Vanlige helserisikoer på reise og hvordan du forebygger dem

Skrevet av Phalguni Sharma

21. juli 2023

Helse | Sikkerhet | Reise

Selv om det kan virke morsomt å reise, krever det at man tar godt vare på seg selv. Det er mange faktorer som kan påvirke den reisendes velvære, for eksempel værsvingninger, vannkvalitet, utbredte sykdommer på reisemålet og generelle hygieniske forhold. Det er viktig å ta hensyn til disse aspektene, ikke for å avskrekke deg fra å reise, men for å være godt forberedt på eventuelle utfordringer.

Wander game handler om å ta de riktige grepene og forebygge feil. En viktig ting vi har lært etter covid-19, er at vi må være oppmerksomme på vedvarende sykdommer og holde oss vaksinert.

Hva er de vanligste helserisikoene på reise?

Selv om disse risikoene ikke trenger å gi grunn til unødig bekymring, er det klokt å ta forholdsregler for å ivareta sikkerheten. Det er viktig å være klar over at tilsynelatende ubekymrede handlinger eller praksiser kan føre til alvorlige helseproblemer.

 1. Matforgiftning
 2. Infeksjoner
 3. Dehydrering
 4. Difteri
 5. Influensa
 6. Meslinger
 7. Tyfus
 8. Malaria

Blant ulike virus og infeksjoner som er utbredt i forskjellige regioner. For eksempel Zika-virus i Afrika, Sørøst-Asia osv. Ikke ta lett på deg selv og tro at disse virusene bare er begrenset til disse stedene, da de finnes på alle forskjellige steder. 

Her er noen ting du bør huske på for å holde deg frisk og rask, slik at du ikke kaster bort reisetiden. 

 1. Hold deg hydrert: Visste du at det å fly kan føre til dehydrering? Luften i høyere luftlag har svært lav luftfuktighet, vanligvis mellom 10% og 20%, mens kroppen vår er vant til en luftfuktighet på mellom 30% og 65%. Kroppen din er mer utsatt for ulike infeksjoner når luftveiene er tørre. Den enkle løsningen på dette problemet er å holde seg hydrert ved å drikke nok vann.
 1. Oppretthold riktig hygiene: Helsen din er i dine hender. Bokstavelig talt! Det er viktig å holde hendene rene for å unngå infeksjoner og sykdommer. Uansett hvor vill du vil være når du er på reise, må du sørge for å holde hendene rene, spesielt før du spiser. 
 1. Ikke gi avkall på søvnen din: En reise kan endre søvnrytmen din på grunn av jetlag eller andre årsaker. Ikke slit deg ut og tilbring noen søvnløse dager for å få mest mulig ut av reisetiden. Det er bare når du er uthvilt og våken at du får utnyttet tiden best mulig. 
 1. Beskytt huden din: Gjenta etter oss: "Du går ikke ut uten å smøre deg inn med solkrem!". Det bør være løftet ditt hvis du vil reise og ta noen morsomme bilder av deg selv. I tillegg til at solkrem forebygger solbrenthet og hudskader, handler ikke solkrem bare om å forhindre brunfarge. En solkrem er et must i reiseutstyret ditt.
 1. Å spise med omtanke: Selv om det vanligvis brukes for å velge riktig måltid, vil vi også legge til å velge riktig sted. Ikke vær redd for å nyte gatematen, men vær litt kresen og forsiktig når du velger spisested. Sørg for at det er hygienisk, og at hendene dine også er rene eller desinfiserte. Sørg for at maten er nylaget og at ingrediensene er vasket eller oppbevart på en hygienisk måte. IKKE SPIS NOE SOM ER TILBEREDT FOR EN STUND SIDEN.
 1. Vaksinasjoner: Dette kan ikke understrekes nok. Litt uforsiktighet kan koste mye mer enn reisen din. Ta vare på deg selv og ta alle nødvendige vaksiner. 
 1. Ha med et personlig medisinsk utstyr: Vi vet at det kan være vanskelig å velge hva du skal ta med deg på reisen. Men å ha med noen medisiner du vanligvis bruker, vil gjøre deg trygg og komfortabel når du trenger dem. 
Telemedisinske tjenester Sitata
 1. Skaff deg en reiseforsikring: Selv om du gjør alt du kan for å beskytte deg selv på reisen, kan betydningen av en reiseforsikring ikke overvurderes, særlig i situasjoner utenfor din kontroll. Reiseforsikringen er et viktig sikkerhetsnett som gir trygghet og støtte når uforutsette hendelser inntreffer. Vi anbefaler på det sterkeste at du leser nøye gjennom forsikringsvilkårene for å få en helhetlig forståelse av dekningen og fordelene.

Og hvorfor velge en vanlig reaktiv forsikring når du kan få Sitata Travel Protection Plan? Vårt mål er ikke bare å gi deg erstatninger, men også å hjelpe deg med problemer som avbestillinger av hotell, flyforsinkelser osv. slik at du ikke mister eventyrlysten. Ta en titt på vår plan for å få vite mer.

Du kan også lese: 

https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/health-risks-when-traveling

https://www.rei.com/learn/expert-advice/health-concerns.html

https://uhs.princeton.edu/health-resources/travel-health-safety

https://www.pennmedicine.org/updates/blogs/health-and-wellness/2017/july/health-risks-of-flying

https://medlineplus.gov/ency/article/001925.htm

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

På dette tidspunktet har Sitata identifisert og kommunisert med alle reisende som er berørt av hendelsene. Hvis du planlegger å reise til Israel eller de palestinske områdene i nær fremtid, gjør vi deg oppmerksom på følgende. Vår forsikringsgiver, United...

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

En sverm av jordskjelv Siden midnatt 25. oktober har det vært en intens jordskjelvsverm i nærheten av Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerte jordskjelv, hvorav det største hadde en styrke på 4,5. I løpet av de neste dagene fortsatte den seismiske aktiviteten...