Hvordan lager jeg et helsesett til reisen? Hva trenger jeg i den?

Skrevet av Phalguni Sharma

25. august 2023

Helse | Sikkerhet | Reise

 Medisinsk utstyr er vanlig i hjemmet, på skolen og i jobbsammenheng. Den er ikke bare beregnet på å oppbevares der i nødstilfeller. Det er snarere ment å være der for å gi øyeblikkelig hjelp når som helst og hvor som helst.

Covid-19-utbruddet har økt folks bevissthet om viktigheten av hygiene og sanitære forhold. I tillegg har folk fått øynene opp for hvor viktig det er å ha en reiseforsikring på reisen. Det sikrer at man får tilgang til nødvendig medisinsk behandling uten å pådra seg for store utgifter.

I denne artikkelen tar vi for oss hvordan du pakker en helsekoffert, hvor du oppbevarer den og hvilke medisiner du trenger på reisen.

Hvordan pakke et medisinsk reisesett?

Det er viktig å ha de riktige medisinene. Man ønsker imidlertid ikke å fylle bagasjen med medisiner. Ha kompakte medisiner i reisestørrelse i kofferten, slik at den er lett tilgjengelig.

helsekoffert for reiser

Man kan lure på hva man bør pakke i et grunnleggende reiseapotek, eller hvordan man pakker et utenlandsreiseapotek. Svaret ligger i mange aspekter, som reisemålet, innholdet i reiseruten (om du planlegger å surfe eller campe), eksisterende sykdommer, medisinske plager, allergier osv. Det kan for eksempel være nødvendig med myggmiddel når du skal på camping, men ikke når du skal surfe. 

Lag derfor en liste over aktivitetene du planlegger å gjøre, undersøk værforholdene på reisemålet og velg deretter hvilke medisiner du skal ha med deg (bla nedover for å se en liste over nødvendige medisiner på reisen).

Hvor skal du oppbevare medisinkofferten din på reise?

Kan vi oppbevare medisiner i innsjekket bagasje? Kan vi oppbevare medisiner i kabinbagasjen? Hva er det riktige valget? 

Som vi vet, kan du av sikkerhetshensyn ikke ta med bestemte gjenstander i håndbagasjen, for eksempel sakser. Oppbevar derfor alltid utstyret ditt i innsjekket bagasje. Du kan oppbevare ekstra medisiner i håndbagasjen hvis du trenger det på reisen. Sørg for å ha med deg en resept fra legen, spesielt hvis medisinen kan injiseres. 

Sitata har et enormt nettverk av leger som har spesialisert seg på reisemedisin.
Sitatas telemedisinske tjeneste tilbyr leger på forespørsel, slik at du ikke trenger å streve med å finne riktig lege for deg.

Uunnværlig medisinsk utstyr på reisen

Nå som vi har gitt deg en idé om hvordan du organiserer reiseapoteket ditt, skal vi snakke om noen grunnleggende medisiner du bør ha med deg.

 • Desinfeksjonsmiddel
 • Smertelindring
 • Termometer
 • Bandasjer (i forskjellige størrelser) 
 • Bomull
 • Antibiotikasalve, soppdrepende eller antibakteriell krem
 • ORS (i tilfelle du trenger væske)
 • Antiseptisk
 • Medisiner mot reisesyke
 • Ansiktsmasker
 • Nødvendig toaletthygiene
 • Antihistamin
 • Medikamenter mot forkjølelse
 • Legemidler mot magerelaterte plager som diaré, syrenøytraliserende midler og avføringsmidler.

Merknad:-)  Oppbevar alltid legemidlene i originalemballasjen for å unngå forvirring og uhell.

Konklusjon

Før du begynner, bør du sjekke utløpsdatoen på medisinene. Denne forebyggende prosedyren sikrer at medisinene fortsatt er effektive og ikke utgjør noen helsefare. Det er best å oppbevare medisinene i originalemballasjen for å unngå eventuelle feil. Denne emballasjen gir ikke bare viktig informasjon om reseptene, men reduserer også muligheten for forveksling.

Til slutt bør du ha en kopi av resepten din for sikkerhets skyld. Dette kan være nyttig hvis myndighetene eller medisinsk personell krever bevis på medisinene du har med deg. Oppsummert kan vi si at et godt forberedt legesett som tar hensyn til doser, utløpsdatoer, emballasje og resepter, er et uvurderlig reisefølge. Sørg for at du har alle vaksinasjoner som kreves for å besøke det aktuelle reisemålet, og at du har en reiseforsikring som dekker alle dine behov. Forsøk Sitata reiseforsikring som ikke bare dekker ulykkene dine, men også gir deg rask kreditt i nødstilfeller når du trenger ekstra penger. Andre tjenester som telemedisin, flysporing og sanntidsoppdateringer gir deg ekstra beskyttelse og trygghet. Last ned appen vår nå.

Vennligst følg og lik oss:

Relaterte artikler

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

Israel, Palestina og forsikringsdekningen din

På dette tidspunktet har Sitata identifisert og kommunisert med alle reisende som er berørt av hendelsene. Hvis du planlegger å reise til Israel eller de palestinske områdene i nær fremtid, gjør vi deg oppmerksom på følgende. Vår forsikringsgiver, United...

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

Redusert seismisk aktivitet, men fortsatt varsler om vulkanutbrudd - Island

En sverm av jordskjelv Siden midnatt 25. oktober har det vært en intens jordskjelvsverm i nærheten av Svartsengi, nord for Grindavík, med over 1000 registrerte jordskjelv, hvorav det største hadde en styrke på 4,5. I løpet av de neste dagene fortsatte den seismiske aktiviteten...