Skal du reise med kjæledyret ditt? Dette er hva du trenger å vite.

Skrevet av Phalguni Sharma

11. august 2023

Assistanse | Helse | Sikkerhet | Reise

Det er ikke lett for kjæledyrforeldre å utforske verden eller besøke et annet sted og samtidig etterlate sin pelskledde venn hjemme. Å ta dem med seg har imidlertid sine begrensninger. Man må sørge for å ha riktig utstyr for å hjelpe kjæledyret sitt og følge med på dets helse og sikkerhet. 

Hva bør jeg tenke på når jeg reiser med kjæledyret mitt?

Hva trenger jeg å vite?

Hva bør jeg ha med meg?

Dyreforeldre som har disse spørsmålene, har havnet på rett sted. 

Her er 8 viktige punkter du ikke må gi slipp på hvis du planlegger å reise med kjæledyret ditt.

Rådfør deg med veterinæren din:

Veterinæren din har best kjennskap til kjæledyret ditt og kan foreslå hva du bør og ikke bør gjøre. Diskuter reisemål, reisemåte og reiserute med veterinæren for å få best mulig innsikt i kjæledyrets helse og velferd. På samme måte som du kan trenge vaksiner før du reiser til et bestemt sted, kan kjæledyret ditt også trenge det. Sørg for å få dem vaksinert for å unngå helserisiko.

Reiserutiner

Du kan ikke uten videre utsette kjæledyret ditt for en 5-6 timer lang utflukt uten å gjøre det til en vane. På samme måte som når du reiser med småbarn, trenger kjæledyr pauser og er kanskje ikke vant til å sitte stille over lengre tid. Sørg for å ta med kjæledyret på små turer før du tar det med på lengre turer. 

Reiseforsikring for kjæledyr

Reiseretningslinjer i henhold til transporttjenestene

Det er viktig å være klar over hvilke regler og forskrifter som gjelder for reiser med jernbane, flyselskap osv. og oppfylle kravene i henhold til disse. Det kan for eksempel være nødvendig med et rabiesvaksinasjonsbevis før du reiser med et flyselskap.

Ta en titt på disse retningslinjer fra Air India for å få en bedre forståelse av hvordan du kan sikre at kjæledyret ditt får en behagelig reise.  

Komfortable bæreseler for reiser

Å bære bagasje sammen med kjæledyret ditt er ingen enkel sak. Selv om det mest behagelige stedet for kjæledyret ditt å hvile på er fanget ditt, er det nødvendig å ha en komfortabel og kompakt kennel for å gi kjæledyret litt plass og ha litt for deg selv også, uansett om du er på reise eller overnatting. 

Skaff deg en reiseforsikring for kjæledyr  

Det er morsomt å ha med seg kjæledyr på reisen. Det er imidlertid viktig å ta noen forholdsregler for å sikre kjæledyrets velferd og sikkerhet på reisen. Kjæledyr kan være sårbare for endringer i vær og mat, og de kan bli slitne på reisen. Sørg for å tegne en reiseforsikring for kjæledyr, slik at du får dekket utgiftene i nødstilfeller. 

sikkerhet på reise med kjæledyr

Husdyrvennlig innkvartering 

Det er viktig at du reserverer kjæledyrvennlige hoteller. Selv om det kan være til å leve med når du reiser alene, bør du unngå å utsette kjæledyret ditt for det samme. Forsikre deg om at overnattingsstedet ditt tar imot kjæledyr, gjerne med et grøntområde der de kan boltre seg. Kjæledyret ditt kan få nye dyrevenner og delta i aktiviteter på et sted der kjæledyr er velkomne. 

Spisevaner

Selv om det er viktig å eksperimentere med mat på reisen, må du passe på at de spiser sunn mat de er komfortable med. Unngå å gi dem mat rett før reisen. La det gå minst en time mellom spising og reise for å unngå reisesyke. 

Ha med deg rikelig med vann for å holde kjæledyret hydrert. Kjæledyrets helse kan påvirkes av dehydrering som følge av reiser og værforandringer. Sørg for at kjæledyret får i seg nok væske på reisen, og ta det med ut på tur for å holde det aktivt og uthvilt.

IKKE la dem være alene

Det er noe annet å la kjæledyret være alene på et ukjent sted enn å la det være alene hjemme (noe som heller ikke anbefales). På grunn av de kjente omgivelsene kan kjæledyret ditt kanskje overleve noen timer alene hjemme. Det er imidlertid ikke trygt når du reiser utenlands. Sørg for kjæledyrets sikkerhet til enhver tid. Kjøp om nødvendig en mikrochip. Sørg for at kjæledyret aldri blir etterlatt i en bil. De kan bli urolige og dehydrerte på grunn av den raske temperaturstigningen i bilen. Du ønsker ikke at kjæledyret ditt skal oppleve denne ubehagelige situasjonen.

sikkerhet for kjæledyr

Oppsummering

La oss innse det: Vi kan ikke klare oss en dag uten kjæledyrene våre. Å reise med kjæledyret ditt kan være utfordrende, men givende. Å skape minner sammen på reisen er å foretrekke fremfor å etterlate dem, savne dem eller bekymre seg for dem under hele reisen. Ved å planlegge reisen etter dine behov kan du gjøre reisen til en lek. 

Sørg for at du har med vaksinasjonsattester, medisiner, mat og stell, og en komfortabel kennel å hvile i. Følg reglene til flyselskapene eller andre transportmidler for å unngå kanselleringer, forsinkelser eller ekstra kostnader i siste liten. Sørg for at hunden er trygg og får i seg nok væske. Ikke forlat dem. Så er du klar!

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

På dette tidspunktet har Sitata identifisert og kommunisert med alle reisende som er berørt av hendelsene. Hvis du planlegger å reise til Israel eller de palestinske områdene i nær fremtid, gjør vi deg oppmerksom på følgende. Vår forsikringsgiver, United...

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

En sverm av jordskjelv Siden midnatt 25. oktober har det vært en intens jordskjelvsverm i nærheten av Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerte jordskjelv, hvorav det største hadde en styrke på 4,5. I løpet av de neste dagene fortsatte den seismiske aktiviteten...