en 18-åring kan kjøpe en pistol, men ikke en boks øl. Den relative sammenligningen gir absolutt noe å tenke på. Organisasjoner og lokalsamfunn fortsetter å protestere mot de gjeldende våpenlovene - demonstrasjoner holdes, veier blokkeres, i noen tilfeller avfyres tåregass, og så? Folk går tilbake til å sitte i stuene sine og se på "overskrifter" og "siste nytt" om enda en tenåring som blir skutt ned i hovedstaden, mens innbyggerne lurer på om de er det neste offeret. "Skytevåpen er den største drapsmannen blant barn i USA. Den største drapsårsaken. Mer enn bilulykker. Mer enn kreft.", sa President Joe Biden

Spør ekspertene

USA kjemper for tiden mot et utall problemer - krigen mellom Russland og Ukraina, Roe vs. Wade-avgjørelsen, atomforhandlinger, protester for og mot våpenloven, høringer om opptøyer i Capitol og klimakrisen, for å nevne noen, Stacey og Savanne, eksperter ved Gruppen for terrorbekjempelse's (CTG) NORTHCOM-team uttaler at disse skjellsettende hendelsene og historiske beslutningene sannsynligvis vil påvirke og kanskje til og med forverre rasistisk motiverte skyteepisoder over hele landet, ettersom kopiering av forbrytelser kan øke. "Se noe, si noe, det er viktig å være ekstra forsiktig", råder de. Jennifer LoyStabssjefen i CTG sier: "Vi kan kanskje ikke snakke for alle, men før du reiser, må du virkelig lære om landet. Vi ønsker at alle besøkende til USA skal kunne nyte og besøke alle steder uten frykt eller hemninger. De må oppleve den samme kjærligheten som innbyggerne i USA gjør." Når det er sagt, er det ikke lett å forstå landskapet i et land. Derfor anbefales det alltid at reisende søker veiledning, eller enda bedre, hvis de kjenner noen lokale innbyggere, rådfører seg med dem. 

Når er finalen?

Denne plutselige økningen i aktive skyteepisoder og enslige gjerningsmenn har nok en gang rammet USA. Landet har blitt "skutt" av sine egne ulovlige våpeneiere, til tross for de føderale begrensningene. Å stille spørsmålet "hvorfor?" er ekstremt tvetydig og uten et målrettet svar. En tilstrømning av turister vedvarer i USA mens landet forsøker å lege sår som fortsatt blør. Derfor er jeg enig med Mr. Biden"For Guds skyld, hvor mye mer blodbad er vi villige til å akseptere? Hvor mange flere uskyldige amerikanske liv må tas før vi sier nok? Nok." 

Hvem er til syvende og sist ansvarlig? Hvem skjøt egentlig havørnen?

Forsiktighetsråd til reisende:

  • Det anbefales å ha en reiserute før du besøker et land. Reisende som krysser landegrenser eller reiser med fly, kan bli bedt om å oppgi en reiserute.
  • For øyeblikket anbefales det å bruke privatbiler. Vær forsiktig og unngå offentlige steder som kan være mål for ekstremister inntil spenningen avtar. 
  • Minimer sikkerhetsrisikoen ved å være årvåken og oppmerksom på omgivelsene dine. 
  • Gjør deg kjent med utganger og rømningsveier gjennom folkemengder, og unngå midten av store folkemengder. Vær klar til å reagere svært raskt på ethvert tegn på en nødsituasjon.
  • Når du besøker områder som besøkes av turister, som New York, Florida, California, Bronx og San Francisco for å nevne noen, må du være ekstremt forsiktig. 
  • Rapporter mistenkelig aktivitet. For å minimere sikkerhetsrisikoen bør du unngå områder med store folkeansamlinger eller demonstrasjoner. Selv hendelser som er ment å være fredelige, kan eskalere uventet og raskt bli voldelige.

For ytterligere informasjon om innreisekravene som gjelder for USA, besøk Sitata's Nettsted for COVID-sjekker. Vurder å få en Sitata-medlemskap for oppdaterte reise- og sikkerhetsvarsler. 

For virksomheter som trenger en mer detaljert rapport om de respektive landene, se vår grundige landanalyserapport som er tilgjengelig fra vår støtte representanter.

Referanser:

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

På dette tidspunktet har Sitata identifisert og kommunisert med alle reisende som er berørt av hendelsene. Hvis du planlegger å reise til Israel eller de palestinske områdene i nær fremtid, gjør vi deg oppmerksom på følgende. Vår forsikringsgiver, United...

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

En sverm av jordskjelv Siden midnatt 25. oktober har det vært en intens jordskjelvsverm i nærheten av Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerte jordskjelv, hvorav det største hadde en styrke på 4,5. I løpet av de neste dagene fortsatte den seismiske aktiviteten...

Ikke vær en kalkun denne julen!

Ikke vær en kalkun denne julen!

I julen er det tid for å spre glede, kose seg med godsaker og skape minner for livet. Men midt i feststemningen og de glitrende lysene kommer også det uunngåelige stresset med å navigere på overfylte flyplasser, håndtere...