Skogbranner i Sibir - 2023

Skrevet av Mahima Chhaparia

10. mai 2023

Reise

I 2021 ble skogbrannene i Sibir sagt å være større enn alle andre branner i verden til sammen. I 2023 herjer skogbrannene fortsatt. 

De siste årene har skogbranner blitt en vanlig foreteelse i Russland. Det sies at de får næring av tørre og vindfulle forhold i regionen, noe som gjør det enda vanskeligere for brannmannskapene å slukke dem. 

Uralfjellene i Sibir er kjent for sine enorme skoger og er hjem til en rekke plante- og dyrearter. Skogbranner i Sibir forårsakes ofte av lynnedslag eller menneskelig aktivitet, for eksempel leirbål eller sigarettsneiper. De siste årene har klimaendringene også vært knyttet til en økning i hyppigheten og intensiteten av skogbranner i regionen.

Per 9. mai 2023 har skogbrannene brent flere tusen hektar skog og annen vegetasjon i Uralfjellene, Sverdlovsk, Kurgan og andre deler av Sibir. Minst 21 mennesker ble drept og flere andre ble skadet. Det ble erklært unntakstilstand i Omsk, Kurgan og Tyumen. Det ble rapportert om alvorlige skader på infrastrukturen. 

Ifølge Russlands føderale skogbyrå har 154 skogbranner i 18 regioner (for det meste i Sibir og Fjernøsten) oppslukt 93 300 hektar land over hele landet per 8. mai. Den russiske hydrometeorologiske avdelingen har spådd ytterligere risiko for skogbranner på grunn av ekstreme varmeforhold i flere områder over hele landet. 

Det arbeides for tiden med å begrense skogbrannene. Brannmannskaper, inkludert lokale brannmenn og beredskapspersonell, jobber med å slukke flammene og hindre at brannene sprer seg videre. 

Følg rådene fra lokale myndigheter og unngå å reise til berørte områder inntil brannene er helt slukket. Sørg for evakuering fra høyrisikoområder og planlegg innkvartering for å sikre husly og andre viktige tjenester. Hvis du reiser i disse områdene, bør du bruke ansiktsmaske eller annet åndedrettsvern for å unngå å puste inn eventuell røyk.

For mer informasjon om den aktuelle hendelsen, abonner på bloggen vår. Følg med for flere oppdateringer på https://www.instagram.com/safewithsitata/

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Måtte du få en meningsfull jom kippur 

Måtte du få en meningsfull jom kippur 

Yom Kippur, den helligste dagen i den jødiske kalenderen, er en dyp og reflekterende opplevelse, kjent som forsoningsdagen. Den symboliserer en dyp forbindelse mellom den enkelte og det guddommelige. I henhold til jødisk tradisjon skal man i løpet av Rosh Hashanah, også kjent som...

SPENNINGER VED GRENSEN MELLOM DOMINIKANSKE REPUBLIKK OG HAITI

SPENNINGER VED GRENSEN MELLOM DOMINIKANSKE REPUBLIKK OG HAITI

SPENNINGER PÅ GRENSEN MELLOM DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKKEN OG HAITI På grunn av en pågående konflikt om bygging av en vannkanal fra en felles elv er situasjonen fortsatt spent på grensen mellom Den dominikanske republikk og Haiti. Myndighetene i Den dominikanske republikk har sluttet å utstede visum til...

Hvordan kan jeg redusere karbonavtrykket mitt på reise?

Hvordan kan jeg redusere karbonavtrykket mitt på reise?

Vi er blitt fortalt at det er et hull i ozonlaget Se hva som skyller på stranden Og Herre, jeg tror, fra himmelen til havet Vi tvinger Moder Natur i kne Så la oss etterlate litt blått over oss La oss etterlate litt grønt på bakken Det er bare vårt å låne,...