Katastrofens dominobrikker; Bistand til Afghanistan

Skrevet av Nischitha Paderu

28. juni 2022

Reise

Bildekilde: Tajuden Soroush

Den seismiske episoden:

Den 22. juni våknet Afghanistans provinser Paktika og Khost til en "skjelvende" morgen da landet ble lagt i ruiner av et katastrofalt jordskjelv med styrke 6,1. Skjelvet var angivelig det dødeligste på to tiår, og etterlater seg stadig flere ofre. Så langt, 1 000 personer har mistet livet, mens minst 1 500 er skadd, melder det statlige nyhetsbyrået Bakhtar. Jordskjelvet kunne merkes så langt som til Pakistan og India, ifølge Det seismologiske senteret for Europa og Middelhavsområdet (EMSC); Det anslås at ca. 119 millioner euro mennesker ble rammet. Jordskjelvet satte utvilsomt den primitive infrastrukturen og mangelen på nødhjelp på prøve. Millioner av mennesker står fortsatt overfor høy risiko for sult, fattigdom og uforutsette helsemessige forhold. Utallige mennesker er savnet, antakelig fanget under rasmassene, noe som gjør redningsarbeidet til en vanskelig oppgave. Den 23. juni ble Jurm-regionen i Badakshan-provinsen rammet av ytterligere to jordskjelv med styrke 4,2 og 4,3. Tapstallene fra disse skjelvene er fortsatt ikke fastsatt. 

Når verden reagerer, forteller øyenvitner:

"Vi ber Det islamske emiratet og hele landet om å komme frem og hjelpe oss", sa Hakimullah, en overlevende etter jordskjelvet, til ABC News; å gi Afghanistan rask hjelp kan potensielt bli hindret av at humanitære organisasjoner forlater landet etter Talibans maktovertakelse. Men det er ingen tvil om at vi trenger hjelp, Australia, India, PakistanDe forente nasjoner, De forente nasjoner Verdens helseorganisasjonog andre tilstøtende landene har svarte til de facto-regjeringen. Tvert imot, Dr. Lucy Jones, en seismolog, gir bygninger og infrastruktur skylden for de økte skadene. "Jordskjelvet i Afghanistan er ikke massivt. Det som betyr noe, er hvilke skjelv som treffer hvilken type bygning. Dette skjelvet var rett under svært dårlige bygninger." Overlevende graver seg iherdig gjennom ruinene. for håndi håp om å finne sine kjære. Landsbyboere krysser leire murstein og trebjelker mens de mimrer om at "Det var en gang et hjem der". Helsearbeidere og tjenestemenn advarte om økende dødstall hvis ofrene ikke får nødhjelp og tilstrekkelig medisinsk behandling. "Alle husene i vårt område ble ødelagt, ikke ett, men hele regionen er ødelagt. Hvor skal vi ta veien?", Daggry-nyheter siterer øyenvitneskildringer. Sykehusene er overveldet av pasienter med skader. De skadde ble foreslått overført til Kabul by for videre behandling. Flere provinser er også rammet av flom som har tatt livet av minst 400 innbyggere. Kraftig regn har forstyrret kommunikasjon nettverk og veier. Frivillige som prøver å nå de berørte områdene, hindres av været. 

Til slutt...

Vi er bare tilskuere mens landet håndterer en rekke tragedier. Som ansvarlige verdensborgere kan vi bare håpe at dynamikken i skjev geopolitikk ikke fører til at nasjonens rop om hjelp forblir ubesvart. Bakhtar News har gitt informasjon om donasjoner. Ytterligere informasjon finner du her. For å konkludere: 

                         Kjære Afghanistan, vi beklager, men vi er med dere. 

Generelle råd:

Mange land ber sine borgere om å unngå alle reiser til Afghanistan på grunn av manglende personlig sikkerhet. 

Landet er utsatt for naturkatastrofer for øyeblikket. 

For ytterligere informasjon om innreisekravene som gjelder for Afghanistan, vennligst besøk Sitata's Nettsted for COVID-sjekker. Vurder å få en Sitata-medlemskap for oppdaterte reise- og sikkerhetsvarsler. 
For virksomheter som trenger en mer detaljert rapport om de respektive landene, se vår grundige landanalyserapport som er tilgjengelig fra vår støtte representanter.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

På dette tidspunktet har Sitata identifisert og kommunisert med alle reisende som er berørt av hendelsene. Hvis du planlegger å reise til Israel eller de palestinske områdene i nær fremtid, gjør vi deg oppmerksom på følgende. Vår forsikringsgiver, United...

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

En sverm av jordskjelv Siden midnatt 25. oktober har det vært en intens jordskjelvsverm i nærheten av Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerte jordskjelv, hvorav det største hadde en styrke på 4,5. I løpet av de neste dagene fortsatte den seismiske aktiviteten...

Ikke vær en kalkun denne julen!

Ikke vær en kalkun denne julen!

I julen er det tid for å spre glede, kose seg med godsaker og skape minner for livet. Men midt i feststemningen og de glitrende lysene kommer også det uunngåelige stresset med å navigere på overfylte flyplasser, håndtere...